SISTE KONTROLL FØR FØDSEL

Annonselenker: Junkyard

Dette deilige påskeværet kan vi bli vant til, ass! Det er så deilig å tusle ute i det forfriskende været, selv om det fortsatt er litt for kaldt til å kaste skjerfet. Det er i grunn helt greit – hvis vi får en like fin og varm sommer som i fjor, er det helt innafor at de høye temperaturene lar vente på seg.

I dag startet vi dagen på en siste kontroll på Fostermedisin på Ullevål. Fy søren så god oppfølging vi har fått gjennom hele svangerskapet, og jeg sitter i grunn bare igjen med en enorm lykkefølelse og takknemlighet over at vi bor i et av verdens beste land. Vi har et fantastisk helsevesen – joda, det kan til tider diskuteres, men alt i alt er vi i gode hender. Tenk på de gravide kvinnene som ikke har tilgang på den samme teknologien som oss, f.eks. Som ikke kan få den samme oppfølgingen, og som ikke aner hvordan det står til med den lille inni magen… Som bare må ta det som det kommer, håpe på det beste, og satse på at fødselen – gjerne bak en busk – går fint. Det er helt vanvittig å tenke på.

Men sånn har det jo vært her også. Utviklingen har vært helt insane, og man skal jo ikke lenger tilbake til da våre besteforeldre ble født, at det verken var noe som het ultralyd eller epidural. Jeg tenker på min mormor som hadde 9 søsken. NI! Min oldemor gikk altså gjennom ti heftige fødsler i egen seng på en gård, uten innlagt vann, uten elektrisitet, uten smertestillende. Vann måtte hentes i en brønn, håndklær, sengetøy og klær ble vasket i elven, og det å føde midt på vinteren må jo ha vært et mareritt. Gjerne uten lege tilstede. Gud bedre! Jeg er evig glad for at jeg føder i 2019 og ikke i 1919. All ære til alle som føder – og har født – uten tilgang på det vi i Norge har tilgang på i dag. Det er disse som er de ekte superheltinnene!

Sneakers fra Nike her // Kjole fra Urban Outfitters // Jakke fra Junkyard her //

Anyways… Etter undersøkelsen tok vi trikken tilbake til Løkka, hvor vi gjorde et lite stopp på Vintage Café for en øl. Her har de nemlig favoritten min – Kronenbourg Blanc uten alkohol, så det ble en skikkelig smakfull liten pause, før vi tuslet hjemover. Og nå sitter jeg i grunn bare her og jobber litt, før jeg skal gjøre meg klar til datenight med jentene. Litt takeaway hos Stine blir ikke feil, og Dennis synes det passer ypperlig at jeg skal forlate huset i dag, siden Arsenal spiller kamp, haha. Han har invitert gutta på fotball, så denne torsdagen blir skikkelig fin for oss begge to. Hurramegrundt-torsdag!

Har dere noen spennende planer i dag, fininger? Og hva skal dere i påsken? Åh, for en deilig tid vi har i vente ♥