Annonse

STERKE INNTRYKK FRA LESVOS

God fredagskveld, kjære dere ♥

Nå sitter jeg her i sofaen, og slurper i meg en øl mens tårene triller… Jeg har nemlig redigert ferdig en liten video av mine opplevelser på Lesvos, og selvom jeg så gjerne skulle inkludert mer innhold, begrenser YouTube og iMovie meg til 15 minutter. Kanskje like greit, for dette her er triste greier. Jeg håper dere likevel velger å ta en titt. Meg og mine videoer, altså… Det blir jo nesten litt komisk, men sånn blir det når det er en i overkant engasjert bergenser dere har med å gjøre. Alt kommer så mye bedre frem på video!

Situasjonen med flykningene er kritisk, og jeg nekter å bare sitte her på sidelinjen og se på hva som skjer uten å gjøre det jeg kan for å bidra. Aller helst har jeg lyst til å fylle huset med flyktninger, men det er vel ikke lov. Er det vel? 

Jeg ønsker å dele en sterk status som jeg kom over på Facebook. Dette setter virkelig ting i perspektiv!

«Hedmark fylke er tre ganger så stort som Libanon….. og Libanon har snart tatt imot 2 millioner flyktninger. Libanon er selv hardt rammet av mange tiår med krig, og store deler av landets infrastruktur er fortsatt sterkt preget av bomber og kamphandlinger. Dette lille landet hjelper medmennesker som flykter fra krigene så godt de kan, og viser en hjertevarme som er ubeskrivelig inspirerende. Libanesere er så vennlige, så gjestfrie og så inkluderende at man umiddelbart forelsker seg i landet og folket. Kristne og muslimer lever side om side, og overalt er moskèene nabo med kirkebygg. De har så lite, og gir så mye. Dere skulle ha vært her, folkens. Opplevd omsorgen blant flyktningene – solidariteten og medmenneskeligheten. Hørt historiene deres, drukket te med dem, blitt inspirert av livsviljen og fremtidstroen deres….. Hjemme brukes ordet «flyktningskrise» som om det var en krise for OSS at mennesker er på flukt og trenger beskyttelse. Vi lever i et av verdens rikeste land, og er livredde for at noen som har mistet alt de eide skal få dele et godt liv med oss. Menneskene her ville ha gitt deg sitt siste brød for at du ikke skulle gå sulten.»

Tenk om vi i Norge kunne være like gjestfrie og inkluderende? Akkurat nå ser det jo ut som vi har en integreringsminister som er imot integrering, men siden det er fredag, drøyer vi de politiske innleggene til en litt kjipere dag i uken. 

Glad i dere… Håper dere har en nydelig kveld ♥

#refugees #refugeeswelcome 

Annonse