ET SUNT, GODT OG VEGANSK FROKOSTTIPS

//Annonse

Happy tirsdag, godfolk!

Det er spesielt ett spørsmål som går igjen her på bloggen, når det kommer til mat og min veganske livsstil, og det er spørsmålet om frokost. «Hva spiser du til frokost når du er veganer?» Det er flere som synes det kan være utfordrende med dagens første måltid når man velger vegansk, rett og slett fordi vi som regel er vokst opp med – og vant til – frokost som inneholder både kumelk og egg. Heldigvis finnes det mange gode alternativer som både smaker godt og er bra for oss, og noe av det jeg liker best – og som er flott når jeg ønsker en god frokost i en fei – er en eller annen form for kornblanding kombinert med en eller annen plantemelk, eller en plantebasert yoghurt. Sunt, godt og enkelt! Det kan vi like…

Jeg har lenge hatt sansen for granolaen fra AXA, som passer ypperlig sammen med havre- eller mandelmelk, men som også passer ypperlig som topping på en smoothie bowl. Her er det i grunn bare fantasien som setter grenser for hva den kan nytes sammen med, men for min del slår det ikke feil med en skål granola og havremelk på morgenkvisten, toppet med friske blåbær – yummy! Jeg ble naturligvis superhappy da AXA lanserte sin nye produktserie Simply Great, og enda mer happy da AXA ønsket å inngå et aldri så lite samarbeid – dette her er jo midt i blinken for meg, hurra!

Simply Great er altså en ny produktserie fra AXA, som inneholder både granola- og musliproduker uten tilsatt sukker. Søtningen kommer naturlig fra tørket frukt og bær, mens krydder og nøtter sørger for det lille ekstra. Litt sunnere med andre ord, som er fint for meg som har en tendens til å falle litt for ofte bort i søtsakene, hah. Ikke at det er et stort problem, men jeg liker tanken på å starte dagen med et måltid som er skikkelig godt for både meg og miljøet, og som holder meg god, mett og glad helt til lunsj. Og til lunsj? Da tar jeg gjerne en runde til, haha… Dette er jo så godt!

Visste du at flere produkter i frokostkategorien merket «Uten tilsatt sukker» , ofte inneholder tilsetninger av fruktjuice og konsentrater, som substitutter for sukker med det formål å søte sluttproduktet? Gjennom både oppskrift- og designendringer sikrer AXA at deres produkter merket «uten tilsatt sukker» , faktisk ikke inneholder tilsatte fruktjuicer eller konsentrater for å søte produktene – som for eksempel AXAs tre nye Simply Great granola-blandinger. Tipp topp, spør du meg! Denne åpenheten og ærligheten setter jo vi som forbrukere stor pris på – i hvert fall hvis vi ønsker å leve bittelitt sunnere.

Simply Great kommer I tre ulike smaker; Hasselnøtt og cashew, Blåbær, dadler og kardemomme, og Kakao, mandler og blåbær. Jeg liker alle tre like mye, og det er nesten umulig å velge en favoritt, men hvis jeg er litt ekstra fysen på noe mums, er det nok blandingen som inneholder kardemomme som trekker det lengste strået. Altså… Den smaker faktisk nybakte hveteboller, haha. Så latterlig digg, skal jeg fortelle dere!

Scroll deg gjerne gjennom oppskrifts-kategorien her på bloggen, hvor jeg titt og ofte deler yummy, veganske oppskrifter. Hvor ofte synes dere det er kjekt å få nye oppskrifter, egentlig? 1-2 ganger i uken? Eller kanskje oftere?

Nyt kvelden og morgendagens frokost, så sees vi snart igjen ♥