Annonse

ROSENDAL

Endelig… En etterlengtet bloggpost om vakre Rosendal… Stedet jeg er så innmari glad i!

Barndomsminner, sommerminner. Rosendal. Da jeg var liten tilbrakte vi – som dere vet, hver eneste sommerferie på hytten vår i Baldersheim, og sommerens store høydepunkt var utflukten til Rosendal. Jeg har så mange fine minner herfra, og derfor føles det alltid så godt å komme tilbake. Jeg kjenner det langt inn i hjertekroken – denne lille bygden betyr så mye for meg.

Dennis og jeg har vært her flere ganger, og til min store glede har den fine mannen min falt pladask for plassen. Det kan jo tenkes at han legger litt ekstra i det for å glede meg, men jeg tror på ham når han sier at han elsker å tilbringe tid her. Denne gangen hadde vi den beste turen noen sinne… Kanskje ikke så rart med tanke på at dette var vår første tur som foreldre? Det var noe helt spesielt over det å ta med eget barn til stedet man liker så godt, og det virket som han koste seg glugg sammen med oss. Værgudene var også i svært godt humør denne gangen, og vi kunne ikke vært heldigere. Nydelig vær, rundt 27 varmegrader hver dag, godt selskap, vakre omgivelser, og familie? Åh. Jeg lengter tilbake!

Rosendal står kanskje på noen av deres reiseplan denne sommeren, så derfor tenkte jeg å dele noen tips til hva man kan gjøre her. Her er det nemlig noe for alle aldersgrupper og interesser, og stedet er spesielt egnet for turinteresserte. Det er så mange muligheter, og for de av dere som er glad i å gå toppturer, er det Melderskin som gjelder. Rosendal er også et strålende utgangspunkt for dem som vil besøke Folgefonna. For skientusiaster er det jo ikke dårlig å kjenne snøen under beina midt på sommeren! Myrdalsvatnet og Skjethaug er to flotte turmål, og uansett hvor man går, får man en nydelig utsikt i belønning. Bondhusvatnet er også hinsides vakkert, og turen hit er tilrettelagt for både rullestol og barnevogn. Vi hadde store planer om å få det til på denne turen, men da det var så varmt, prioriterte vi heller Steinparken, Baroniet og Folgefonnsenteret.

Rosendal byr også på mye spennende historie, og både Baroniet, Steinparken og Folgefonnsenteret har alle mye de kan fortelle. Vi var selvsagt innom alle tre da vi var her, og det var så kjekt å få litt påfyll av både historie og kunnskap om alt fra bergarter til dinosaurer. I Steinparken har de nemlig et eget dinosaurhus, som egner seg ypperlig for de minste!

Alt i alt er Rosendal et magisk reisemål i Norge… Fjord, fosser, fjell og fonn… Hva mer kan en ønske seg?

Denne gangen booket vi oss inn på Rosendal Turisthotell – et hotell med sjarme og sjel, og noen vidunderlige mennesker i staben. Her føler vi oss alltid hjemme, og det er ingenting som slår å sovne i en myk og god seng, til lyden av sauer som breker. Gjerne etter en utendørs middag og en iskald øl på Martha Meidell Restaurant, akkompagnert av solen som forsvinner ned i fjorden. Åh ♥

Er det noen av dere som har vært her i Rosendal? Og kanskje noen av dere har like mange fine minner herfra som meg?

Klem i fleng♥

 

Annonse