SELVTILLIT

God kveld i stuggu, vakre lesere ♥

Akkurat i kveld har jeg så sykt mye å gjøre, så derfor velger jeg å gå for en aldri så liten throwbackthursday… Jeg satt nettopp nå og tittet igjennom blogg-arkivet, og fant et litt interessant innlegg fra april i fjor. Jeg kan ikke tro at det er et helt år siden jeg skrev dette innlegget om selvtillit, men budskapet er såpass viktig, så jeg velger derfor å poste det igjen. Kanskje er det noen av dere som ikke har lest det, og i tillegg får jeg stadig henvendelser fra fantastiske lesere som sliter med dårlig selvtillit, og som har behov for noen råd til hvordan man kanskje kan føle seg litt bedre.

Nå er jeg på ingen måte en ekspert på dette området, men jeg kan jo ihvertfall dele mine tanker og erfaringer rundt nettopp selvtillit..

«Selvtillit er individets tiltro til sin evne til å prestere, og det er ikke uvanlig å ha dårlig selvtillit i ungdomstiden. Dette handler mye om å finne ut hvem man er og å bli trygg på det man gjør, og det tar tid og krever en innsats å få denne tryggheten…

For det første så er dette med dårlig selvtillit en forferdelig følelse. Jeg føler virkelig med dere som ikke har det beste selvbildet, og jeg kan faktisk si at jeg vet hvordan dere har det! Jeg slet selv med dårlig selvtillit før i tiden. Vi snakker en god del år tilbake, og skal nok tilbake til 12-13 års alderen. Jeg glemmer aldri følelsen av å være usikker. Usikker på det aller meste, som f.eks. hva jeg kunne ta på meg på skolen. Var jeg kul nok? Så jeg grei ut? Var denne frisyrene fin? Osv… Jeg hadde en venninne som var den kuleste jenten i klassen, men jeg falt i skyggen av henne. Jeg kan fortsatt huske at jeg flere ganger ringte henne kvelden før jeg skulle på skolen, for å spørre om jeg kunne ta på meg den burgunderrøde genseren og roots platåskoene. Ja, det var faktisk platåsko fra roots som var det hippe på den tiden. Så lenge venninnen min sa det var greit, var jeg trygg. Jeg kjøpte ikke et nytt plagg uten hennes godkjennelse, og jeg husker hvor slitsomt det var. Jeg ville jo bare være like kul som henne, og denne følelsen er det nok flere av dere som kjenner seg igjen i… Følelsen av å ikke være trygg på seg selv. Det er nå på tide å kvitte seg med denne! 

Ettersom årene gikk fant jeg ut at jeg ville gi litt mer faen. Faen i om det jeg hadde på meg ikke falt i smak hos andre. Hvorfor i alle dager skal en annen person enn deg selv fortelle deg hva du skal gå med? Hva gjør vedkommendet til innehaver av fasiten? Det er du selv som sitter på fasiten. Så enkelt er det bare… Selvfølgelig er det diverse trender som er med på å avgjøre hva som er hot eller not, men trives du i det du går med og føler deg komfortabel, så et det det som betyr noe. Hva så, om den toppen ikke koster en formue, og at du ikke er den stolte eier av en Mulberry? Som dere har sett på bloggen, så tar jeg på meg akkurat det som faller meg inn. Det er dagsform og humør som bestemmer trendene for meg. Come as you are… Det er det det handler om… 

Det er viktig å tro på seg selv. Tro at du er bra nok, for det er du. Jeg har lagt alt som heter angst og den slags på hyllen. Jeg tør å drite meg ut! Dette med selvironi er en bra ting. Det å ikke ta seg selv så veldig høytidelig. Jeg merket at etter jeg faktisk kunne le litt av meg selv og si, «jaja, nå gikk jeg på en kjempe smell, men whatever! Who cares» etterfulgt av en helsikens latterkrampe, ble mer trygg på meg selv. Det er så utolig viktig at man ikke bryr seg om hva alle de andre sier… Det smarteste du kan si hvis noen skulle komme med en upassende kommentar eller tilbakemelding er rett og slett «Og så da!!?» Ja, nettopp… «Hva så?» Hva så om du ikke synes den genseren var super hot. Hva skal man svare tilbake på det da? «eehhh, nei altså, joo, nei…eeehh» Enig? Vær stolt av deg selv. Si det til deg selv i speilet… «Jeg liker deg»!

Stol på at du er bra nok. Ikke prøv å imponere vennene dine med å gjøre noe du egentlig ikke vil. Ekte venner vil sette pris på deg for den du er. Ta vare på de vennene du har. Hvis du bruker tid på å lytte, være omtenksom, sjenerøs og oppriktig, vil du få flere, gode venner. Vær ærlig, og kvitt deg med venner som behandler deg dårlig eller tar deg for gitt. Det skal du rett og slett ikke finne deg i! 

Du trenger å bli glad i deg selv for at at andre kan bli glad i deg. Er du fornøyd med deg selv, vil du framstå som mer positiv. En person som er hyggelig, smilende og har humoristisk sans, er lettere å komme i kontakt med enn en person som virker misfornøyd… Legg til side de negative tankene og lag rom for de positive… Husk også på det at det er ofte de som slenger mest drit og som behandler andre mennesker dårlig, som faktisk er dem med dårligst selvtillit. Det er mange som dessverre har et behov for å rakke ned på andre, for å få seg selv til å føle seg bedre. 

DU er verdifull… Øv deg på å se det og sette pris på det!»

Be yourself! Everyone else is taken ♥