Annonse

SEX TALK #5

Endelig!

Endelig kommer Sex Talk #5 som jeg har lovet å komme med i flere uker nå. Jeg må bare starte med å beklage for forsinket publisering, men slike innlegg som dette skrives ikke av seg selv, og jeg setter alltid av god tid til å komme med et innhold som er godt formulert, reflektert og åpent. 

Denne gangen synes jeg at vi skal snakke litt om den første gangen, skal vi ikke? Jeg vet at flere av dere har ønsket en spalte som omhandler det å miste jomfrudommen, og da mange av dere er jenter i tenårene og oppover mot trettitallet, er det nok flere av dere som enda ikke har kommet seg over «kneiken»

For det er jo en slags kneik man skal over.. Sex for første gang, liksom.. Det er stort! Det kan være fantastisk, skikkelig dårlig, kleint, rart, merkelig, fint.. Den første gangen kan være så mangt, men det viktigste å ha i bakhodet er at det ikke finnes en fasit for når du bør hoppe i det. Om du er 16 år eller 25 år, det spiller ingen rolle så lenge du tar det første steget når DU er klar. Det er lett å tenke at ALLE andre har gjort det og at du er den eneste som ikke har ligget med noen enda. Sånn er det absolutt ikke, selvom snittalderen for jenter er 17 år mens den er 18 år for gutter. 

Men hva kan man egentlig forvente den første gangen.. Det vil i mange tilfeller være langt fra en digg opplevelse, og uten å si dette med hundre prosent sikkerhet, vil jeg tørre å påstå at det er mer ubehagelig enn godt i de aller fleste tilfeller. I tillegg til at det kan føles ubehagelig kan det også føles kleint, og det er da det er viktig å gjøre seg opp en mening om hvordan man ønsker at det første samleie skal foregå. 

Noen vil nok bare bli ferdig med det, og mer eller mindre avtale sex med en kompis bare for å få det overstått. Andre vil være påvirket av alkohol for å gi litt mer faen, mens noen ønsker en intim og kjærlig seanse. Er det egentlig noe som er mer riktig enn det andre? Dette mener jeg er individuelt, og det er opp til hver enkelt hvordan de ønsker å få det overstått. 

Selv var jeg ung.. Ung og godt brisen. Det skjedde på en fest som det ofte gjør, med en fyr jeg var skikkelig forelsket i – en jeg hadde kjent over periode. Det gjorde saken litt bedre, for det skjedde jo faktisk med en person jeg kjente relativt godt, og for min del var det å gjøre det på fylla helt greit. Hele seansen var over på et øyeblikk. Det var i hvert fall sånn det føltes, og jeg husker at jeg hadde på meg genseren da jeg følte meg veldig usikker på kropp og nakenhet. Jeg var nok veldig sjenert, og så var jeg veldig usikker på om jeg så bra nok ut, eller om det var sånn jeg skulle se ut i det hele tatt. Jeg hadde jo null snøring om noe som hadde med sex å gjøre, og da var det fint at sexpartneren min var informert om at jeg var jomfru. Selv var han rimelig godt bevandret på sexfronten.. Eller.. Han hadde i hvert fall gjort det før, og han visste liksom hvordan det skulle gjøres. Jeg husker at det ikke var smertefullt, men det hadde nok kanskje noe å gjøre med alkoholen.. Den har en slags bedøvende effekt sånn sett, og for meg var det tipp topp. MEN.. Nå må jeg bare legge til et stort MEN før jeg fortsetter, for alkoholen kan få deg til å gjøre ting du kanskje ikke ville gjort ellers, og det er en større sjanse for å angre på akten om alkoholen har vært med i bildet. Dette er viktig å ha i bakhodet, sånn for å slippe tidenes angst dagen derpå!

Det fine med det min første gang var at han ikke forventet noe av meg, for herreguuud HJELP! Jeg hadde aldri klart å ta kontrollen over en shit, og jeg visste jo ikke hvordan jeg skulle gripe an en penis. Om han hadde bedt meg gi han en handjob eller BJ hadde jeg dødd.. Jeg hadde aldri visst hvordan jeg skulle utføre oppgaven, og det er viktig å bestemme seg for at du ikke skal la en gutt forvente at du skal være sexgudinne første gang du sprer beina. Han har faktisk ikke lov til å forvente at du skal sette deg på toppen og leke cowgirl til den store gullmedalje, og om han skulle gjøre nettopp dette, har du sex med feil fyr. 

Første og viktigste råd er at DU skal føle deg trygg og sikker i situasjonen. At du har lyst og at du er klar, og at du har sex med en fyr du selv har valgt ut som den heldige! Det er viktig å være åpen om at dette er den første gangen din, da dette vil gi trygghet og en mulighet for at det blir en positiv opplevelse for begge parter. Kanskje er det også hans første gang? Da er nok han like usikker som deg, og tryggheten er også viktig for han. Det er tross alt han som mest sannsynlig kommer til å ta seg av mesteparten av jobben, og jeg kan ikke tenke meg noe mer skummelt for han enn om han en usikker på hva han holder på med. Snakk med hverandre og vær åpen om situasjonen. Da kan det kun bli positivt, ufarlig, og kanskje til og med litt morsomt oppi det hele.

Man skal også vite at det ikke er uvanlig at man opplever å være litt stresset ved første samleie. Det kan være vanskelig å få på kondomet, kanskje blir man ikke blir våt nok, ereksjonen svikter eller utløsningen kommer for tidlig. Dette er helt vanlig, fortvil ikke, for det er innafor at første gangen ikke går helt knirkefritt. Skulle man oppleve at man rett og slett er for tørr der nede, kan det fort bli en enda mer smertefull opplevelse. Glidemiddel er gull verdt, så dette kan være smart å ha tilgjengelig på nattbordet! Jeg vet også at mange jenter bekymrer seg for å begynne å blø ved første samleie.. Dette skjer i få tilfeller, men skulle det skje er dette helt ok! Ikke vær redd om det er litt blod på lakenet når dere er ferdig, og fortell gjerne partneren din at dette er noe han fint kan forberede seg på. 

Det kan også være lurt å lære deg selv å kjenne først. Det er liksom ok å vite hvor klitorisen er plassert og hvordan du faktisk ser ut der nede.. Frem med speilet, sier jeg bare, om du fortsatt ikke vet hvor flott vaginaen din er. Det kan også være smart å tenke litt over om du ønsker å være barbert ved første samleie.. Ønsker du å flashe musa full av hår, eller vil du kanskje ta barberhøvelen fatt og trimme litt til den store dagen.. Selv var jeg nesten helt shavet.. Jada, jeg var klar!! Haha! Og det tror jeg han satt stor pris på.. 

Jeg må også legge til viktigheten med prevensjon! Bruk prevensjon, for guds skyld. Og aller helst kondom! Har du sex for første gang med en dude du ikke kjenner, bare for å få det overstått, har du ingen snøring om hvor penisen hans har vært før den plutselig er inni deg, og kjønnssykdommer er du ikke keen på å få. Klamydia er spredt over alle hauger, og denne kjønnssykdommen gir i de aller fleste tilfeller ikke symptomer. Du er vel heller ikke keen på å bli preggo den første gangen du har sex, og P-piller er ikke nødvendig å putte i kroppen før du har jevnlig sex med en fast partner. 

Sex for første gang, dere.. Uansett hvor gammel du er når dette måtte skje, har du noe å se frem til. Joda.. Det kan være en klein opplevelse, men alt i alt vil du føle deg noen kilo lettere når du er ferdig. Da er det liksom overstått, og du kan glede deg over at du har kommet deg over kneiken. Etter dette har du liksom verden for dine føtter, og sex blir etterhvert noe du kan utforske mer og finne glede i. Kanskje du til og med er blant de heldige som virkelig opplever max nytelse den første gangen? En orgasme er jo en hesikens bonus, og jeg kan garantere deg at den frister til gjentagelse. 

Øvelse gjør mester, husk det, og jeg tror det er kjempeviktig å si til seg selv at det er ok å ikke ha full peiling på hvordan det gjøres de første gangene. Gled deg, nyt, og finn en partner som passer inn i scenarioet du har sett for deg. Lykke til, vakre! Dette fikser du lett ♥

Alright.. Feel free til å dele fine, kleine eller morsomme historier, og kom gjerne med tanker omkring den aller første gangen.

Klem i fleng 

Annonse