Annonse

REALLY??

God morgen ♥

Tenk at vi har kommet oss til november.. Er det ikke helt sjukt? Snart jul og greier, herlighet som jeg gleder meg.. Tiden vi snart går inn i er den koseligste og mest vidunderlige tiden på året – den magiske førjulstiden!

Før jeg går i gang med å skravle om hvor fin denne helgen har vært, tror jeg det kan være fornuftig å ta en liten snakk rundt gårsdagens innlegg. Hjelpes så mye pes jeg skulle få på dette innlegget da gitt!? Det skal visst ikke mye til før enkelte av dere tar fullstendig fyr! «Dette hadde jeg aldri trodd om deg«, «Herregud så trist at du synker så lavt som dette», «Der mistet jeg ALL respekt for deg«, really? Skal det virkelig ikke mer en ett blogginnlegg til for at dere mister respekten for meg? Da er vi ikke så gode venner, eller så godt «kjent» som jeg trodde.

Hvor lave tanker har dere om meg, egentlig? Tror dere gårsdagens innlegg var ment for å lure unge jenter? NEI!! Jeg forstår det sånn at vi har forskjellig oppfatning rundt bruken av kredittkort, men ikke kom her å si at jeg burde skamme meg for å oppfordre unge jenter til å havne i økonomisk trøbbel. Denne konkurransen er ment for dem med en god økonomisk styring.. Har du ikke økonomien i orden og en fast inntekt, får du heller ikke dette kortet, så det er ikke sånn at hvem som helst som er keen på vesken, automatisk ender opp med kredittkort de ikke kan bruke med fornuft. 

Jeg tenker såpass godt om leserne mine, at jeg tror de selv er skikket til å ta en egen avgjørelse om dette kortet er noe de ønsker å bestille, men enkelte av dere som hater så voldsomt i kommentarfeltet, undervurderer mine lesere så til de grader at jeg blir helt sjokkert. Tror dere virkelig at dem som klikker seg inn her, er så uendelig dumme og lite selvtenkende, at de lar seg uhemmet påvirke av produktomtaler? Det tror nemlig ikke jeg. Har du ikke kontroll på økonomien, så bestiller du ikke dette kortet – ferdig snakka!

Vi er ikke like, og vi deler heller ikke samme meninger om alt.. Det er helt ok, men jeg synes det er urettferdig å skulle få såpass mye pepper, fordi dere mener noe annet enn meg. Jeg elsker kredittkort, rett og slett fordi det i mitt tilfelle gir en økonomisk trygghet. Jeg er ofte på reise, og da synes jeg at det er tryggere å bruke kredittkort, enn mitt personlige bankkort. Skulle man bli svindlet eller frastjålet kortet når man er på tur, tar kredittkortselskapet hele ansvaret, og det er slike ting jeg setter stor pris på. Men joda.. Det finnes naturligvis en bakside ved bruken av slike kort, men det vet ALLE!

Rentene på slike kort er skyhøye, og betaler man ikke ned det man skylder underveis, vil du til slutt ende opp med å betale mye mer for et produkt enn hva produktet opprinnelg kostet.

Dersom du ikke betaler tilbake lånebeløpet innen den rentefrie perioden så begynner det å løpe en ganske saftig rente. Denne rentefrie perioden ligger som regel på rundt 45 dager. Kredittkortenes effektive rente pleier ligge i sjiktet 15-25 %. Dette betyr at du vil betale ca 2.000 kroner i renteutgifter ved et lånebeløp på 15 000 kroner nedbetalt over en periode på ett år. Du kan dele opp betalingen som du selv vil, men vanligvis må du betale tilbake minst 3 % av lånebeløpet hver mnd.

I tillegg er det lett å tenke at man sitter på «gratis» cash.. Du har fått en kredittgrense til disposisjon, og denne kan man fort bli fristet til å bruke i en fei. Har du ikke penger til et produkt du ønsker å kjøpe, hjelper det ikke akkurat å kjøpe dette produktet med kredittkort/penger du ikke har, for da får du et problem når kortet skal tilbakebetales. 

På tross av de negative sidene med bruken av kredittkort, er jeg allikevel en person som mener det er fornuftig å ha et slikt kort i lommeboken. Sorry ass, men det er min mening.. Her får vi bare være enig i å være uenig, men ikke undervurder verken meg eller leserne mine. Jeg ville bare tipse om en kul konkurranse, og når kredittkortet dumper ned i postkassen, er det ikke verre enn å klippe det i to og kaste det rett i søpla, om du ikke føler du er ansvarlig nok til å bruke dette på en fornuftig måte. 

Beklager om dette innlegget ødela alle deres gode tanker om meg, og at det førte til at søndagen ble et par hakk dårligere. Den så jeg aldri komme, men jeg skal selvsagt ha det i bakhodet til neste gang, om jeg skulle få lignende forespørsler igjen. Det siste jeg vil er at dere skal bli forbanna over å klikke dere inn her i mitt glade univers, så fremover får jeg ta visse forholdsregler. 

Sånn.. La oss gå over til noen happy snaps fra en deilig lørdag! 

Denne byen slutter aldri å inspirere og imponere meg, og det selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel, haha. Vi tok en obligatorisk vandring gjennom fargegaten, før vi satt oss på uteserveringen på Beverly for å hygge med en øl, og lørdagen kunne ikke vært mer perfekt.

Når vi tusler rundt i byen på denne måten, får jeg herlige assosiasjoner til den tiden hvor vi ble kjent.. Jeg smiler av tanken på hvor koselig det var å bli guidet rundt i Stavanger av en jeg hadde et veldig godt øye til, og det er det fortsatt. Lite visste jeg på den tiden at vi skulle vandre her, hånd i hånd, flere år senere ♥

Talk later ♥

Annonse