Annonse

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN!

Ett av svarene inneholder reklame for egen bok

Her kommer omsider svarene på spørsmålene deres. Enjoy ♥

Hva synes Dennis om forskjellen på puppene dine? (Jeg har stor forskjell selv)

Jeg leste nettopp opp dette spørsmålet for han, og svaret jeg fikk var: «De er helt rå! Jeg elsker de» … Han har aldri tenkt at forskjell på puppene er en negativ ting, og liker den lille like godt som den store og omvendt, haha.

Nekter du Dennis og spise kjøtt? Om han hadde laget seg en middag med kjøtt hjemme hadde du gjort det slutt?

Jeg nekter han ikke å spise kjøtt, men han er heller ikke keen på det. De eneste gangene han har spist kjøtt (etter at vi valgte et mer plantebasert kosthold) har vært på julaften, og ellers er det ikke noe han har lyst på. Faktisk så har han fått det ekstremt mye bedre etter at vi valgte et mer plantebasert kosthold. Han har jo Ulcerøs kolitt, og opplevde store positive endringer da han droppet kjøtt, kylling og kumelk. Helt rått!

Hva er dine beste tips for å komme igjennom krangler og tunge perioder i forholdet?

Krangler vil det jo alltid være, og jeg synes jo det på mange måter kan være et sunnhetstegn, så lenge man kan evner å prate om det og bli venner igjen. Det er viktig å erkjenne at man noen ganger tar feil, og si unnskyld – uansett hvor kjipt det føles. Noen ganger er man jo bare så sta, og da kan det være vanskelig å være «the bigger person» . Uansett – et forhold har sine opp-og nedturer, og når man er i en tøff periode er kommunikasjon ekstremt viktig. Sett dere ned, del en flaske vin, og prat om de tingene som er vanskelige. Det verste er å unngå å fortelle hva man har på hjertet – da bygger det seg opp en enorm irritasjon hvor man til slutt eksploderer, uten at partneren skjønner noe som helst. Kommunikasjon er i grunn nøkkelen til et godt, trygt og sunt forhold.

Hva var det som fikk deg til å endre stil til litt mer bohemsk?

Jeg har levd i et skikkelig crazy fargebonanza i flere år, og følte vel egentlig at det var på tide med en forandring. Dennis var helt enig. Jeg elsket knæsje farger på både møbler og dekor, men jeg kjente vel at jeg trengte noe litt mer nedtonet og harmonisk. Noe som ga mer ro! Kanskje det har noe med at jeg har blitt eldre å gjøre? Etter Mexico var jeg skråsikker – de bohemske vibbene gjorde meg så glad, og jeg visste at det var i denne retningen jeg ville gå på interiørfronten. Det er fortsatt rom for farger, men litt andre farger enn neon. Nå når det nærmer seg vår, skal jeg ønske rosa toner velkommen, og kombinere dem med blått, grønt og sennepsgult. Jeg tror det kan bli skikkelig fint.

Hvor er det som regel dere bestiller ferie fra? Hvilket selskap?

Jeg booker som regel hoteller gjennom booking.com og flybilletter på Norwegian.no. Hvis man booker et visst antall hotellnetter via booking.com, blir man genius-medlem som gir ytterligere rabatter og en del fordeler. Helt supert! Jeg sjekker også alltid skyscanner.com for å forsikre meg om hvor jeg får de beste reisene kategorisert etter reiselengde og pris.

Har dere bestemt en dato for bryllupet deres?

Hehe… Dette bryllupet! Vi hadde vel egentlig bestemt oss for 19.09.19, men nå blir det jo baby i stedet. Vi var jo på Ibiza i sommer for å sjekke ut lokasjonen for bryllupet, og da ante vi jo ikke at jeg var gravid. Nå er alt av bryllupsplanlegging satt på vent inntil videre, så nå får vi se hvordan familielivet behandler oss først, og så får vi ta bryllupet når det passer.

Kan du lage flere time-for-time-innlegg?

Det er klart jeg kan! Responsen på denne type innlegg har dabbet litt, så derfor tenkte jeg at de kanskje ikke var så interessante likevel. Men om det er ønskelig at jeg fortsetter, skal jeg selvsagt diske opp med flere av disse!

Hvordan har du det for tiden?

Jeg har det veldig bra! Det er riktignok mange tanker som svirrer under topplokket, og mye som skal på plass før babyen kommer. Jeg fikk sjokk i dag da jeg sjekket den ene gravid-appen, og fikk vite at det bare er 80 dager igjen til termin. Det er jo helt vanvittig, og jeg er overhodet ikke klar. Hjelp!

Hvilket realityprogram kunne du tenkt deg å være med på, og hvilke kunne du ikke tenke deg å være med på?

Jeg har alltid drømt om å være med på Skal vi Danse… Åh – tenk å lære seg å danse, sånn på ekte? Det hadde vært fantastisk! Ellers har jeg vel runnet det meste av reality, haha. Det eneste som mangler er 71 grader Nord, og det hadde også vært en artig utfordring. Selv om jeg hadde vært yngre og singel, kunne jeg aldri deltatt på Ex on the Beach – det er vel det eneste reality-programmet jeg virkelig ikke har sansen for.

Kunne du sagt litt om hvilke tanker du gjør deg opp ang. miljø og klima? Jeg vet jo at du for det meste spiser vegansk, og at det hjelper veldig på! Men hvilke tanker gjør du deg om flyreiser, forbruk, søppel osv?

Vi har et plantebasert kosthold, med innslag av fisk og skalldyr i ny og ne (en gang per måned eller mindre) . Ved å spise såpass vegansk som vi gjør, gjør vi en stor forskjell for miljøet. Kjøttindustrien forurenser jo tross alt mer enn hele transportsektoren til sammen!

Her i heimen er vi også nøye på kildesortering – vi kan bli enda flinkere til å sortere aluminium og hermetikk, men matavfall, papp og plast går i hver sine poser. I tillegg har vi redusert forbruket betraktelig de siste årene, og shopper ikke på langt nær så mye som vi gjorde før. I starten av bloggkarrieren hadde jeg hyppige innlegg med annonselenker til Nelly, og et vanvittig fokus på nye klær til garderoben. Heldigvis har jeg blitt mer bevisst siden den gang!

Ellers kjøper vi mye brukt, og nå som babyen kommer, kommer vi til å bruke Finn.no flittig. Finn og Tise er forøvrig apper jeg anvender ofte. Antall flyreiser kan absolutt reduseres, og det vil det også gjøre nå når vi får barn. Det blir ikke like mange utenlandsturer som tidligere, og det har også vært et mål for oss uavhengig av graviditeten. Noen ganger blir det bare slik at man må reise som en del av jobben – jeg tenker bare på den tiden jeg hadde 200 reisedager i året, da jeg jobbet som retail manager. Det er jo absolutt ikke bra for miljøet!

Har du hatt en fin start på det nye året både på privat og din business?

Det har vært en pangstart på det nye året, for å si det mildt! Avsløring av graviditeten, 4-Stjerners Middag, «Torpet» , og på toppen av det hele – egen serie. Det har vært ganske så mye å bite i, samt mange inntrykk å fordøye. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Hadde du kunnet startet opp med livesendinger innimellom enten på pagen din på facebook eller instagram?

Absolutt! Hvis dette er noe flere er giret på, skal jeg prøve å kline til med minst én direktesending hver måned.

Er du aldri syk, eller skriver du ikke om det? Tenker at du er heldig om du aldri er det men har du «normale» plager som vondt i hodet, nakken, ryggen, forkjøla?

Hihi, morsomt at du spør nå når jeg faktisk sitter med vond hals og snørr overalt. Men nei – jeg er faktisk aldri syk. Litt pjusk, kan jeg være, men jeg har aldri akseptert å kalle meg selv syk med mindre jeg har 41 i feber, streptokokker, og gallesteinsanfall, haha. Jeg har vel heller aldri vært sykemeldt, når jeg tenker meg om – og som nevnt, så skal det veldig mye til før jeg kaster inn håndkleet.

Hvordan går det med mamman din om dagen?

Mamma er fortiden i Spania hvor hun stortrives. Varmt vær og fysioterapeuten i nabobygget! Jeg er så glad for at de har dette stedet, hvor de kan slappe av, og hvor mamma får behandling. Hun blir jo aldri frisk, noe som er vanskelig å akseptere, men jeg er sikker på at hun vil få masse ny livsgnist når hun blir mormor i april. Dette gleder hun seg så innmari mye til! Hun har til og med tatt med et ultralydbilde til Spania, som hun ser på hver eneste dag. Skjønne mammaen min!

Skal dere skaffe dere ny hund eller reiser dere for mye og er for opptatte til at det tar for mye tid?

Jeg har så ubeskrivelig lyst på ny hund – du aner ikke! Og nå som vi blir en familie på tre, kan det jo faktisk passe fint med et firbent tilskudd. Vi har ikke hastverk, men er begge to supergiret på ny hund i fremtiden.

Gikk salget av boken din som forventet?

Salget av boken gikk over all forventing, og vi måtte trykke opp et opplag nummer 2. Stor stas for en som aldri har gitt ut en eneste bok tidligere, og siden boken hadde et såpass viktig budskap. Jeg vet at den står på en del skolebiblioteker, og det gjør meg så ufattelig glad. Jeg håper mange jenter finner glede og styrke i denne boken!

Kunne du tenkt deg å holdt et lite og utradisjonelt meet-up i Oslo i løpet av den nærmeste fremtid?

Ja det kunne jeg absolutt. Men fy søren – hadde noen møtt opp på noe slikt? Det må jo være det verste ever – å invitere til meet-up, uten at det kommer noen, haha.

Beskriv deg selv med 3 ord?

Optimistisk, kaotisk og engasjert.

Mener å huske at du for en stund tilbake ikke ønsket å ha noen ullplagg da det også kan være en sak når det gjelder dyrevelferd. Hvordan gjør du det med f.eks. dyner, puter, tjukke jakker osv. som ofte inneholder produkter fra dyr? Velger du også bort disse produktene og går for andre materialer i stedet?

Når det gjelder jakker, kjøper jeg aldri dun. Dun er noe jeg i grunn ikke har kjøpt siden jeg kjøpte dynen vår for hundre år siden, og når den skal byttes ut, velger jeg en uten dun. Ull i klær synes jeg er vanskelig – jeg har noe ullundertøy som jeg ikke kommer til å kaste, og ullen må jo også klippes av sauen. Hvis jeg ikke tar helt feil, kunne sauene før i tiden felle ullen selv, men at de nå er avlet opp til at vi mennesker må hjelpe dem. Stemmer dette? Hva mener du i så fall er det mest riktige å gjøre her?

Hva er ditt politiske ståsted? Hvilket parti stemmer du?

De viktigste sakene for meg er eldreomsorg, likestilling, integrering, dyrevelferd, miljø og psykisk helse blant ungdom. Så før neste stortingsvalg, skal jeg være sikker på at min stemme går til det partiet som deler de samme hjertesakene som meg. Det har vært mye rot i regjeringen den siste tiden, og jeg er overhodet ikke fornøyd med Ropstad i rollen som barne- og familieminister. Jeg er heller ikke veldig imponert over Solberg, og skulle gjerne sett en annen person i rollen som statsminister. Nå tok jeg faktisk akkurat partitesten fra 2017 (her) for å sjekke hvilket parti den mener jeg burde stemme, og svaret var Venstre. Det kom ikke akkurat som et sjokk!

Hvor mange eksemplarer av «Bra nok» har blitt solgt?

Jeg har faktisk ikke det eksakte tallet, men jeg vet at det har blitt solgt minst 6000 eksemplarer ♥ Jeg blir helt varm i hjertet over tanken på at #Branok står i 6000 bokhyller rundt om kring i landet! You guys ♥ Den kan forresten kjøpes HER for de som er giret!

Hvordan ser du for deg at du jobber om 10 år? Er du fortsatt blogger?

Det er jo umulig å si hva fremtiden bringer, men jeg nekter å tro at noen finner interesse i å lese bloggen til en 42 år gammel avdanket reality-deltaker fra Bergen? Haha! Jeg har jo hatt en drøm om å gjøre noe mer innen TV – det hadde vært superspennende! Ellers har jeg en liten drøm om å jobbe med vanskeligstilte ungdom, flykninger eller/og eldre. Jeg kjenner at jeg ønsker å gjøre noe godt for dem som trenger det mest.

Hva er det kjedeligste du vet om?

Det aller kjedeligste jeg vet, er å henge opp sokker og truser, for så å finne sokker som matcher når klesvasken har tørket. Altså… Finnes det noe verre? Haha!

Hvordan går det med den veganske livsstilen?

Det går veldig fint med den – la oss kalle den – plantebaserte livsstilen. Jeg har ikke spist kylling eller kjøtt på snart 3 år – ei heller drukket kumelk, og føler meg grønn og fin på innsiden. Blodprøvene mine viser også ingen tegn til mangler, og det har jo heller aldri vært lettere å velge vegansk. Som nevnt, så spiser vi av og til fisk og skalldyr, men utover det er det ingen animalske produkter i vårt kosthold.

Hvor har du hentet all inspirasjon til å innrede den flotte leiligheten din?

Jeg henter mest inspirasjon når jeg er ute på reise… Da får jeg alltid idéer til nye fargekombinasjoner eller fiffige løsninger som jeg ikke hadde tenkt på tidligere. Sayulita i Mexico var en eneste stor inspirasjonsfest, hvor jeg fikk jeg mange tips til hvordan jeg kunne innrede, samt hvilke ulike mønstre jeg kunne kombinere.

Hva gjør du hvis du har en dag fri og kan gjøre akkurat det du vil?

Jeg klarer sjelden å legge fra meg bloggen, og hvis jeg har tatt meg en bloggfri dag, er det kun fordi jeg har hatt så sjuke mange andre arbeidsoppgaver på agendaen. Sist jeg tok helt fri, var da vi var på kjærestetur i Riga i slutten av juni. Da brukte vi dagene på å bare nyte hverandres selskap, prate, le, skåle og spise masse god mat – vidunderlig!

Jeg synes å merke at du har troppet opp veldig på reklame i det siste! Stemmer dette? 

Jeg har ikke hatt et eneste reklameinnlegg i januar, sett bort i fra et par innlegg her og der som inneholder annonselenker. Link gjerne til innleggene du sikter til, for nå skjønner jeg ikke helt hva du mener.

Hvordan klarer dere å holde den romantikken og forelskelsen i forholdet når dere bor sammen?

Det å komme seg opp av sofaen og ut av leiligheten, er uten tvil viktig for å bevare gnisten i et forhold. Vi har en tendens til å gro fast i sofaen med en serie på TV. Det er jo så digg å bare være hjemme, krype opp i sofakroken, og bare sitte der å glane inn i TV-skjermen, iført en sliten joggebukse. Joda – visst er det koselig å se på serier sammen og dele et kilo smågodt, men det tilfører liksom ikke noe ekstra gnist til forholdet. Det utveksles ikke et eneste ord – bortsett fra når jeg ikke skjønner hva som foregår, og trenger en forklaring av Dennis, men utover det, blir det liksom ikke så mye kommunikasjon. Og kommunikasjon? Det er nøkkelen for å få et forhold til å fungere (for å gjenta meg selv til det kjedsommelige) .

Det er ikke mer som skal til for å finne tilbake til gnisten, enn en date utenfor husets fire vegger! Ta en middag på en romantisk restaurant, og kjenn at sommerfuglene og følelsen av å være nyforelsket sniker seg innpå. Det er så viktig å løsrive seg fra elektroniske duppeditter, og i stedet prate sammen om alt som skjer.

Jeg lurte på om du har noen reisetips til en venninnegjeng som ikke ønsker å bruke for mye penger, men som likevel ønsker å dra på en liten ferie sammen?

Ta turen til Riga! Byen er fantastisk, det florerer av kule utesteder, du kan fly dit for under 1000 kroner, og det koster ingenting å leve der. Denne destinasjonen anbefaler jeg på det varmeste!

Kan du fortelle hvordan du redigerer bildene dine?

Jeg redigerer alle bildene mine i Lightroom, som jeg omsider lærte meg å bruke, haha. Her har jeg lastet ned noen presets jeg synes er fine, som gjøre redigeringsjobben enda lettere! Det er helt utrolig hvor mye finere et bilde kan bli med riktig preset, i tillegg til egen redigering.


Phew! Det ble nesten 3000 ord, gitt… Håper dere fikk svar på det dere lurte på, og så tenker jeg at vi kliner til med en egen spørsmålsrunde som omhandler graviditeten. Så… Hvis det er noen du lurer på vedr. dette, er det bare til å fyre løs i kommentarfeltet ♥

Annonse