Annonse

SPONTANITETEN LENGE LEVE!

Vi hadde planlagt å legge årets Spania-tur til høsten, men så ble vi enige om at det var skikkelig trist å ikke skulle reise på vår årlige sommerferie til «hytten» i Albir, sammen med mamma og Jon. Det har jo blitt tradisjon å reise nedover en eller annen gang i løpet av sommeren, og jeg kjente at jeg ble skikkelig lei meg av tanken på at det i år skulle bli første sommer uten. Helt siden 2011 har vi feriert her, og siden 2012 har Dennis vært med. Tenk at det var Albir vi reiste til på vår første kjærestetur etter vårt første møte i januar samme år… Og den turen vi hadde den gangen var faktisk en av de beste vi har hatt. Albir har blitt en destinasjon som vi begge to er veldig glade i, og gleden var derfor stor da vi booket en spontantur med avreise allerede i morgen!

Det ble riktignok relativt utfordrende da vi selvfølgelig trengte pass til Falk, og det å skaffe pass i disse fellesferietider har ikke bare vært enkelt. I hvert fall ikke siden jeg først registrerte navnet hans i Folkeregisteret for en uke siden, og siden han skal ha Dennis sitt mellomnavn som er beskyttet. På toppen av det hele var jo ikke Dennis registrert som far til Falk, så vi fikk oss mildt sagt en stor overrakselse da vi troppet opp på passkontoret forrige uke. For da hadde jo jeg plutselig søkt om et beskyttet navn som tilhører en pappa som ikke er registrert som pappa, og naturligvis trengte saken en viss behandlingstid. Og tid? Vel, det hadde vi ikke så mye av for å si det mildt, haha. Vi trodde begge to at far automatisk ble registrert som far da vi var på fødeavdelingen, men det må man visst selv sørge for å få på plass. Så til dere som venter barn, og som har like lite snøring som oss – husk å melde inn pappa eller medmor!

Så… Desperat som jeg var, klarte jeg omsider å grine meg til en raskere behandling av saken, slik at vi fikk slettet mellomnavnet, og registrert mini sitt fornavn og mitt etternavn, og tror dere ikke at jeg nå sitter her med et knæsjt oransje nødpass i hånden? Takket være noen snille saksbehandlere hos Skatteetaten og en superhyggelig jente på Passkontoret, kan vi nå senke skuldrene og virkelig begynne å glede oss til i morgen. Tenke seg til… Nå skal vi på vår aller første ferie som familie på 3, og jeg gleder meg ihjel. Mamma og Jon dro nedover i går, og på toppen av det hele er min stebror, Christian, der nede også, sammen med sin Trine og deres lille jente som akkurat fylte 1 år. Dette blir så utrolig hyggelig!

Det skal bli så spennende å se hvordan det blir å reise med en liten baby, og vi ser begge to frem til å ta fatt på denne utfordringen. Nå blir det familiesluse (som Dennis lenge har gledet seg til å teste, haha) reisefeber på Gardermoen, og litt over 3 timer på fly, før vi får klemme på både store og små. Dette blir så ubeskrivelig deilig! Åh – palmesus, bølgeskvulp, minigolf, solnedgang, god mat og max hygge… Det er alt jeg ønsker meg akkurat nå ♥

Slenger med noen bilder fra i fjor sommer… Gleder meg til å dele mange nye fine blinkskudd med dere, de kommende dagene!

Alright.. Å reise med baby! Er det noe jeg bør huske på? Noe som forenkler prosessen? Jeg vet at det kan være smart å amme på vei opp og når man skal lande, men ellers har jeg null peiling, haha. Det blir gøy å bryne seg på en helt ny oppgave!

Har dere en fin dag, fininger?

Annonse