Annonse

PÅPEKER DU ANDRES FEIL, UTEN AT DU SELV ER FEILFRI??

 

 

God ettermiddag, fine lesere!

Ingenting er mer urettferdig, dog vanlig, enn å bli anklaget for hykleri, når man har som eneste intensjon å formidle et oppriktig engasjement for en sak. Kan du som slenger med leppen, med hånden på hjerte si at du ikke er en såkalt hykler selv? De av dere som er feilfrie kan værsågod få lov til å påpeke mine feil. 

Det er så mange som ønsker å stikke seg frem i kommentarfletene på ulike blogger her til lands.. Som ønsker å komme med sine sterke meninger, noe som forøvrig er helt topp. Det som ikke er like innafor er naturligvis hetsen og de stygge kommentarene, men også dem som går på det å leke bedreviter. Jeg blir så flau når jeg leser kommentarer som f.eks. «Vet du? Du er en hykler. Du gjør ditt og datt, du er sånn og sånn, men egentlig er du bare sånn«. Såpass ja.. Skal si du vet mye om meg og hva jeg står for.

Nå er det ikke mye av dette jeg får slengt i kommentarfeltet, jeg er heldig sånn sett, men innimellom dukker det opp noen gloser som gjør meg litt forundret. Ta innlegget jeg postet i går for eksempel. Innlegget som handlet om den stakkers lille slow lorisen.. Jeg prøver å bruke min posisjon til å spre et viktig budskap, noe de aller fleste av dere ser på som noe positivt. Flott! Vi kjemper sammen for en god sak. Men så har man de derre, tja.. de der som er litt muggen.. Som bare MÅ kverulere på alt mulig.. Som bare MÅ fokusere på det saken egentlig ikke handler om.

Hvorfor!!?!

Hvorfor kverulere og klage, fremfor for å klappe i hendene i stedet, og si; «flotte greier, dette er et godt innlegg med et viktig budskap. Et godt innlegg med en viktig beskjed«. Hvorfor blir slike utsagn erstattet med; «du er en hykler.. Du bryr deg ikke om dyrevelferd i det hele tatt. Du gjør sånn og sånn, reklamerer for ditt og datt, og så spiser du kjøtt.. bla, bla, bla«.

Jeg blir så oppgitt!


//Bildet er hentet fra landbruk.no

Dette er en gjenganger. Det er så mange som legger ned mer energi i å finne feil i en tilsynelatende god sak, enn å fremme det som er faktisk er positivt. Er det ikke viktig å bry seg om enkeltsakene, på tross av at du stempler formidleren som en hykler eller ikke? Blir budskapet mindre viktig?

Jeg spiser kjøtt, jeg drikker melk, og joda, jeg spiser også egg. Jeg elsker kylling. Jeg elsker en god indrefilét. Jeg elsker fisk, speilegg, bacon, og melk i kaffen, og jeg kommer ikke til å gå all vegan for dyrenes skyld. Unnskyld!

Jeg vet ikke hvor ille kjøtt- og melkeindustrien er, fordi jeg har valgt å holde meg helt utenom. Jeg verken ønsker eller klarer å tilegne meg den kunnskapen på nåværende tidspunkt, da jeg mest sannsynlig hadde blitt forvandlet til veganer på timen, noe jeg faktisk ikke er klar for. Dette er en ærlig sak.. Jeg er så glad i ost. Ost er LIVET! Og det er også en godt stekt pølse.. Jeg er ikke klar for å skille lag. Kanskje en dag.. Kanskje den dagen jeg har tatt utfordringen om å se dokumentarer som Food Inc og Earthlings, for å lære litt om matindustrien i verden generelt.. Akkurat nå orker jeg bare ikke.. Jeg makter det ikke!

Det at jeg spiser kjøtt og fisk betyr likevel ikke, at jeg ikke er opptatt av dyrevelferd. Det gjør meg heller ikke til en hykler!! Ordet; dyrevelferd får tankene til å spinne, og jeg ønsker oppriktig at dyrene skal ha det bra. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å holde meg unna produkter som er testet på dyr, og jeg tar også fullstendig avstand fra pelsdyrnæringen. Jeg blir kvalm når jeg ser pelsjakker, og ble rett og slett forbanna da jeg tidligere i vår fikk invitasjon til et Canada Goose Event! Invitasjonen havnet rett i søppelbøtten, for å si det sånn, og jeg kjenner at jeg blir sint hver eneste vinter, når pelskragene florerer i et hvitkledd landskap. 


//Bildet er hentet fra Afteposten

Tilbake til dette med hykleri.. Det er så enkelt å stemple noen, da spesielt bloggere, uten å ta seg en liten titt i speilet på forhånd. Jeg sier som i første avsnitt; Kan du med hånden på hjertet, si at du ikke er en såkalt hykler selv?

Jeg tror de ferreste faktisk setter seg godt nok inn i dette med f.eks dyretesting, før de slenger med leppen.. Vet dere egentlig hvilke produkter som egentlig er testet på dyr, og hvor mange av disse som befnner seg på badet ditt, på vakserommet eller i sminkevesken?

Jeg tør vedde en hel årslønn på at 80% av de som anklager andre for hykleri, glemmer å tenke over at de vasker klærene sine med OMO.. At de lar seg inspirere av de utallige bloggpostene til sine favorittbloggere, som inkluderer de perfekte bryntipsene i regi av L’Oreal. At de glemmer at de pusset tennene med tannpasta fra Aquafresh, tok med seg en body lotion med pumpe fra Biotherm i tax-free’en, eller at de har på seg parfyme eller neglelakk fra Chanel. Jeg tør også vedde på at de har vasket hendene med såpe fra Dove ved flere anledninger, at de har kjøpt sminke fra MAC, Max Factor eller Maybelline, og at de bruker både q-tips, tamponger fra OB, eller shampo fra Vella..

Det er så lett å glemme.. Jeg har selv brukt såpe fra Dove og vaskemiddel fra OMO. Jeg har i skrivende stund en maskin i full gang, som vaskes med denne merkevaren. Det var den butikken hadde, den som var tilgjengelig, og den jeg valgte å kjøpe. Jeg tenkte meg ikke om et sekund, og hadde null peiling på at OMO tester på dyr. Jeg skriver også innimellom reklameinnlegg for produkter hvor aktøren ikke står på den grønne listen. Dette er dog produkter som er vanskelig å klare seg uten, som f.eks tamponger og barberhøvler, men utover dette er jeg ekstremt streng og nøye på hva jeg velger å skrive om. 


//Bildet er hentet fra Google

Jeg har f.eks fått mange forespørsler fra både L’Oreal og Max Factor, og disse sier jeg alltid nei til uansett hvor mye penger som skulle befinne seg i potten. Etter at det faktisk var en av leserne mine som gjorde meg oppmerksom, har jeg aldri skrevet om produkter fra disse leverandørene. Selvom jeg ikke klarer å holde alt mitt på det rene og holde meg unna absolutt alle produkter på den rød listen, betyr det ikke at jeg ikke bryr meg. Jeg bryr meg så til de grader, og bruker mye tid og energi på samarbeid med de aktørene som faktisk ikke tester på dyr. 

Ta Carmex, f.eks.. Jeg er en stolt ambassadør for Carmex. Det samme gjelder OPI, ingen dyretesting her i gården, og det gjelder også for Nilens Jord, Sterilan og sminke fra Too Faced. At man er litt oppmerksom og bevisst, er bedre enn å gi fullstendig faen, men selvom man ikke klarer å utføre oppgaven 100%, er det ekstremt viktig å vite at litt er bedre enn ingenting.

Hykler eller ikke, alle monner drar.. Jeg velger å tro at jeg gjør en forskjell, for hver gang jeg tar et valg som støtter dyrene. Folk flest er så inn i satans opptatt av at man MÅ GJØRE ALT RIKTIG, noe som er helt umulig. Ingen i verden gjør ALT riktig, men alt hjelper.. Hver minste lille ting hjelper.. 

Og sånn helt på tampen, som kan være fint å ha i bakhodet..

«Du ser splinten i din brors øyne, men du ser ikke bjelken i ditt eget»

K

 

 

Annonse