Annonse

Q&A OF THE WEEK – CAMERA

God kveld i stuggu ♥

Mandager = svare-på-spørsmål-dager, og noe jeg vet at flere av dere lurer på, er hvilket kamera jeg bruker. Jeg får mange superhyggelige kommentarer vedrørende bilder og kvalitet, og det er så kjekt å høre at dere liker det dere ser.

Mye av hemmeligheten ligger i kameraet, og aller helst i objektivet. Det er liksom der mye av magien skjer, selvom veldig mye foregår i et redigeringsprogram etterpå. Redigering skal jeg snakke mer om nete mandag, men først litt camera talk!

Jeg kan i hvert fall begynne med å si at jeg alltid går for Canon.. Canon er LIVET!!! 

For meg er det viktig med utstyr som er enkelt å bruke. Jeg er nemlig en av dem som ikke skjønner et fnugg av manuelle innstillinger, og selvom jeg gjerne skulle klart å forstå meg på både ISO og blender, klarer jeg meg fint så lenge kameraene hjelper meg, haha. En vakker dag skal jeg nok ta meg tid til å sette meg inn i teknikken, men per dags dato funker det som bare rakkern med den lille kunnskapen jeg har. 

Jeg stiller som regel inn kameraet på Av som gir halvautomatikk hvor man stiller inn ønsket blenderåpning mens kameraet velger lukkertid. Pheew! Bare der falt jeg helt ut, så dere skjønner at det er mulig å ta fine bilder selvom man ikke har peiling på hva man driver med, haha. Av er altså et supert valg på programvelgeren. 


CANON EOS 100D:

Favorittkameraet mitt er speilrefleksen. Jeg bruker Canon 100D, som er et kompakt og brukervennlig kamera. Dette er supert for nybegynnere eller sånne som meg, som synes det blir for mye å tenke på om man har for mange ulike innstillinger og finesser. Linsen eller objektivet som følger med dette kameraet er ikke spesielt bra, så her anbefaler jeg å investere i en 50mm f/1.4. Objektivet gir en helt suveren kvalitet og slipper inn mye lys, som igjen fører til skarpe bilder også under dårlige lysforhold.

Det høye blendertallet vil også gi muligheten til å fotografere med liten dybdeskarphet. Det vil altså si at man med en 50mm lett oppnår en «bloggete» blurry bakgrunn, som er superfint på både outfitbilder og close ups. Utfordringen er at man ikke kan zoome med denne linsen, så linsen egner seg ikke til overblikksbilder da den er konstant tett på. (Om jeg kan forklare det slik)

CANON EOS M:

Denne superfreshe lille saken har vært min følgesvenn i noen år nå, og den er derfor preget av mye farting. Likevel er dette en fin venn å ha med seg, da man med Canon EOS M får kvaliteten til et digitalt speilreflekskamera i et kompakt kamerahus. Kameraet er litt mindre og dermed lettere å ta med seg overalt, men dette funker helt klart best i dagslys. 

På EOS M kan man også skifte ut objektivene som gir flere muligheter, og touch-skjermen er også helt genial. Her kan man f.eks velge hvor man ønsker fokus, mens man trykker rundt på skjermen. Gøy!

CANON G1X:

Denne lille røffe saken her er enkel å ta med seg da den passer i partyvesken. Den har innebygget blitz som er perfekt om man tar kameraet med seg ut på fest, og i tillegg har kameraet WIFI som gjør det mulig å sende bilder direkte til telefonen, som er glimrende for dem som er aktiv på Instagram. Dette kameraet er supert til overblikksbilder da den fanger en ganske så vid vinkel, og i tillegg er zoomen helt rå. Man kan jo nærmest bruke kameraet som en kikkert for å spionere på naboen, haha.. Sånn for de som driver med den slags! 

Jeg synes ikke kameraet er vidunderlig når lysforholdene er dårlig, men i dagslys er det ingen tvil om at Canon G1X leverer varene. Også på dette kameraet bruker jeg som regel Av-innstillingen, da man på G1X også kan velge hvilken dybdeskarphet man ønsker. 

Så..

Da er jo spørsmålet om dere fikk noe ut av dette innlegget i det hele tatt, haha!? Jeg synes det er viktig å forklare så enkelt som mulig, da jeg selv sliter max med å forstå noe som helst om kamerainfo består av for mange ukjente gloser og tall. 

Hvordan er det med dere? Er det noen som har erfaring med disse kameraene over her eller andre herligheter, som dere kan dele med meg?

LOVE YOU ALL ♥

Annonse