POSTKORT FRA JOTUNHEIMEN

Okei… Jeg er fullstendig klar over at jeg spammer dere med Jotunheimen disse dager, men som nevnt; når vi har en såpass vakker nasjonalpark som dette her – og når jeg har vandret og klatret ute i naturen som i grunn er veldig ulikt meg, da kan man ikke forvente annet, haha. I dag har jeg gleden av å dele flere bilder fra vårt første døgn, og turen videre til Leirvassbu. Jeg har tatt så mange bilder atte hjelp, men fy søren – gjett om det har vært en fryd å gå igjennom dem!

Eventyret startet på lørdagen. Vi tok båten fra Gjendesheim til Gjendebu, og gikk derfra i ca. fire timer. På denne tiden hadde vi kommet oss halvveis til Leirvassbu, og her valgte vi å slå opp telt. En myk start var litt viktig for Dennis og meg – dette her er jo tross alt noe vi aldri har gjort før. Vi fant en nydelig plass ved et vann som heter Hellertjønne, som ligger på 1276 MOH. Vi valgte å ta noen ekstra kilo i sekken som bestod av en deilig middag og litt rødvin. Og den rødvinen etter 4 timer med vandring? Den smakte virkelig godt!

Dag 1: Distanse: 10,1 km // Antall skritt: 16.203 // Trapper gått: 40

Jeg ser at mange er nysgjerrig på lille Bastian, og at flere spør hvilken rase han er. Morten har adoptert han i Budapest, så det er vel i grunn ingen som vet. De tror riktignok at han har både dachs og terrier i seg, men hvilke andre raser som gjemmer seg i den herlige lille kroppen, forblir en gåte. Han er i hvert fall verdens skjønneste ♥

På søndagen våknet vi til regn og vind. Været i Jotunheimen kan endre seg fort, og før man vet ordet av det, kan det blir ganske så røft og krevende. Værmeldingen for søndagen sa liten storm og 2 plussgrader!! Heldigvis hadde Caspar booket rom til oss på Leirvassbu – ellers kunne den andre natten blitt en iskald og guffen opplevelse. Andre etappe var ganske tøff, og det var mest pga. den sterke vinden. Vi vandret i Langedalen forbi Langevatnet, og kom frem til Leirvassbu etter 14.4 km og 20.699 skritt. Dette ble ganske heftig for Dennis og meg, og det var naturligvis helt magisk å komme inn i en varm hytte, hvor en nydelig regnbue, middag og iskalde pils ventet på oss.

Leirvassbu er et fantastisk overnattingssted – og bittelitt skummelt, haha. Sånn siden Fritt Vilt er spilt inn der oppe! Vi brukte kvelden til gode samtaler og kortspilling. En perfekt avslutning på dagen, med andre ord ♥

Den desidert mest krevende dagen ble mandagen… OMG, sier jeg bare! Mer om den litt senere…

Jeg har kommet meg til bunns i dagens andre kaffekopp, og skal straks hive meg i bilen. I dag suser jeg nemlig nedover til Kristiansand og min kjære Belinda! Gud bedre så fint det skal bli å se henne igjen ♥ Vi skravles litt senere, fine venner!