Annonse

TA PÅ DEG HVA FAEN DU VIL!

Hei igjen, og HAPPY FREDAG! Gud bedre så høyt jeg elsker denne dagen – beste dagen i uken ♥ I dag vil jeg gratulere flotteste Anniken, som har blitt kåret til årets best kledde kvinne. Dette er så velfortjent – herlighet så fresh hun er, og jeg digger virkelig stilen hennes. Jeg må også si at det er gøy å se et annet navn på toppen av listen, enn Camilla Pihl, Polliani, Jenny Skavlan og Celine. De er råkule de, altså, men det blir så kjedelig når det aldri er rom for nye profiler. Høy fem, tommel opp og konfetti – dette er jeg så begeistret for. Det jeg derimot ikke er like begeistret for, er noe Anniken sier i en video MinMote nylig publiserte på fjesbok… Der deler hun nemlig sine beste stiltips, og ett av dem lyder som følger: «Lov meg at du aldri bruker neon-farger!»

Anniken, som selv er god på dette med personlig stil, burde skjønne at dette blir helt feil å si. Jeg er sikker på at hun ikke mente å være kjip, men det skal ekstremt lite til for å få følelsen av å ikke være bra nok, om man i utgangspunktet sliter med dårlig selvtillit. Hun som rollemodell og influencer, bør jo heller gå i tet og oppfordre leserne til å gå med det de selv føler seg vel i – ikke å gi de som faktisk liker neon – og som samtidig ser opp til Anniken – en vond smak i munnen. Eller? Jeg vil nødig henge meg opp i bagateller og virke helt hysterisk, men dette med stil og trender er faktisk ikke en bagatell – i hvert fall ikke i et samfunn hvor tusenvis av jenter på daglig basis, stresser seg sønder og sammen for å passe inn. Både utseende og klær skal være #onfleek, og jeg blir helt matt av det konstante jaget etter det såkalte perfekte.

Jeg har en tett dialog med mine følgere – spesielt på Snapchat. Og på Snapchat er det veldig lett for jenter å åpne seg opp om det de synes er vanskelig. En gjenganger som troner på toppen sammen med kroppspress, er motepress. Presset etter å passe inn stilmessig, og presset etter å være trendy. Jeg synes det er så synd å se at såpass mange går kledd i noe de ikke føler seg vel i – bare for å følge trender – og trendene bestemmes jo i størst grad av motemagasiner som følger med på catwalken, og som igjen adopteres av influencere. Det blir et ekstremt fokus på hva man IKKE skal gå kledd i, hva som er innafor, og ikke minst – hva man bør kaste. Hallo, bruk-og-kast-mentalitet. Ha det bra, kreativitet!

Nå tenkte jeg å dele et lite utdrag fra kapittelet i boken min; «Føkk deg, trend! Føkk deg!» , som handler om nettopp dette her med trend…

Trendpresset i dag er enda verre enn da jeg var tenåring. Derfor føles det så ufattelig godt å kunne gå i front og si: «Føkk it! Gå med hva pokker du vil! Ingen skal få bestemme over deg!»
Jeg synes ikke vi er så himla inke til å skille oss ut her i Norge. Vi dilter gjerne etter moteeliten og sluker trender rått. Mange går med de dønn samme antrekkene, og er det en ny trend som treffer markedet, tar det ikke lange tiden før alle kjedebutikker tilbyr omtrent de eksakt samme varene.
Jeg hater ordet trend! Jeg er rett og slett drittlei av det … Hvem pokker skal liksom fortelle meg – eller deg – at dette er trendy, at du MÅ gå kledd på denne måten om du skal passe inn!?

Det kan ikke være sånn at man bare kaster det man kjøpte for to uker siden, fordi det ikke lenger er i vinden. Men sånn er det dessverre i dag – og det gjør meg oppgitt … De færreste har vel råd til å bytte ut garderoben sin annenhver uke, og ikke er det miljøvennlig heller.

Jeg glemmer aldri den første tiden min som blogger. Skulle man blogge, måtte det liksom være om mote, og hjelpes hvor mye jeg stresset for å holde meg oppdatert på det som var trendy … Jeg lot meg inspirere av motemagasiner og inter­nasjonale motebloggere, men den stilen jeg omfavnet, var ikke meg. Dette gjorde noe med meg og selvfølelsen min; jeg greide ikke å bære klærne med selvtilliten i behold. Klær og stil har så ufattelig mye å si for selvfølelsen. Gå med det du selv føler deg fin i – ikke det andre mener er riktig!

Selv lar jeg dagsform og humør få bestemme trendene for meg. Come as you are, og tenk heller:  «Yes, det er dette jeg har lyst til å gå med, jeg driter i hva andre mener og hva jeg så i det motemagasinet i går.» Jeg ønsker så inderlig å skape rom for at alle der ute selv kan skape sine egne trender, basert på hva de selv digger. Keen på farger? Kjør på – selv om det er midt på mørkeste vinteren, det er jo nettopp da vi trenger en energiboost!

Så… Lov meg å ikke love Anniken å aldri bruke neon-farger, hvis det er neon-farger DU liker. Aldri la noen – eller noe – fortelle deg at du ikke kan gå kledd i hva pokker du vil! Det er DU som bestemmer – ikke bloggere eller motemagasiner.

God helgeklem fra meg… Som btw elsker neon, haha! Her iført hjemmelaget og NEON-farget tyllskjørt, lol.

Og sånn helt på tampen – en aldri så liten utfordring: Ta på deg noe du elsker, men som du ikke har turt å være iført fordi du er redd for hva andre skal si eller mene om deg!

Annonse