Annonse

PLAST CHALLENGE!

Det har vært mye fokus på plast den siste tiden, og det er et ekstremt bra – og ikke minst viktig fokus. Minst fem billioner plastbiter flyter rundt i havet. Det er svimlende 5 000 000 000 000. Det er så vanvittig å se et såpass stort tall – det er nesten så man ikke tror det er sant, men dette er dessverre realiteten i dag. Denne plasten veier nesten 269 000 tonn, noe som er helt vanvittig. Det tilsvarer omtrent vekten av 60.000 fullvoksne elefanter, eller av 15.000 busser – det er til å bli ganske så svett i luggen av!

Plast er som vi vet lite nedbrytbart, og kan bli værende i sjøen i årevis. Men den kan brytes ned til mindre biter, noe som også gjør den livsfarlig for dem som lever i og av havet. Tenk at det kan være så mange som én million sjøfugl som dør av plast hvert år. Det er rett og slett trist! OG – det er vår feil! Plast har jeg ikke snakket så mye om her på bloggen, men det skal definitivt bli et tema om ikke lenge. Det er mye å sette seg inn i og mye å lese seg opp på, men i første omgang ønsker vi å vise dere denne videoen hvor utfordringen var å unngå plast i løpet av en hel dag.

Vi tenkte med det samme at dette ville være en overkommelig oppgave, men fy søren… Dette var langt mer utfordrende enn først antatt. Det er plast OVERALT. Til og med i klærene våre… Vi kan ikke en gang kjøpe toalettpapir uten at plasten medfølger. Ei heller brokkoli… Og jeg som elsker brokkoli!

Ta en titt på dagens challenge, og prøv gjerne å gjøre det samme. Hva blir det kjipest for deg å ikke kunne kjøpe, grunnet innpakking i plast?

Nei, dere… Nå blir det grønnsakshage, ass! Herregud, dette er jo galskap.

Nå skal jeg sette meg ut i solen og skrive videre på dagens andre blogginnlegg… Det er veldig omfattende men veldig viktig, og jeg gleder meg til å publisere. Nyt fridagen så lenge, så sees vi senere ♥

 

//Kilde: Forskning.no

 

Annonse