Annonse

POSITIVT OVERRASKET

Hurra for denne herlige byen! Som nevnt i går var ikke forventningene akkurat skyhøy, men vi har rett og slett blitt skikkelig positivt overrasket – Vilnius er en fantastisk by jeg gjerne vil besøke flere ganger, og gårsdagen gikk med til nye opplevelser.

I går var det jeg som var reiseleder, og vi startet dagen på en fantastisk vegansk restaurant som heter Alive (Adr. Gedimino pr. 31, Vilnius 01104, Litauen)! Vi kom over denne restauranten ved en tilfeldighet, og jeg er så innmari glad for at vi fant denne perlen. Her fikk vi servert de villeste, avanserte rettene – rett og slett mat i særklasse, og vi ble dessverre nødt til å kansellere desserten, da vi ble stappmett på forrett og hovedrett. Hjelpes for en opplevelse!

Etter deilig mat, tok vi en liten tur på casino hvor vi vant 500 euro (YAAAY), før vi tok en Uber til bydelen Uzupio som ligger øst for gamlebyen. Denne bydelen er kjent som det bohemske området i Vilnius – samfunnet er kunstnerisk og fargerikt, og bydelen omtales faktisk som en egen republikk, med 1. april som grunnolvsdag. Her har de altså en egen nasjonalsang, kalender, kart og president, statsminister , ambassadører fra mange land i verden, og til og med en militærmakt, en biskop og to kirker. Ganske villt, ikke sant? Vi leste oss litt opp på Uzupio på forhånd, og fant fort ut av at dette var en bydel vi ville oppleve. Her tar de seg ikke så høytidelig, noe vi liker sikkelig godt, og gatene er som nevnt fylt av fargerik kunst og grafitti, noe som virkelig falt i god jord hos meg ♥

   

I Uzupio stod pub crawl på planen, og det var til og med bra nok vær til å sitte ute og nyte en digg og kald øl. Vi vandret fra bar til bar, tok masse bilder av alt det fine vi så på vår vei, og avsluttet med en god middag og en flaske rødvin på Paupio 12 (Adr. Paupio g. 12, Vilnius 01201, Litauen). Perfekt avslutning på kvelden ♥

I dag er det Dennis som er reiseleder, og jeg er veldig spent på hva han har planlagt for oss, haha. Klokken har bikket 14.00 her borte, så nå begynner det å bli på tide å komme seg ut på nye eventyr, og jeg gleder meg skikkelig til flere inntrykk og gode matopplevelser.

Har dere det fint der hjemme?

Annonse