Annonse

THE PERFECT GUY

Gjennom årenes løp og utallige samtaler om menn med mange ulike kvinner, har jeg funnet ut at vi har satt opp en slags fasit på hvem den perfekte mannen er. .. Fasiten består av punkter, kriterier og krav, og her skal hvert eneste punkt hukes av for at det i det hele tatt er verdt å satse på. Jeg snakker selvfølgelig ikke for alle, og her settes det hele virkelig på spissen. 

For det første skal han være eldre. Gjerne 3-5 år eldre.. Da er han nemlig i følge denne fasiten som er «skrevet» av norske kvinner gammel nok, og på «vårt» nivå, siden menn (i følge naturfagbøkene eller hvor pokker det har stått skrevet) er noen år yngre i toppen enn oss kvinner, selvom vi er like gammel. Hva i alle dager er egentlig dette for et utsagn? Ja, det kan kanskje stemme i enkelte tilfeller, men her skal vi ikke dra alle menn under én kam. 

Hvem pokker har egentlig bestemt at vi kvinne skal finne en mann som er eldre enn oss? Dette er et litt finurlig spørsmål som jeg stiller meg selv i ny og ne. Det er ingen hemmelighet at mannen i mitt liv er fem år yngre, men skal dette være et problem? Jeg blir i tide og utide møtt med en aldri så liten skepsis når aldersforskjellen kommer frem. Aldersforskjellen kan være fin den, men av en eller annen merkelig grunn er den en slags norm eller regel her til lands som tilsier at mannen bør være eldst. Er det ikke merkelig? 

Det er mulig dette stammer fra gammelt av, og fordi vi er på generell basis et folkeslag som ikke er så innmari flinke til å skille oss ut. Vi er en eneste stor saueflokk i flere ulike tilfeller, og går man mot strømmen blir man som regel møtt med skepsis og uro. Herregud så kjedelig!

For det andre, så skal han ha en god jobb. Hvilken jobb vi selv har er selvfølgelig betydningsløst, for det er HAN som skal ha en jobb han kan skryte av. Det vil selvfølgelig si noe vi kvinner også kan skryte av. Han skal tjene en god slant med penger, og så skal han selvfølgelig ha lappen. Et soleklart must. Og så skal han ha bil. En sånn skikkelig fresh bil som han kan vise frem og være stolt av. Det vil selvfølgelig si en bil vi kvinner kan sette oss stolt inn i, som er stas å bli hentet i, og som vi selv kan cruise rundt i. Megaviktig!

For det fjerde eller femte eller gudene vet hvor mange punkter vi til nå har gått gjennom, så skal han ha en bestemt type kropp. Relativt markerte muskler er et must, og så må han gjerne være litt bad boy. Han skal ha en viss type farge på håret med den perfekte lengden, og så skal han gjerne ha en tatovering eller tre. Han skal ha den perfekte stilen. Klærene skal være freshe og kule, det samme gjelder skoene, og han skal for guds skyld ikke gå med ett eller annet ræl fra en eller annen sjappe som ingen bryr seg om. Megaviktig! 

Han skal være velstelt, bruke den perfekte parfymen som får deg til å ville spre beina med det samme han entrer rommet, og så skal han ha tredagersskjegg. Megaviktig. Det er nemlig etter boken veldig riktig for å fullstendiggjøre dette badboy stempelet. Han skal ha store og mandige hender, han skal selvfølgelig være velutstyrt, han skal være snill, passe romantisk, god i sengen, lidenskapelig, ærlig, morsom, og så skal han alltid få oss til å le. Han skal ha ambosjoner og drømmer, han skal like å reise, være god mot andre, være hjelpsom, være noe som ikke minner om en tøffelhelt, han skal behandle oss med respekt, og samtidig være sånn passe tilbakeholden slik at vi ikke mister interessen. Han skal være utadvendt, ta et hvert rom med storm, være svigermors drøm, og selvfølgelig være den mannen alle dine venner synes er den kuleste kjæresten EVER!
Phew, listen er milelang og det er sikkert flere punkter som ikke er inkludert over her. Kjære alle menn.. Beklager! Hvem faen tror vi at vi er som faktisk tillater oss selv å stille såpass mange krav? Gjelder den samme fasiten for oss kvinner også? For i så fall kan man ikke gjøre annet enn å føle på presset. HJELP!

Jeg har ofte lurt på om det sånn helt seriøst er for oss selv denne «fasiten» har blitt laget, eller om det rett og slett er på grunn av alle andre. Om disse kravene blir skrevet for at HAN skal imponere alle rundt deg i steden for det som er viktigst.. At han faktisk imponerer DEG. 

Når mange av oss kvinner finner en mann vi faller for, leter vi umiddelbart etter feil og mangler. Vi finner frem fasiten fra vesken og begynner å streke ut punkt for punkt. Det sykeste av alt er at vi går i forsvar hvis noen spør om hvem vi har begynt å date, om noen av punktene ikke kan hukes av på listen. «Han er helt super, MEN han er ikke den mannen jeg vanligvis faller for. MEN han er veldig bra altså, MEN han har høye viker og litt dårlig stil, MEN han er veldig bra altså. HAN ER DET JEG LOOOVER» 

Er det ikke sprøtt? 

Egentlig er det ikke så himla rart, for spørsmålene man ofte stiller en venn som akkurat har møtt en potensiell drømmemann, er ikke, «Åh, får han deg til å le?», «gjør han deg glad?» Neida.. Det er heller «Gøy, hvor gammel er han da?», «Hva jobber han som?», «Er han velutsyrt?» Hvorfor i alle dager er det dette man ønsker å vite først.. Disse tingene som i bunn og grunn har NULL betydning!? 

Jeg har alltid vært kresen og sett nøye over fasiten før jeg har vurdert mine tidligere erobringer som en potensiell kjæreste. Ingen av dem har noen gang blitt til noe mer, og vet dere hvorfor? For det er ikke fasiten som betyr noe når det kommer til stykket. Den har null betydning! Jeg husker så godt at det første jeg sa da jeg begynte å falle for Dennis, var «han er ikke den type gutt jeg vanligvis faller for«, og ved å finne en gutt jeg «vanligvis ikke falt for» fant jeg faktisk den store kjæreligheten. Hva så om han ikke er eldre enn meg, er toppsjef i Statoil, eller har en fet bil? Det er mannen bak fasaden som er den mannen jeg vil ha, og Dennis beviste for meg at jeg alltid har vært på bærtur når jeg har vært på jakt. Jeg kunne ikke drømt om en bedre mann som fyller opp alle kravene som faktisk betyr noe. Det er bare en bonus at han i tillegg til å være verdens beste kjæreste, også har de overfladiske kvalitetene som bla.a at han er verdens heiteste mann, at han er lidenskapelig, god i sengen, at han har tredagesskjegg OG tatoveringer. HEHE!

Kjære kvinner.. Hvis dere kjenner dere igjen i denne teksten gjelder det å ta noen grep. Drømmemannen dukker ikke opp ved hjelp av en fasit. 

Peace out!

Annonse