SKANDALE!

Det er en skam at vi har en regjering som ønsker å KUTTE all støtte til frivillige dyrevernsorganisasjoner, samtidig som pelsnæringen tildeles 2 føkkings millioner kroner. Det er hårreisende! Dette her vil jeg ikke være en del av – en slik regjering vil jeg bare IKKE ha!

Oktober… Den tiden på året hvor det er på sin plass å enda en gang snakke om pelsbruk, pelsnæringen, og nordmenn som driter loddrett i dyrevelferd. Nå kommer pelsen snart frem, og jeg blir bare mer rasende og kvalm for hvert eneste år som går.

Ta en titt på denne nydelige, uskyldige skapningen her! Åpne øynene dine og SE på dette! Bruker du pels? Da bidrar du til tortur av dyr, og hvis ikke det får deg til å føle et bittelite snev av dårlig samvittighet, er du enten ikke er opplyst nok til å i det hele tatt vite hvilken forferdelig industri du støtter, eller så gir du bare faen. Og gir du faen, da er du faktisk bare en skikkelig kjip person med manglende empati for andre levende vesner! Sorry, ass, men da er du bare kjip! Og nei – pels er ikke noe du trenger! Pels er kun til «pynt» og ikke noe annet.

Man kan kle seg i mye forskjellig som varmer godt, som overhodet ikke består av pels, men likevel ser man dem spankulere rundt år etter år – jenter og gutter iført parkaser med ekte pels i både fôr og på hette. Jeg blir så oppgitt – oppgitt og trist, og i år som i fjor, og årene før der kan jeg ikke gjøre annet enn å dele mine tanker her på bloggen, og krysse fingrene for at noen av dere pelstilhengere faktisk velger å endre tankegang. Jeg håper så inderlig, inderlig sterkt at pelsnæringen skal avvikles, og at flere velger å ta avstand fra pels. Heldigvis er vi jo i hvert fall på vei i en bedre retning enn vi var for noen år tilbake – det hjelper å dele sine tanker, snakke høyt om det, og sette fokus på grusomhetene. Vi må dele, snakke og diskutere – det er jo slik vi skaper engasjement… Et viktig et sådan!

I fjor stilte jeg noen spørsmål er på bloggen, som jeg ikke fikk svar på. Derfor prøver jeg igjen i år, siden jeg er oppriktig nysgjerrig på hva som farer gjennom hodet ditt når du velger å si ja til pels. Om spørsmålene er vanskelig å svare på, da betyr det kanskje (og forhåpentligvis) at du føler det knyter seg bittelitt i magen? Ja? Nei?

Når du står der og tar på deg din nye jakke med pels – stiller du da ikke et eneste spørsmålstegn til hvorfor du velger ekte pels, og hvordan du faktisk kan være i stand til å ta et sånt valg? Eller gir du virkelig bare så fullstendig faen!?

Når du vet at disse stakkars dyrene tortureres og pines for at DU skal kunne ha pels på hetten (en detalje som forøvrig ikke er viktig for at du skal holde deg varm), tenker du virkelig ikke over hvor grusom denne insdustrien er, og at du er med på å holde liv i den?

Og du? Hvis du er en av dem som nå tenker at «jaja, men nå har jo jakkene blitt laget allerede, så hvorfor ikke bruke dem?»

Da kan jeg bare svare deg med det samme at jakkene som allerede er laget er et resultat av etterspørsel, samt en slik tankegang som skissert over her. Når du bruker jakkene, viser du at du støtter en slik industri – du er faktisk en vandrende reklameplakat for pelsnæringen! Ønsker du å forhindre dyrs lidelser? Da må du verken kjøpe jakker med pels, eller reklamere for næringen ved å være iført nettopp pels! Så enkelt er det bare!

Jeg blir så matt, her jeg sitter… Sliten og forbanna, rett og slett! INGEN dyr fortjener dette… Dyr skal løpe ute i det fri og kjenne gress under potene – ikke netting! Denne næringen må avskaffes, og jo høyere vi roper «NEI» , dess større er sjansene for at vi en vakker dag vil få oppleve et pelsfritt samfunn ♥

Dyrene trenger DEG! De trenger din stemme og din støtte, og ved å bli med på NOAH’s Fakkeltog mot pels, kan vi enda en gang vise politikerne at vi er mange som fortsatt ønsker tomme bur! Vi gir oss ALDRI!!!