Annonse

SLIK SETTER DU PRIS PÅ MAMMAEN DIN!

God fredagskveld ♥

Det er flere av dere som har ønsket noen tips til hvordan man kan vise de flotte mødrene våre at vi setter pris på dem, for det er nemlig ikke alltid like enkelt å finne de riktige ordene eller gjøre det riktige, for å få frem hvor stor pris man setter på disse herlige kvinnene som gav oss livet.

Mammarollen kan lett bli tatt for gitt, og jeg synes det er svært viktig å vise og fortelle min mor at jeg er takknemlig for alt hun har gjort for meg gjennom 28 år. Bare tenk på hvor mye mødrene har gjort for oss.. Hvor mye de har stilt opp, hvor mye dritt de har funnet seg i, hvor vanskelig de sikkert har hatt det når vi har vært drittunger og gitt faen i alt, hvor mye trygghet de har gitt oss, hvor mye penger de har brukt på oss opp i gjennom årene, og ikke minst hvor mye kjærlighet de har vist oss. Hvor mange klemmer de har delt ut og hvor tålmodige de har vært.. De fortjener å bli satt pris på. De fortjener å vite at vi er glad i dem. 

Jeg ønsker å gi dere noen tips til hva man kan gjøre som i hvert fall faller i god jord hos mammaen min.. Nå skal det riktignok ikke mye til for å gjøre mamma glad, for hun blir glad for alt. Hun er så glad, positiv og takknemlig, og viser glede over de minste ting.. Og sånn tror jeg de aller fleste mødre er.. Jeg tror de setter pris på mer eller mindre alt av hyggelige påfunn vi barna kan komme med.

Send en SMS: En SMS kan bety så vanvittig mye, og er i tillegg gjort i en fei. Man trenger ikke stelle i stand en hel weekend of fun for at mamsen skal føle seg verdsatt, og en liten melding med noen fine ord som tikker inn på telefonen, er nok til å gjøre henne varm om hjertet. Det kan være så enkelt som at du tenker på henne, at hun betyr alt for deg, eller at du er glad i henne. 

Ta en telefon: Å slå på tråden til din mor er noe man alltid har tid til uansett hvor hektisk hverdagen kan være. Samtalene trenger jo heller ikke vare i timesvis, men en liten oppringing med en påminnelse om at du tenker på henne og viser litt interesse for hvordan hun har det, kan være nok til å gi henne et smil om munnen. 

♥ Gi en oppmerksomhet: Ta med en liten oppmerksomhet neste gang du stikker innom på en visitt. Dette kan være alt fra en skjønn blomsterbukett, et par komfy tøfler, eller en fin topp du tror hun kommer til å like. 

♥ Lytt til henne: Lytt til hva hun sier og få med deg de små detaljene man ofte glemmer. Kanskje nevner hun i en samtale at hun har fått sånn smaken på en type sjokolade eller en bestemt matrett, og overrask henne med noe av det hun liker best neste gang du kommer på besøk.

♥ Skriv et koselig kort eller brev: Det er ikke alltid like enkelt å formidle hva du føler for din mor. Sett deg ned og skriv når du er i rette modus.. Få ned på papiret hvor glad du er i henne og hvor fantastisk du synes hun her. Send eller gi brevet/kortet personlig slik at hun alltid har noe å lese på når hun trenger litt kjærlighet. 

♥ Spotify: Det er ingen hemmelighet at generasjonen over oss ikke er noen racere på dagens teknologi, hvis jeg kan si det sånn. Mamma er helt grønn når det kommer til Spotify, f.eks., så da er det hyggelig å hjelpe til med å lage en spilleliste med musikk som hun elsker, og gi henne en skikkelig opplæring i hvordan Spotify fungerer.

 Dra på date sammen: Skru av TV, legg bort telefoner, og prat over en flaske vin eller noe annet godt. Når man er med sin mor er det fort gjort å være sammen uten å faktisk være sammen, men arranger en date og snakk sammen. Fortell om dagen din, drømmene dine og planene fremover, og inkluder henne i livet ditt. 

♥ Dra på en ferie eller helgetur sammen: Ofte kan den beste reisepartneren i hele verden være din mor. Ta henne med på en utflukt, en weekend-tur eller utenlandsferie, og nyt late dager sammen med solbriller på nesen og noe godt i glasset. 

♥ Kompliment: Herlige mødre fortjener en drøss av komplimenter.. Fortell henne at hun ser bra ut. At hun er superfresh og flott, at hun kler antrekket hun er iført, at hun har flott hår, et nydelig smil, og at hun er den vakreste du noen sinne har sett. Da har du garantert en smilende mor foran deg!

♥ Fotografi: Få noen til å ta et fint bilde av dere to sammen som du kan fremkalle, ramme inn og gi til henne. Finn eventuelt frem et bilde av dere to fra barndommen, og gi det til henne når hun minst venter det. 

Så..

Nå synes jeg at vi alle sammen skal sende en SMS til mammaen vår, med en liten tekst som får frem hvor glad vi er i henne. For noen er det ikke vanlig å sende slike meldinger, og da vil den bety ekstra mye for mammaen som mottar den – det er jeg helt sikker på.

Vi er så heldige – vi som har et nært forhold til mammaen vår, for det er ingen selvfølge. Det er dessverre ikke alle som har en mamma som stiller opp og byr på gode klemmer, og da er det viktig at vi som har mødre som faktisk alltid er der, viser at vi setter pris på dem.

Nyt det lille som er igjen av fredagen, fininger!

SMASK


Annonse