PERFEKT PLANTE FOR OSS SOM IKKE HAR GRØNNE FINGRE

Happy fredag, fine venner ♥ Håper dere har hatt en nydelig uke, og at fredagen behandler dere bra! I dag har vi spilt inn en ny episode av «Sofa» , som hadde premiere i går! Var det noen som fikk det med seg? For et koselig program! Dette her gleder jeg meg til å følge med på videre!

Hvis dere følger meg på interiørkanalen min (@gjelsvikhome) så dere kanskje at jeg omsider har tatt stiklinger av den majestetiske, vidunderlige gullranken min, som vokste ut av kontroll. Stilkene/stengelen (litt usikker på hva det heter, haha) ble hele 3 meter lange, og bladene som vokste ut i enden var små og slappe. Hele planten var i grunn ganske trist og slapp for en uke siden, og da var det på tide å ta grep… Gullranken tåler det meste og er utrolig lett å ta vare på, så jeg begynte å lure på om jeg snart skulle klare det umulige – å ta liv av den råeste planten vi har her hjemme.

Ved å ta stiklinger av f.eks. gullranken, kan man altså enkelt lage flere planter av en plante du allerede har og er så glad i. Dette er første gang jeg har tatt stiklinger av noe som helst, og jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å følge nøye med på dette lille miniprosjektet mitt. Forhåpentligvis klarer jeg å lage enda en massiv gullranke, i tillegg til noen mindre planter med færre stiklinger plantet sammen når de får røtter.

Hvis jeg har forstått det riktig kan man fint sette stiklingen direkte i jord uten å vente på at den får røtter i vann, men jeg synes det er litt koselig å kunne følge med på utviklingen. I tillegg er det så fresht med mange små vaser rundt om kring, som inneholder de fineste gullrankebladene!

Selve planten fikk i samme slengen som stiklingene ble tatt, en skikkelig runde på spa. Jeg fikk vasket bladene, pottet den om, klippet og stusset bort triste blader, og det tok ikke mange dagene før planten ble i et hundre ganger bedre humør. Bladene henger ikke lenger. De er crispy og freshe, og planten ser ut til å være svært fornøyd med behandlingen den har fått den siste uken – hurra!

Seeee så flott den er! Gullranken er definitivt en av mine favorittplanter, og mye av grunnen til det er at den er så enkel å ta vare på. Som jeg skrev innledningsvis tåler gullranken det aller meste, og den er en perfekt sak for oss som ikke har grønne fingre! I tillegg gjør den så mye ut av seg, og er like rå hengende i en potte fra taket, som den er i en krukke du kan henge på veggen. Jeg elsker den!

Hvilken plante er din favoritt?

God helg, skjønninger ♥