Annonse

Q & A – REISE

Happy freedaaaag, deilige mennesker. Vi har kommet oss til ukens beste dag, og jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å gå løs på helgen. Jeg skal få orden på kontoret/treningsrommet/roterommet – vi har nemlig noen helt spesielle planer for dette rommet, og det krever både rydding, noen strøk med maling og kanskje noen ruller med tapet? Jeg gleder meg til å vise dere.

Jeg sitter på kjøkkenet og spiser frokost, og som vanlig starter jeg dagen med ulike nettaviser, og diverse blogger som jeg alltid må titte innom på morgenkvisten. I VG kom jeg over en Q & A med Christer Falck, og disse spørsmålene synes jeg var så festlige, at jeg like så greit kopierer dem inn her på bloggen. Spørsmålsrunder er alltid kjekt – let’s do this!

Hva er ditt første ferieminne?

Mine første og aller beste ferieminner har jeg fra somrene på den koselige hytten vår i Baldersheim, utenfor Bergen. Vi ferierte aldri i utlandet, men det var heller aldri noe jeg savnet. Hytten var mitt favorittsted, og jeg kommer aldri til å glemme hvor mye det kriblet i magen i det vi kjørte gjennom den siste lille tunnelen, som tok oss inn til selve Baldersheim. På andre siden så man stranden på høyre side, de mange gårdene, og selvfølgelig den lille kiosken, som solgte verdens beste smågodt. Det ble noen turer til kiosken i løpet av sommerferien, for å si det sånn! Åh ♥

Ditt beste ferieminne?

Det første ferieminne er vel i grunn det aller beste, men så har jeg jo opplevd mye siden den gang. Det er vanskelig å trekke frem ett av så ufattelig mange – jeg har jo feriert med både BFFs og kjæreste, og det er så mange vidunderlige scenarioer så se tilbake på, som gjør det umulig å velge. Likevel må jeg nesten trekke frem Dennis’ og min aller første tur som kjærester. Han hadde kjøpt kjærestetur til Praha like før jul, og det å tusle rundt på julemarked med min store kjærlighet, ble en helt spesiell opplevelse. Jeg var så hinsides forelsket, og den turen fikk enorm betydning for veien videre.

Hva har du alltid med i håndbagasjen på fly?

Jeg prøver å ha med med en så liten håndbagasje som mulig, da jeg ikke orker å drasse på så mye. Det diggeste er å ha såpass lite at det får plass i lommene, men på lange turer trenger man ofte litt mer enn bare lommebok, pass og telefon. Disse tingene er selvsagt, men jeg må også alltid ha med meg håndkrem som jeg kan smøre de tørre hendene mine med når vi er i luften. En tyggis er også alltid digg å ha i vesken, og en Carmex eller noe annet som gir litt fukt til leppene. Almanakken min er også alltid med på tur. Uten den er jeg helt lost!

Hva må du ha med i kofferten?

Uansett hvor kort eller lang reisen er, må jeg alltid ha med meg Mac, kamera, ladere, og adapter om turen går utenfor Europa. Jeg har også alltid med meg tørrshampo, da det ikke alltid er like lett å oppdrive når man er på reise. Jeg er helt avhengig av tørrshampo, haha.

Hvor våkner du helst på ferie?

Jeg våkner gjerne på et trivelig motell langs Route 66, jeg altså… Men morgenstunden i en svær, deilig hotellseng på et av favoritthotellene våre i Las Vegas, blir liksom aldri feil, hehe. Når det er sagt, er det vel ingenting som er deiligere enn å våkne på hytten, til sval sommerbris, fuglekvitter og sauer som breker.

Hvilke butikker kan du ikke gå glipp av?

Jeg må alltid innom vintage-butikker i alle land/byer jeg besøker – det er liksom et must. I tillegg er Urban Outfitters en butikk jeg alltid må innom, dersom den er å oppdrive.

Er det noen kulturopplevelser du vil ha med deg?

I USA sjekker jeg alltid om det er noen konserter som er verdt å få med seg. Standup i utlandet er også skikkelig gøy – i hvert fall når det er noen up-and-coming-komikere som kliner til med mye moro på scenen. Jeg sjekker også alltid om det er noen festivaler der jeg reiser – både når det gjelder musikk, øl og mat.

Hvor senker du skuldrene best?

På «hytten» i Albir. Der finner jeg alltid roen. Aldri mas. Aldri kaos. Bare kos!

Har du noen spesielle ferievaner?

Med tanke på at jeg jobber med sosiale medier, blir en av vanene å ta bilder. Kameraet er alltid med, og det får alltid kjørt seg litt ekstra på ferie.

Hvor vil du helst spise middag, og hva bestiller du?

Jeg spiser alt – så lenge det er plantebasert. (Vi spiser forøvrig fisk innimellom) Jeg er veldig glad i sjarmerende italienske perler, og sier aldri nei takk til en deilig pastarett på ferie. Gjerne med trøffel og lun focaccia! Mmm.

Hva er det rareste du har opplevd på reise?

Hjelpes – jeg har opplevd mye rart… Men det rareste og samtidig mest fantastiske må ha vært Salvation Mountain i California. Jeg laget en video derfra som du kan se HER. Trykk på play, så skjønner du hva jeg mener. Tokyo var også en helt vanvittig destinasjon hvor jeg opplevde mye rart, som. f.eks. Hello Kitty sin egen bydel, og Kawaii Monster Café. Helt vanvittig!

Hva irriterer deg mest på reise?

Her må vi ta for oss flyturen – det er nemlig her de mest irriterende situasjonene oppstår! Det jeg blir mest irritert over, er når personen som sitter innerst ved vinduet, på død og liv skal ut i midtgangen før deg – selv om du sitter ytterst. De som nærmest klatrer over deg for å komme seg til hattehyllene for å hente håndbagasjen. OMG da blir jeg gæærn! Da får du for pokker bestille midtgangsetet, om det er så forbanna viktig for deg å komme ut i midtgangen først. Hvor du forøvrig blir stående i en evighet og vente på at alle foran deg skal ut først. Orker ikke!

Hvilken solfaktor velger du?

Jeg går aldri under faktor 20 uansett hvor lenge jeg har vært på ferie. I ansiktet bruker jeg alltid faktor 40! Solfaktor er superviktig, og ja – man blir like brun, så ikke fortvil!

Hvilke tre destinasjoner står på toppen av reiseønskelisten din?

Alaska, Positano i Italia og selvfølgelig Cuba! Jeg har drømt om Cuba i så utrolig mange år, så nå bør jeg snart gjøre drømmen til virkelighet.

Kan ikke du plukke ut tre spørsmål som du kan svare på her i kommentarfeltet? Så blir jeg litt bedre kjent med deg også ♥

Okei, folkens… Vi skal snart på møte med Google, så da gjelder det å komme seg ut av joggebuksen. Talk later!

Annonse