Annonse

Q & A: CAMP KULINARIS – DEL 1

Hallaisen – og happy tirsdag! Jeg har lovet dere svar på spørsmål vedr. min deltakelse i Camp Kulinaris, og nå har jeg omsider summet meg til å svare på første del ♥

Hvordan var det å være borte så lenge fra Dennis , familie og venner forøvrig så lenge? Det gikk overraskende bra. Jeg var borte i 5 uker, men vi hadde så mye å gjøre at jeg ofte glemte at jeg savnet dem hjemme, haha. I tillegg hadde jeg så god kontakt med flere av deltakerne, som gjorde oppholdet helt fantastisk. Jeg manglet liksom ingenting, og 5 uker går overraskende fort. Savnet ble riktignok ekstra stort på bursdagen min. Jeg fikk ikke en gang lov til å ringe hjem, og da ble jeg litt muggen i humøret, haha.

Hadde dere helgene fri? Nei. På innspillinger som dette her, starter mandagen på fredagen etter første uke med innspilling. Dette for å filme så mye som mulig på kortets mulig tid, så vi har ingen pausedager fra opptak, selv om det er helg på TV. Ga dette svaret mening? Haha!

Hva er det beste minne og hva er det verste minne fra oppholdet? Mitt beste minne er fra den lille utflukten vår ned til bryggen, hvor vi satt og drakk vin, spilte gitar og sang til solen gikk ned. Å sitte der med så mange fine folk, mens man synger og holder rundt hverandre, var rett og slett bare helt vidunderlig.

Mitt verste minne må nok ha vært da Joner tapte kokkekampen, og måtte hjem. Hun var jo min one and only roomie, og jeg ble skikkelig lei meg da vi måtte ta farvel med hverandre. Det ble brått veldig tomt på rommet vårt, og det første døgnet var skikkelig trist.

Hvordan var det å være veganer der inne, med tanke på det du måtte smake på osv.? Det gikk veldig bra å være veganer. Det var ikke alt jeg smakte på – som kjøtt- og kyllingrettene. Å smake om sausen jeg laget var innafor, gikk helt greit – det var jo ikke som at jeg måtte spise store mengder, men kjenne en liten smak på tungen. I tillegg hadde vi kjøkken i alle leilighetene, slik at jeg kunne lage min egen veganske mat. Produksjonen kjøpte inn alt jeg trengte for å ha et fullverdig og variert kosthold, så dette ble ikke så utfordrende som først antatt.

Jeg laget også sjelden ting som inneholdt så mye animalske produkter, og jobbet for det meste med grønnsaker, kompotter, tilbehør og brød/foccacia.

Det verste var smakstesten i finaleuken. Da måtte jeg smake på både kylling og svin, men heldigvis hadde jeg fått en bøtte hvor jeg kunne spytte ut det jeg hadde i munnen etter at jeg hadde gjettet meg frem til hva det var. I tillegg til et stort glass med vann, for å skylle ut den ekle smaken. Fysj! Kjøtt smaker faktisk helt forferdelig etter to år uten.

Hva synes du om måten de andre har snakket om Svein på? Jeg ble veldig provosert over måten de andre snakket om Svein – det var vel helst i starten, men altså… Å kjefte på en voksen mann fordi han tar for mye plass? Bare fordi man selv gjerne ønsker å være midtpunktet? Patetisk! Jeg heiet på Svein hele veien, og gjorde alt jeg kunne for at han skulle bli behandlet rettferdig, ved å bl.a. nekte Kim å ta fra han ansvaret for asparges og tilbehør i Kim’s uke, og ved å gi han 100% ansvar for desserten i min siste uke som restaurantsjef.

Kjente du Alexandra Joner fra før da du traff henne der inne? Jeg har brukt henne som modell på en StyleConnection-shoot, men utover denne ene dagen hvor vi fikk pratet litt, har jeg ikke hatt så mye med henne å gjøre. På Camp K var det full treff og tidenes match, og jeg tror vi begge føler at vi har kjent hverandre halve livet, haha. Hun er en som betyr masse for meg, og som jeg har blitt skikkelig glad i!

Når fikk dere vite hvilke andre deltakere som også skulle være med på Camp Kulinaris? Når traff du gjengen for første gang? Jeg fikk vite om 3-4 stykker et par dager før «innsjekk» , men møtte ikke resten av casten før vi satte oss på båten som skulle frakte oss ut til Portør. Det var så spennende å se hvem som var med, og jeg må innrømme at jeg ble skikkelig starstruck da jeg så Kim Kolstad aka Jens August Anker-Hansen, haha.

Synes du det var overraskende at Ari Behn kom inn? Ja! Herregud, der var Ari Behn, liksom. En av – tja… Norges største kjendiser? Han er i hvert fall en av de mest omdiskuterte og profilerte, og det var ganske sprøtt å «henge» med eksmannen til selveste Märtha Louise. Ari Behn har vært svigersønnen til kongen og dronningen, for pokker. Det er jo litt crazy!

Hva gjorde dere når dere ikke ble filmet? Vi ble filmet fra tidlig morgen til kveld, og stod faktisk på kjøkkenet hele dagen. Vi hadde ekstremt mye å gjøre, og jeg har aldri i mitt liv tilbragt såpass mye tid på et kjøkken, som jeg gjorde inne på Camp Kulinaris, haha. Kamerafolka klarte riktignok ikke å følge absolutt alt som skjedde til enhver tid, men vi hadde stort sett kameraet rundt oss. Da de gikk hjem, ble vi som regel sittende å spille kort, spille gitar, eller bare prate om livet, før vi tok kvelden. Vi var som regel helt utslitt på kvelden, og gikk fort å la oss.

Når dere snakker alene på skjermen, fikk dere beskjed om å dra dit å snakke? Ja. I løpet av en dag blir ban kalt inn til sync en til flere ganger, for å svare på spørsmål vedr. det som har skjedd. Dette er et viktig og nødvendig ledd for å kunne fortelle historien, og slik at publikum skjønner hva som skjer, eller hvordan de ulike deltakerne har det.

Var det mye dødtid der dere kunne gjøre hva dere ville? Det var svært lite dødtid. Som nevnt over her, var vi på kjøkkenet fra morgen til kveld, og det var sjelden vi hadde mye tid til overs. Det ble riktignok litt dødtid på torsdagene da det var kokkekamp. Denne kampen mellom to personer angår jo på en måte ikke de andre deltakerne, så akkurat på denne dagen ble det litt venting. Vi kunne likevel ikke gjøre som vi ville, annet enn å henge i en av leilighetene eller utenfor på campen.

Fikk dere bruke tlf deres? Vi fikk tilgang til telefon i 1 time hver fjerde dag. Så veldig lite tilgang på telefon, med andre ord, haha.

Har du noen du kom bedre overens med enn andre? (Unntatt Joner) Jeg fikk veldig god kontakt med både Linni, Svein, Audun og Kim. Og Kim, Joner og jeg hadde vår egen lille klikk og allianse, som vi kalte for Team Pink, haha. Dette var det ingen andre som fikk med seg, så dette ble fort vår lille teite hemmelighet, haha. Svein skriver jeg med på ukentlig basis, og han er en person jeg setter ekstremt stor pris på! Fine, fine Svein!

Hva spiste du på finalerettene når det var lam og and til mat? Ingenting. Buhu! Eller… Jeg hadde spist middag før vi startet innspillingen i restauranten, slik at jeg ikke satt der og var sulten. Kim kom riktignok ut med tre poteter til meg, som jeg fikk knaske litt på mens de andre satt og gomlet i seg kjøtt.

Var det ikke lytt ut fra kjøkkenet og til spisesalen? Tenker på all stresset og lydnivået på kjøkkenet å det var så rolig ute i spisesalen. Haha, tja.. Jo, det var vel i grunn litt lytt, men vi måtte prate skikkelig høyt for at de skulle høre alt vi sa. At det var så rolig i restauranten, fikk jo frem den stressede situasjonen på kjøkkenet på en enda tydeligere måte, noe som gjorde hele episodene enda mer spennende og hektisk.

Vet du hvorfor dere ikke brukte hårnett mens dere lagde mat? Må jo ha kommet en del hår i maten? Godt spørsmål! Jeg aner ikke… Men vi var jo flinke til å sette opp håret og bruke bandana, og fikk heldigvis ikke en eneste klage om hår i maten.

Jeg har vært der dere spilte inn, og det er jo veldig lett å bare gå rett inn på verandaen. Var det noen «fans» som gikk inn til dere? Nei, men det var av og til noen nysgjerrige sjeler som vandret nede på veien ved restauranten. Nå er jo ikke akkurat Portør det travleste stedet, eller et sted hvor det bor så veldig mange mennesker, så dette ble «heldigvis» ikke noe problem.

Måtte dere bruke egne penger under oppholdet til mat? Eller fikk dere penger av produksjonen? Produksjonen betalte for all maten, men om man cravet noe som ikke var «nødvendig» , som masse snacks, godteri og alkohol, ble dette trukket fra lønnen.

Kunne dere dra til butikken, på shopping osv uten for campen? Vi fikk av og til tillatelse til å tusle bort på den lokale kiosken, hvis vi hadde mye tid til overs. Dette skjedde jo i grunn svært sjelden, men da kunne vi gå bort og kjøpe en is om man ønsket.

Fikk dere snakke med de hjemme? Vi kunne ringe hjem hver fjerde dag. Da fikk vi tilgang på telefonen i én time. Den timen gikk så latterlig fort, haha.

Fikk dere penger for å være med på programmet? Ja. Man får jo ikke jobbet når man er med på slike produksjoner, så da er det bare rett og rimelig at man får lønn.

Måtte dere vaske klær og lage mat selv? Vi kunne levere klær til produksjonen om man hadde behov for klesvask. Maten laget vi selv!


Jeg svarer på flere spørsmål i løpet av uken. Det var så mange, så tenkte det var fint å dele svarene på spørsmålsrunden opp i to deler.

Nå skal vi spille inn en ny episode i Froksotpraten, så da vil jeg i grunn bare ønske dere alle en nydelig dag. Måtte tirsdagen bli helt vidunderlig ♥

Annonse