TO FUR OR NOT TO FUR…

Hei igjen, fininger ♥

Nå kommer jeg som en skikkelg etterpåslenger her, men siden flere av dere ønsker å høre mine meninger omkring pelsnæringen og det ufyselige vi har sett i media den siste tiden, slenger jeg ut et lite innlegg, på tross av at jeg egentlig ikke hadde tenkt å henge meg på denne «pelsbølgen», om man kan si det sånn. 

Jeg blir litt sånn, «ja men dette vet vi, folkens». For vi er jo egentlig alle fullstendig klar over hva som skjer bak lås og slå… Vi er jo alle klar over at plaggene vi noen ganger tar med oss hjem inneholder angora eller andre «naturmaterialer», og vi er vel alle også strengt talt klar over at angora ikke vokser på trær.

Jeg synes det blir så feil å plutselig engasjere seg når media har fått foten innenfor en eller annen farm, og bilder begynner å florere, for vi bør vel strengt talt engasjere oss hele tiden. Eller hva? 

Pelsnæringen er noe jeg tar fullstendig avstand fra. Jeg eier ikke ekte pels, og jeg kommer heller aldri til å bli eier av en ekte pels. Når jeg ser hvordan enkelte dyr blir behandlet og rett og slett torturert for at vi mennesker blandt annet skal ha noe varmt og fint å ta på oss, nei da får jeg vondt. Skikkelig, skikkelig vondt, langt inn i hjerteroten… Jeg blir kvalm av å se hva enkelte er i stand til å få seg selv til å gjøre, og man kan faktisk ikke være riktig skrudd sammen for å kunne rive av pelsen på uskyldige angorakaniner. Her skulle jeg selvfølgelig lagt ut noen bilder, men jeg klarer rett og slett ikke å trykke meg inn i artikkelen som har florert på forskjellige sosiale medier den siste tiden. Når overskriften lyder som følger: «Her hyler kaninene av smerte mens pelsen blir revet av«, nei DA klarer jeg faktisk ikke å klikke meg videre. 


Når det er sagt, så blir jeg også litt småkvalm av å se reaksjonene til enkelte… De siste dagene har flere blogginnlegg og facebooklenker blitt delt, med kommentarfelt fulle av kommentarer fra jenter som synser og sanser, og som mener det ene og det andre. Jeg er helt enig i at man aldri i LIVET skal støtte opp mot pelsnæringen, og ikke minst dyretesting for den saks skyld, men å skjelle ut jenter som har brukt alle ukepengene sine på Acne skjerf (som by the way ikke er laget av angora, men lammeull), blir litt i tåpeligste laget. «Du burde skamme deg. Jeg skal brenne skjerfet ditt når du kommer på skolen i morgen«, leste jeg faktisk ett eller annet sted, og i mine ører er slike kommentarer bare idiotisk, usaklig, og faktisk på grensen til mobbing. Jeg vedder en femtilapp på at snuppa bak denne kommentaren faktisk bruker mascara fra Max Factor, og det gjør henne til den personen hun selv ikke kan fordra, for mine damer og herrer… Det er ikke bare pelsnæringen som får hårene til å reise seg på kroppen… Det er også de grusomme handlingene uskyldige dyr blir utsatt for, slik at vi mennesker kan kjøpe produkter som skal være bra for oss. 

Dyretesting er noe dritt, og flere produkter enn vi aner har faktisk og ikke minst dessverre, blitt testet på dyr. Jeg synes bare at man skal sjekke litt fakta, før man skal begynne å slenge rundt seg med kommentarer som ikke hører hjemme i det offentlige rom, for igjen, så tror jeg at de aller fleste av de som er størst i kjeften faktisk har vært borti dyretestede produkter. Listen er dessverre altfor lang, men for å nevne noen produkter som ikke bør havne i skapet til noen av oss, så har vi f.eks. Max Factor, Maybelline, Dove, Dolce & Gabbana, Gucci, Hugo Boss, Vichy og Biotherm, bare for å nevne noen. 

Det gjelder å bli mer besvisst. Det gjelder å engasjere seg, og det HELE tiden. Ikke bare av og til når det stormer som verst, for dessverre er angorakaninene glemt om halvannen uke, og det er den kjedelige og særdeles nitriste sannheten. Heldigvis finnes det organisasjoner som jobber med dyrenes rettigheter, og det HELE tiden, og NOAH f.eks, jobber hardt og hver dag for dyrenes rettigheter, og for å motvirke utnytting og mishandling av dyr. Så istedet for å bruke all energien sin på å slenge dritt i det offentlige rom, eller gå å bruke alle pengene sine på pels eller produkter fra Vichy, kan man heller bruke den på å opprette et medlemsskap. Jeg skal ihvertfall gi min støtte, som forhåpentligvis kan bidra til en bedre hverdag for de nydelige små vennene våres. 

Peace & Love ♥

//Bildet er hentet fra http://www.oblad.no

Image and video hosting by TinyPic