Annonse

THROWBACK TIL RUSSETIDEN

Hahaha.. 

Flere har ønsket seg en aldri så liten oppsummering av min russetid, og i den forbindelse etterlyste jeg noen russebilder blant bergensgjengen. Vi håpet vel egentlig på at det ikke skulle finnes et eneste bilde fra denne tiden, men etter noen minutter hadde noen av jentene klart å finne et par-tre godt skjulte blinkskudd i arkivet.. Jeg dør av latter. 

Jeg var russ i 2005 – jubileumsruss, faktisk, og det er jo allerede blitt 10 år siden. TI år for pokker.. Herregud! Hvor ble alle disse årene av? Og på denne tiden, i 2005, var det ikke snakk om å bruke like mye penger på russefeiringen som nå, og det var heller ikke fokus på å dele russetiden på sosiale medier. Det skal vi vel egentlig bare være glade for, haha. Vi hadde ikke Facebook en gang, men jeg husker at det var i anledning russetiden, et eget nettsted hvor vi kunne opprette profiler og komme i kontakt med andre russ. Denne profilen hadde vi kun tilgang til gjennom året vi var russ, og jeg tror ikke det var noen av oss som fikk noe ut av å være en del av dette forumet. Vi brukte jo ikke tid på den slags heller, og jeg er så glad for at jeg faktisk fikk oppleve det å være russ, uten å skulle dokumentere alt vi gjorde til enhver tid. 

Ikke gikk det noe særlig drastisk ut over økonomien heller. Vi kjøpte en rimelig van, vi kjøpte litt interiør, og vi brukte ikke mer enn totalt 50.000 kroner fordelt på åtte jenter. Var vi åtte? Jeg husker ikke helt, men vi ble i hvert fall ikke loppet for penger. Nå får jeg inntrykk av at det viktigste med russetiden er å flashe med det dyreste av det dyre, og når jeg hører om dem som bruker millionbeløp på russebuss og russetiden generelt, får jeg fullstendig hakeslepp. Man trenger ikke en buss i millionklassen for å ha det gøy, man trenger kun festlige venner og godt humør. 

Herreguuud.. Se på oss! Det er lov å le. Høyt! 

I 2005 var vi dessverre ekstremt uheldig med været. Det regnet mer eller mindre konstant gjennom hele russetiden, men det hindret ikke oss i å kose oss gløgg, cruise rundt og være på en konstant fin bris. Vi var alltid på fylla, hver eneste kveld.. Det var jo alltid et russetreff på diverse parkeringsplasser rundt om kring i Bergen, hvor en av bilene tok ansvar for musikken, mens vi andre danset som gale og klinte med en haug av medruss.

Jeg klinte riktignok ikke, jeg var jo i et forhold på den tiden, men jeg husker at jeg syntes det var litt kjipt å ikke være singel, haha. Kanskje jeg allerede da burde forstå at jeg ikke var klar for et seriøst forhold? Det var så mye klining og ligging, og det ville jeg også være med på. Men jeg drev ikke med noe tull, så jeg fikk heller leve litt gjennom de andres elleville historier. Guri land for en tid. En herlig, herlig tid, hvor vi fikk kjenne litt ekstra på samholdet og det å virkelig glede seg til noe. 

Vi planla jo denne tiden i flere måneder, og jeg husker så innmari godt hvor gøy det var å innrede bilen, bestille russekort- og klær, og telle dager til russedåpen. Vi skrev lister over russeknutene vi skulle utføre, og gledet oss stort til å gå i gang. Og så engasjerte vi oss skikkelig i å brenne noen kule CD-er som skulle bli med oss rundt på tur. Tenk det da, CD-er, som alltid fikk et par hakk som irriterte vettet av oss. Det var alltid de kuleste sangene som hakket skikkelig, noe som passet ekstremt dårlig da vi rullet ned vinduene og satt musikken på full guffe, mens vi suste gjennom Nesttun sentrum. Jeg ler enda mer! Jeg minnes en galen tid jeg aldri ville vært foruten. 

Hvis jeg finner russebuksen og russeluen boden, skal jeg søren meg kle meg ut som russ og ta et par bilder til dere. Kanskje jeg skal leke russ for en dag, og bli med en av dere på en real russefest? Regner med alkoholen ikke er like lunken og kjip som den var i 2005, og river mer enn gjerne i en skål! Kanksje keg til og med skal prøve meg på en spenstig russeknute? Haha. 

Så, til alle dere russ eller dere som gleder seg til denne tiden; husk å ha det gøy. Husk å nyte øyeblikket og gi faen i å bruke tid på å poste, like og dele. Før du vet ordet av det er russetiden over, og du kommer garantert til å angre på at du ikke var mer opptatt av å faktisk være tilstede. 

Have fun, go mad, og klin med god samvittighet!

SMASK

Annonse