Annonse

#RYGGENTILPELS

Kampen for et pelsfritt Norge er mer aktuell enn noen gang tidligere, og jeg blir bare mer og mer bevisst på at jeg alltid har vært- og alltid kommer til å være en evig pelsmotstander. 

God ettermiddag, kjære venner. Har dere en bra dag så langt?

Jeg har en hektisk timeplan om dagen, desember tar knekken på meg (på en positiv måte), og denne dagen har gått med til noe så spennende som regnskap. Jeg er fortsatt ikke ferdig, men jeg ble faktisk bare nødt til å legge kvitteringer og bilag på hyllen et lite øyeblikk for å dele et viktig budskap.

I dag snur både Fokus og jeg ryggen til pels, og siden fotografen min (aka Dennis) er på jobb, og derfor ikke tilgjengelig for en fotoshoot som innebører bilder av meg med ryggen til, måtte Fokusen finne seg i å være modell til dagens blogginnlegg.

Jeg synes det funket som bare rakkern, selvom han var en smule misfornøyd da jeg på død og liv skulle kle han opp i t-shirten som jeg har fått tilsendt av teamet bak kampanjen Vi snur #ryggentilpels , og skal jeg være helt ærlig føler jeg at budskapet kommer enda bedre frem. Når jeg ser det uskyldige ansiktet til den lille vofsen min, tenker jeg på brått på de stakkars dyrene som blir et offer for pelsindustrien, og jeg kjenner det knyter seg ganske så godt i magen av tanken på hvor ille de hjelpeløse små krabatene er. Innesperret i små nettingbur for at vi skal ha noe «fint» å kle oss opp i. Nei fysj.. Det der tar jeg fullstendig avstand fra!

Var det noen av dere som så dokumentaren om norsk pelsdyroppdrett på tirsdag? 

Jeg er dessverre altfor svak til å takle slike dokumentarer. Jeg vet at jeg burde for å få et enda bedre innblikk i faenskapet, men jeg klarer det bare ikke. Heldigvis har dokumentaren skapt stor medieoppmerksomhet rundt pelssaken allerede, og med denne kampanjen har søren meg Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet allerede samlet 22 organisasjoner og politiske partier bak et felles opprop mot pelsdyroppdrett. Målet er å synliggjøre befolkningens sterke motstand mot pelsindustrien i sosiale medier, og det er her både jeg og forhåpentligvis dere kommer inn. 

Vær så snill.. Bli med å snu #ryggentilpels ved å: 

1. Ta et bilde av deg selv hvor du står med ryggen til, eller på andre måter viser tydleig at du tar avstand fra pelsdyroppdrett
2. Post og tagg bildet på Instagram, Facebook og/eller Twitter med hashtaggen #ryggentilpels, og oppfordre dine følgere til å gjøre det samme.

Slik kan vi enkelt gi et viktig bidrag i kampanjen og samtidig vise at vi tar avstand fra dyremishandling. Vi trenger nemlig et synlig, folkelig engasjement som regjeringen ikke kan unngå å legge merke til!!

Nok er nok, og jeg håper virkelig vi klarer å gjøre noe med situasjonen denne gangen. Jeg er så lei av pelsdiskusjoner som dukker opp et par ganger i året, hvor meninger deles uten at det fører noe annet med seg enn ord, og jeg tror virkelig at denne kampanjen kan få satt sving i sakene! La de stakkars dyrene leve et godt liv i frihet. 

Klem i fleng ♥

   

Annonse