Annonse

PARTERAPI? YES PLEASE!

God solfyllt ettermiddag, skjønninger ♥

Hvem gleder seg til kveldens episode av Bloggerne? Jeg håper dere alle sammen kommer til å gjøre som oss – sitte klistret til TV-skjermen når Dennis og jeg krangler til fillene fyker, og bestemmer oss for å gå i parterapi. Se teaser HER!

Dette med parterapi kan nok virke svært skremmende for mange. Jeg føler at dette er et tema man absolutt ikke skal snakke om, det er nærmest en tabu, og skal man til parterapi bør det ha gått så langt som at forholdet henger i en syltynn tråd.. Feil! Det er her mange tar så grundig feil, og det er her vi ønsker å gjøre en forskjell. Vi ønsker å ufarliggjøre hele temaet, være åpen om det, og oppfordre par der ute til å oppsøke litt hjelp og veiledning, selvom man har det helt fantastisk sammen. 

Vår største utfordring er kranglingen. Dette har jeg vært inne på tidligere, for når jeg blir rasende for noe, har Dennis en tendens til å tøyse det bort, få meg til å lå, for så å vifte problemet bort på null komma niks ved latter og tull. I noen tilfeller kan dette være fint, men andre ganger kan det bli ganske slitsomt, da man liksom aldri får satt seg ned og diskutert godt rundt et tema eller et problem som plager en.

Vi har det helt fantastisk på alle mulige måter, vi er kjærester, samboere og bestevenner. Vi elsker hverandre høyere enn himmelen, men innimellom oppstår et par-tre ting som kan være fint å snakke om med en terapeut til stede. En terapeut bidrar til å bedre både kommunikasjonen og samspillet oss i mellom, og for vår del oppleves parterapien som enormt positivt, da vi rett og slett trenger hjelp til å sortere tanker, hendelser og følelser. En time hos en terapeut ser jeg på som en viktig investering for livet videre, for som terapeuten så fint sa til oss; «det som nå virker som små gnagsår, kan om noen år utvikle seg til å bli store sår som er vanskelig å lege«. Dette er spot on!

Jeg vil anbefale en parterapitime på det aller varmeste. Det er ikke noe å skamme seg over, det er ikke flaut. Det er bare et bevis på at man har funnet mannen eller kvinnen man vil dele resten av livet med, og at man ikke vil at små bagateller skal utvikle seg til problemer på sikt. Problemer så store at den eneste uveien er å gå fra hverandre. 

I dagens samfunn hvor det forventes så vanvittig mye av en, i et samfunn med et stadig økende press på alle mulige områder, kan det være ekstra fornuftig å oppsøke litt veiledning. Enten om det er som par eller om man ønsker å gjøre det på egenhånd, og her er både terapeuter, psykologer og coacher noen å slå på tråden til. 

Jeg har fått en del spørsmål omkring hvem man bør kontakte, og jeg vil anbefale Andreas Løen Narum på det varmeste. Han er helt fantastisk – det får dere se i kveldens Bloggerne-episode, og han tilbyr i tillegg terapi på nett; Parweb, som det heter, som gjør det enda enklere å få den veiledningen og hjelpen man føler man har behov for. Her må jeg også få legge til at dette IKKE er annonse. Dette er kun en varm anbefaling til alle der ute som føler en time hos perterapeut kan gjøre godt. 

Så.. La oss slå et slag for parterapi én gang for alle.. La oss ufarliggjøre et tema som kan virke unødvendig skremmende for mange ♥

LOVE YOU ALL!

Annonse