TIL ETTERTANKE

En riktig god mandags ettermiddag, vakre lesere ♥

Hvordan har dere det i dag? 

Jeg sitter her på plassen min som vanlig, og prøver å få system i alt rotet. Mye som skal på plass før jul, så nå svømmer jeg i papirer, lister, kaffekopper og post-it lapper. Phuuu!

Det blir jo litt veksling mellom jobb, mailboks, alle disse papirene, og nettsurfing, og nå kom jeg akkurat over en artikkel som virkelig fikk meg til å tenke. 

Bonnie Ware er en australsk dame, som i flere år jobbet med pasieneter som hadde få uker igjen å leve, og her fikk hun virkelig innsikt i hva de dødende angret på i livet. Hennes eget liv ble totalforandret som et resultat av dette, og under bildet kan dere lese de fem punktene disse pasientene angret oftest på. 

Nå er det forhåpentligvis ingen av oss som er døden nær, og dette er ikke ment som et deprimerende innlegg på noen som helst måte… Heller en motivasjon og en tankevekker for å huske på at livet er NÅ. Vi får ikke livet i reprise, så vær tilstede, nyt øyeblikket, vær DEG, utfordre deg selv, vær tro mot deg selv, og ta vare på deg selv. Vær der for de rundt deg, smil, og vitkigst av alt… La deg selv være lykkelig. Livet er en reise… Enjoy the ride! 

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg.

Dette var det de døende oftest angret på. – Når folk innser at livet deres snart er over og ser klart tilbake på det, er det lett å se hvor mange drømmer de ikke har forfulgt, sier Ware.

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt.

Ifølge Ware var dette noe alle de mannlige pasientene sa. De skulle ønske de hadde brukt mer tid på barna og partneren. Også noen kvinner snakket om dette, men ettersom de fleste var fra den eldre generasjonen, hadde mange av dem vært hjemmeværende.

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine.

Mange har undertrykt følelsene sine for å unngå konflikt med andre. Ifølge Ware resulterte dette både i at de aldri ble den personen de hadde potensial til å bli, og at de utviklet sykdommer knyttet til bitterheten de bar på.

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine.

Ofte ville de ikke innse de store fordelene ved gamle venner før uken før de døde og det umulig å spore dem opp. Alle savner venner når de er døende, sier Ware.

5. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg selv være lykkeligere.

Ifølge Ware ble denne angeren uttrykt overraskende ofte. – Mange innså ikke før slutten at lykke er et valg. De hadde fastnet i gamle mønstre og vaner. Frykt for forandring fikk dem til å late som de var fornøyd, mens de dypt inne i seg lengtet etter en skikkelig latter og å ha morsomheter i livet sitt igjen.

Virkelig noe å tenke på, eller hva? 

Selvom jeg føler en enorm medfølelse for disse pasientene, blir jeg samtidig ekstremt motivert av denne artikkelen. Jada, så er det kanskje andre ting som vil bekymre oss når vi blir eldre, ettersom at tidene forandrer seg og forskjellene mellom generasjonene blir større og større, men jeg vet ihvertfall hvordan jeg vil leve livet mitt. Hva jeg ønsker å oppleve før jeg takker for meg, og at jeg ikke skal angre på noe som helst når jeg blir gammel og grå. 

Grip dagen, ta noen sjanser, gjør livet ditt til den mest spennende og gripende boken, som et hvert forlag ville publisert og distribuert til hver eneste forhandler i landet. Det er nemlig DITT liv og det er DU som har hovedrollen. Omfavn den!

Kjærleik ♥

 Image and video hosting by TinyPic