Annonse

STAKKARS DERE!!!

Er det én ting jeg ikke kan fordra, så er det folk som skryter av hvor mye penger de har. Typ, fysisk kaste penger rundt seg, og bare «my god, livet er føkkings FAB»… Har du mye cash, så la de stå stille og rolig på en konto. Ikke vær så forbanna opptatt av å fortelle dette til gud og hvermann.

Det er to typer mennesker her i verden… Dem som sitter økonomisk fint i det uten å ha behovet for å flagge disponibelt beløp på konto, og så har du den andre typen… De som har mye cash, men som er så forbanna desperat etter å offentliggjøre dagens saldo. Hvorfor har man et så himla sterkt behov for å flagge nettopp dette?

moneygirl

Det er det samme som å gjøre noe godt for noen, men å samtidig høste cred for en god gjærning. Som å være en god venn, men at man samtidig må fortelle alle at du faktisk er en sjukt god venn fordi … prikk, prikk, prikk… Det handler om å kunne stille opp og gjøre en innsats for andre mennesker, UTEN å skulle høste ros. Det handler om å gjøre noe bra, og finne seg i at ingen klapper deg på skulderen etterpå. Det er jo faktisk da det betyr noe… Ikke når man engasjerer seg kun for egen vinning!

Enkelte bloggere tjener mye spenn!

Det vet du, det vet jeg, og det vet vi! Vi er alle klar over at det å blogge kan være ganske så lukurativt til tider, men når jeg leser på diverse blogger at vi fortjener disse pengene like mye som psykologer, lærere og leger, nei da ser jeg RØDT!

Oh yes!! Dette har jeg faktisk lest… Tenk det… Jeg har lest at bloggere selv, mener at den lønnen de får er velfortjent fordi jobben som blogger er så himla tung.

Jobben som blogger – en blogger som verken er i stand til å by på nyttige og gode tekster, som gir en blanke F i kavlitet, og som egentlig bare slenger ut noe når det passer seg slik. Vær så snill og fortell meg hvilken jobb som ligger bak slikt innhold?

Jeg har tidligere uttalt at det å jobbe med blogg kan være ganske tungt og krevende. Joda, det er krevende fordi man aldri har fri… Fordi man hver eneste dag, uten unntak, skal produsere kvalitetsinnhold som inspirerer. Innhold som bidrar til samfunnsengasjement og diskusjon – innhold som faktisk betyr noe.

Ja! Det er krevende at man hver eneste dag skal produsere godt innhold, men helt seriøst… Er ikke poenget med en jobb å faktisk produsere noe? Skape noe? Gjøre noe? Er det ikke det en jobb faktisk handler om?

«Stakkars meg, jeg blogger og har det så tøft» KJEFTEN på deg!!! Du har det faen ikke tøft. Du kan stå opp når det passer deg. Få mer penger på konto enn du fortjener, og spise så mye ute atte hjelp. Du kan shoppe det du vil, gjøre hva faen du måtte ønske når som helst, og det eneste du trenger å ta stilling til, er en forespørsel på mail, hvor du må avgøre om du skal kreve 40k eller 50k for et bestemt type oppdrag. SKAM deg! DU har ikke en rett i livet til å klage på en damn shit…

Bloggere får langt bedre betalt enn hva de faktisk fortjener. Tenk at noen av dem tjener over hundre tusen i måneden på å publisere svada, lettkledde bilder, affiliates links og slefies! Har dere egentlig tenkt over at det er DERE som faktisk betaler lønnen??

Det er noe å tenke på neste gang dere klikker dere inn på en blogg… Hva er innholdet faktisk verdt? Det eneste bloggerne trenger å gjøre er å komme opp med en solid klikkhoreoverskrift, og sånn helt seriøst… Hvor krevende er det, egentlig?

«Jeg er GRAVID», «Hvem er FAREN??», «JEG LEGGER MEG UNDER KNIVEN»…. «JEG VAR UTRO!!!!!!!!», «HAN var utro!!!»… «SÅNN var jeg utro!!!!» «Han er DØD!!»

Mange bloggere vil ikke en gang ta på seg ansvaret de sitter på.

200 000,- rett inn på konto per måned, UTEN å ta på seg ansvaret for hva de oppfordrer og inspirerer til, eller hva de får sine lesere til å kjøpe. «Jeg vil ikke si at jeg er noe forbilde», er det jo mange som sier. Snakk om å ta the easy way out! Det er direkte flaut!

Neida, de vil ikke påta seg et snev av ansvar, men på andre side gni seg selv i hendene over at alle disse leserne bidrar til god lønn og økt inntekt. De gnir seg i hendene over at den genseren de er iført i en outfit-post, blir solgt for det tredobbelte på bloppis to dager senere, og at resultatet av affiliates links tilsvarer sytten og en halv middag på ute på restaurant!

På tross av en hundre-og-noe-tusen i måneden klager de… En mix av klaging og skryting på Snapchat, hvor tusenlappene kastes opp i luften, og lander perfekt på en havnaken kropp – kjøpt og betalt!

Stakkars dere!

Stakkars dere bloggere, som jobber så inderlig hardt – som bruker 17 minutter på en selfie til et innlegg som dere har brukt 17 minutter på å skrive. Stakkars dere! Det var sånn ca. 34 minutter av en normalt sett 8 timers arbeidsdag, det… 34 minutter!! Stakkars dere, som etter 34 minutter har muligheten til å gjøre hva pokker dere vil, finansiert av det 17 minutters lange innlegget fra i går.

Slutt å klage! Sett pris på livet. Dere får langt bedre betalt enn dem som faktisk gjør en viktig jobb – dem som faktisk gjør en forskjell, som redder liv, og som er et solid fundament for videre utvikling. Da gjelder det vel strengt tatt å sette pris på tilværelsen, eller hva?! Sette pris på at dere faktisk befinner dere i en situasjon hvor deres svada blir såpass «satt pris på», at det lar seg betale mer enn en lærerlønn!? Mer enn en legelønn?

Om livet er urettferdig, sarru? I aller høyeste grad! Kan vi gjøre noe for å gjøre tilværelsen mer rettferdig? I think not! Dessverre…

Selfies og svada har kommet for å bli, og det er DU som betaler for det!

Peace out…

Annonse