Annonse

SLIK ARRANGERER DU TIDENES JULEBORD!

God morgen, superstjerner ♥

Har dere sovet godt? 

Jeg tenkte å starte dagen med et innlegg flere av dere har etterlyst – nemlig et innlegg med tips til hvordan man kan arrangere det aller beste julebordet!

Det begynner å bli noen år siden jeg først inviterte alle venninnene mine her i Oslo til et helsikens julekalas, og det har faktisk blitt en tradisjon at julebordet finner sted hos meg. Jeg ELSKER å stelle i stand og gjøre klar til fest, og jeg er ganske så sikker på at jentene hygger like mye hvert eneste år. Det viktigste er å gå all in for å arrangere den beste kvelden som mulig for vennene du er så innmari glad i, og jeg har som mål hvert eneste år, å toppe fjorårets store happening, haha. 

Tid og planlegging er nøkkelen til suksess! Skal man arrangere jentenes julebord, gjelder det å starte planleggingen tidlig for at alt skal bli like bra som du ser for deg, og under her er mine aller beste tips til hvordan julebordet blir noe litt utenom det vanlige!

1. BORD/STOLER/DUK

Festen blir definitivt best om du har orden på solide langbord og like stoler. Da får man igjen et flott helhetlig uttrykk, i stedet for at du tar i bruk fem ulike stoltyper og bord i forskjellige høyder. En hvit duk er også veldig viktig, for at dekor og pynt skal komme ekstra godt frem. 

Hot tips – Duk på budsjett: Kjøp så mange meter du trenger med hvitt billig stoff på IKEA/syforretning. Dette gjør seg ypperlig som duk!

Jeg leier alltid bord og stoler hos Den Flyvende Tallerken her i Oslo, og her får man to lange bord + stoler til et sjarmerende beløp. De leverer på døren dagen før festen, og henter igjen mandagen etter. Her kan man også leie hvite duker, om man ikke skulle få fatt i passende stoff. 

Søk opp «utleie av bord og stoler» der du befinner deg, så dukker det garantert opp et firma som leverer den slags nær deg!

2. TEMA/DEKOR

Jeg liker å være gjennomført, spesielt når jeg inviterer til fest. Man tenker gjerne ikke over at dekor eller pynt har så mye å si, men det er ekstra stas å komme på fest når man ser at verten/vertinnen har gjort seg litt ekstra flid.

Hvert år velger jeg en eller flere farger som går igjen gjennom hele kvelden, og da blir det skikkelig fresht. Vær gjerne litt utradisjonell selvom det er jul, og gå for spreke farger som rosa og lilla.. Da blir det skikkelig girly og gøy, og kjøp inn dekorasjoner som blomster, konfetti, glowsticks, pomponger, stearinlys, glitter, og servietter i disse fargene. Dette får man kjøpt på Kremmerhuset/TGR/Nille. 

Brett serviettene på en litt spenstig måte i stedet for å la dem ligge kjedelig på bordet under bestikket, og spre glitter og konfetti utover hele bordet. Legg gjerne en liten lysslynge med bittesmå lyspærer i midten av hele bordet, for å få litt ekstra stemningsfullt lys i tillegg til det varme lyset fra stearinlysene. En slik slynge finner du til rundt 30 kroner hos TGR! 

3. MAT

Man kan velge å gjøre det enkelt og bestille mat fra et cateringfirma, men slik opererer ikke jeg.. Skal jeg først invitere jentene på julebord, skal jeg for pokker lage maten sjæl, og er det én ting jeg er god på, så er det pinnekjøtt og hjemmelaget kålrabistappe. MEN.. Hadde jeg skulle servere ribbe f.eks., hadde nok catering vært det beste alternativet, haha. 

En god dessert er også viktig, selvom man som regel er altfor stappet etter en solid pinnekjøttmiddag. Jeg har som regel laget oreokake som alltid faller i smak, men i fjor slo jeg til med noe litt mer lett og syrlig, nemlig Asiatiske Tilslørte Bondepiker. Dette var perfekt etter en tung og deilig middag!

Husk at Oreokake skal lages dagen før!

Oppskrift Oreokake HER

4. BORDKORT

Noen spenstige bordkort ser jeg på som superviktig. I fjor gjorde jeg det enkelt men fresht, ved å printe ut alle navnene i ulike fonter, på knallrosa glossy papir. Resultatet ble lekent og lekkert. 

Ønsker man å gjøre det enda mer personlig, kan man f.eks. printe ut bilder av alle gjestene som man deretter limer på bordkortene. Slik som jeg gjorde HER. Polaroider kan også funke som bare rakkern! 

5. LEK

Det er kjekt at det skjer noe festlig mens man sitter tilbords.. Jeg starter alltid med en obligatorisk velkomsttale, og så har jeg litt lett underholdning på lur utover kvelden. Dette kan være en julebordsquiz med spørsmål som omhandler gjestene, og disse kan gjerne være litt på kanten. Husk å ha nok penner til alle!

Hot tips: Kjøp blyanter med en penis på enden på Kondomeriet, og pakk dem inn i en liten goodiebag sammen med noe annet stasj, som gjestene får servert som forrett. 

En sang er også veldig innafor, og jeg garanterer knallgod stemning når alle synger for full hals etter et par glass vin. To ganger har jeg laget sanger, og versene har handlet om alle de crazy damene som sitter ved bordet. Sånt blir det mye latter og glede av!! 

Hot tips: En hjemmelaget photobooth er alltid en slager, og utover kvelden blir det mye freshe og morsomme bilder av chicksa iført masker og annet moro. I fjor kjøpte jeg inn masse stasj til en slik booth, og da alle bildene ble tatt med polaroidkamera, kunne gjestene ta med seg bilder hjem som blir et kjekt minne. 

6. UNDERHOLDNING:

I tillegg til lek og moro som sang og quiz, overrasker jeg alltid jentene med litt hemmelig underholdning. Dette bidrar til en uforglemmelig kveld, og jentene gleder seg alltid litt ekstra til årets julebord, da de vet at det vil bli underholdning de ikke aner hva er for noe. 

Jeg har overrasket med både mannlig stripper, line dance dansetime, tryllekunstner, karaoke, samt damenes tale holdt av selveste Tommy Fredvang, og i år planlegger jeg noe som jeg vet kommer til å falle i smak. Her gjelder det bare å være kreativ!

En slik fest som dette koster noen tusenlapper, og da er det fint med et spleiselag. Vi betaler som regel rundt 500 kroner per hode hvert år, som dekker alt av mat, underholdning og stasj, og dette er en sum man selvsagt betaler med glede. Be jentene vippse over cash eller ta med i kontanter, og du slipper å gå fullstendig i minus om det er du som inviterer til fest, haha. 

Åhåj.. Nå gleder jeg meg skikkelig til årets julebord, som finner sted her hos meg i den nye cribben den 19. desember. Dette kommer til å bli TIDENES fest!!

Håper dette var tips dere kan ta med dere videre.. Har dere noe å tilføye, forresten? Jo flere tips og forslag dess bedre!

SMASK ♥

Annonse