Annonse

THE HAPPIEST SEASON OF ALL?

 

Kjære dere ♥

Juletiden er for meg et eneste stort fyrverkeri av glede. Et fyrverkeri av god stemning som får meg til å våkne med et smil om munnen, hver eneste dag i desember. Mye av grunnen til dette er nok de gode minnene fra barndommen. De gode minnene som sitter lagret såpass godt, at jeg kan huske hvert minutt og hver eneste detalje fra desemberdagene da jeg var en liten jente.

Jeg kan fortsatt kjenne følelsen av hvor fantastisk det var å våkne til et snødekket landskap. Hvor spennende det var å snike seg bort til pakkekalenderen, for så å åpne opp en ny pakke dag etter dag med verdens beste innhold. Gleden av å komme på skolen, hvor frøken tenkte lys og leste julefortellinger for oss hver morgen mens det fremdeles var mørkt. Gleden av å komme hjem igjen etter endt skoledag, til å pynte i huset sammen med mamma, bake pepperkaker, gå på julehandel med familien, leke ute i snøen med morfar, lage snøhuler sammen med bestevenninnen min som bodde ved siden av meg, nyte julen, spise masse julegodt og god mat, og ikke minst til å pynte juletreet på lille julaften. Dette har alltid vært en trdisjon, og juletreet ble pyntet mens vi koste oss med god mat og selvfølgelig Grevinnen og Hovmesteren på TV. Dette må ha vært årets nest beste dag, etterfulgt av selveste julaften…

Jeg husker hvor ubeskrivelig fint det var å våkne grytidlig om morgenen, løpe ut i stuen hvor den største julestrømpen ventet på meg, og deretter kose meg i sofakroken med godterier, mamma og julefilmer på TV. Dette var en magisk tid for meg, det er det fortsatt, jeg elsker julen og alt som hører julen til, og jeg får så vondt i hjertet av å vite at ikke alle har det sånn. At ikke alle har fått oppleve denne ubeskrivelige gleden, og som ser på julen som den tøffeste tiden i året… Jeg er heldig, og jeg setter så innmari stor pris på at julen for meg kun er en dans på røde roser.

Jeg fikk en hjerteskjærende mail her forleden.. En mail som virkelig fikk meg til å tenke. Dette var en hilsen fra en av mine lesere som ønsket å dele sin historie med meg, og jeg blir rett og slett rørt over å kunne være den personen enkelte ønsker å åpne seg for, og i tillegg være et slags talerør utad. Har man det tøft, vanskelig eller er man ensom, er nok desember den måneden som gjør livet litt ekstra hardt, siden vi hver dag gjennom hele desember blir minnet på at julen er en tid for familie, glede og kjærlighet. 

For denne leseren er julen den verste tiden av året. Det finnes ikke ett eneste lyspunkt i hele desember, for i hennes tilfelle finnes det kun vonde minner som er knyttet til julen. Hennes minner består nemlig av en alkoholisert far som knuser alt han kommer over, kaster juletreet vegg i mellom og som til slutt banker opp moren. Noen julekvelder har startet fint, men i de aller fleste tilfeller har julekvelden endt opp med ambulanser og sykehus. Denne julen er ekstra vanskelig for henne, rett og slett fordi hun er helt alene… Hun har ingen å feire med og i tillegg har hun en 5 måneder gammel sønn som ble revet fra henne bare noen timer etter fødselen, grunnet hennes harde og belastede fortid. Hun gledet seg så innmari til å skape nye tradisjoner i en liten familie, men i stedet sitter hun midt i en evig kamp med rettsaker og møter, og gjør alt for å få sin lille engel hjem igjen. Jeg kan ikke se for meg en verre situasjon, og denne julen topper vel listen over vedkommendes vanskeligste julefeiringer. 

Grunnen til at jeg så inderlig ønsker å dele denne historien med dere, er for å gjøre alle oppmerksom på at det som for de aller fleste er årets høydepunk, også er den tyngste tiden på året for mange andre. Dessverre er det for få som tenker over nettopp dette, da de aller fleste, inkludert meg, er for opptatt av å fokusere på hvor fantastisk julen er. Jeg sier ikke at vi som ikke er preget av triste hendelser og vonde minner, ikke skal nyte denne fantastiske juletiden, for det skal vi, og det i aller høyeste grad… Jeg ønsker bare å oppfordre dere alle til å strekke ut en hånd. Til å åpne øynene, og til å være en støtte for dem som trenger det. Kanskje en av dine venner ikke har noen å feire jul med? Som ikke har en familie og som planlegger å sitte alene på julekvelden? Hvorfor ikke ønske denne vennen velkommen hjem til deg og dine… Noen ganger kan til og med noe så enkelt som et varmt smil eller en god klem, være en oppmuntring nok for de som ikke har det så lett. Det handler om å bry seg, vise medfølelse, og være god mot de som trenger det. Strekk ut en hjelpende hånd…

Ta vare på hverandre nå i julen. Det skal jo være den mest happy tiden av dem alle, så ikke nøl med å gjøre den litt ekstra happy for dem som kanskje ikke har så mye å glede seg over. Det skal ihvertfall jeg, og jeg ønsker med dette å sende mine varmeste tanker til de som ikke har det så godt akkurat nå ♥

God klem fra meg

Image and video hosting by TinyPic

Annonse