Annonse

PRAHA SHOPPING GUIDE – VOL.2

Hei igjen folkens. 

Det er på tide å gi dere 2. del av denne shopping guiden jeg lager fra Praha, og denne gangen er det butikkene ved torget i gamlebyen som står for tur. 

ZARA:

Jeg har herved opplevd den største Zara butikken noen sinne, og halleluuuja for et utvalg da gitt. Her hadde de mye som passet meg midt i blinken med priser som er litt billigere enn hjemme. Det kan vi like! 

CERNA RUZE SHOPPING SENTER:

Dette lille kjøpesenteret ligger ikke langt fra torget og inneholder egentlig bare crap. Meeeen, i øverste etasje ligger en streetwear/skate/snow butikk som kan være verdt å få med seg for de som interesserer seg for den slags. Fine priser og godt utvalg. 

MANGO:

Mango ligger også i en av sidegatene til det store torget i gamlebyen, og dette må være den største Mango butikken jeg har vært innom. Jeg er egentlig ikke så fan av denne butikken, men tar den allikevel med i guiden, da størrelsen på butikken var imponerende. 

NEW YORKER:

Som jeg skrev i shopping guiden del 1, er New Yorker virkelig en butikk på torget som er verdt å få med seg. Billig, fantastisk utvalg, og mye som er hot akkurat nå. Kvaliteten er riktignok ikke så bra, men man betaler heller ikke for topp kvaliteter. Et absolutt must på 3 etasjer. 

MAC:

MAC er også lokalisert et steinkast unna New Yorker, og alltid en kjekk butikk å stikke innom. Jeg er personlig mye mer begeistret for Mac enn Sephora, selvom Sephora fører flere forskjellige merker. 

BATA:

Er man keen på sko må man selvfølgelig stikke innom Bata som er Praha´s største skobutikk på hele 5 etasjer, som ligger rett ved siden av MAC. Jeg ble på tross av det mangfoldige utvalget ikke imponert, og gikk dessverre ut fra butikken uten en eneste bærepose. Allikevel var det kjekt å få med seg butikken alle snakker om. 

URBAN STORE:

 Stor butikk med godt utvalg. Her får man fatt i merker som bl.a Quicksilver, O´neill, Vans, Converse, og Diesel. Medium prisnivå!

VINTAGE:

Jeg fikk aldri med meg navnet på denne butikken, men dette er en trivelig Vintage butikk i en av sidegatene til torget. Virkelig verdt å få med seg hvis du er keen på støvler, flanellskjorter, denim, Jeffrey`s eller army. Hurraaa for Vintage, sier jeg bare!

CENTRUM CHODOV:

Vi var i dag også innom det herlige kjøpesenteret Centrum Chodov som ligger ca 20 minutter i taxi utenfor sentrum (Adr.Roztylská 2321/19, Praha 4) Dette er et stort kjøpesenter med butikker som bl.a Bershka, Zara, Pull & Bear, Aldo, O`neill, Vans, Rip Curl, New Yorker, H&M, Foot Locker og Billabong. Dessverre ble jeg noe skuffet over utvalget, men det kan ha noe med tiden av året på å gjøre. Det er jo mange god-butikker her, men verken H&M, Zara eller New Yorker kan sammenlignes med de som ligger i sentrum og på Palladium kjøpesenter. 

Det er uansett ingen tvil om at Praha er byen å dra til dersom man vil på shopping og i tillegg oppleve vakre bygninger, fantastiske restauranter, et lavt prisnivå og mye kultur. Servicen rundt om kring er ikke den aller beste og flere av tsjekkerne er ikke akkurat av de høfligste, men det har lite å si når at annet er så fantastisk. En viktig ting å huske på er å alltid ha med seg kart og adresser til dit du skal, så kan du ihvertfall gjøre deg forstått hos f.eks taxisjåfører som generelt er svært dårlig i engelsk. Taxiene er i tillegg svært billig, men enkelte lager sine egne priser som er myye høyere enn det turen fra A til B egentlig koster, så vær obs. 

Jeg elsker Praha, skal uansett tilbake ved en annen anledning, og er skikkelig lei meg for at hjemreisen er i morgen. Men så er det jo tross alt jul om bare tre dager, så det skal jo bli koselig det også! Jeg må bare få resten av julegavene i hus. Hehe.

Nyt kvelden folkens, så skrives vi snart ♥ 

Annonse