Annonse

TOPP 5 I NYDELIGE NORGE!

Mine fine venner, hallaisen ♥

Jeg tenkte at det var på tide å snakke litt varmt om det flotte landet vi bor i.. Nå har jeg klaget så mye på været, men i dag tittet solen frem, og det fikk meg til å tenke over hvor ubeskrivelig herlig Norge faktisk er.

Det er få ting som slår en solfylt sommer i Norge, og i den anledning tenker jeg at det er på sin plass, å tipse litt om fantastiske destinasjoner man kan legge ferien til. Man trenger ikke reise til utlandet for å ha en magisk sommer, for her til lands er det så mange vakre perler som skjuler seg, og i år er det for vår del Norgesferie som gjelder. 

Setter man seg i bilen, og kjører i ca. tre timer nedover E18, kommer man til Kragerø. En vidunderlig og sjarmerende plass, med båtliv, små skjønne hus, og en vakker natur. Her finner man også Kragerø Resort – et fantastisk sted for fullstendig avkobling og nydelig utsikt.

Kragerø minner meg litt om både Tønsberg og Grimstad, som begge er like herlige steder å feriere. Små trehus og en koselig brygge – det er svaret på sommer!

 

Åh! My favorite place ♥

I hele verden, faktisk. Rosendal må være Norges vakreste bygd, og jeg kommer alltid til å ha et helt spesielt forhold til denne plassen. Omkranset av høye, vakre fjell, finner man altså nydelige Rosendal, og Baroniet tar pusten fra alle og enhver.

Å tilbringe late sommerdager i Baroniet, eller på balkonen på Rosendal Turisthotell med et glass vin i hånden, gjør deg garantert til et gladere menneske. Rosendal i mitt hjerte ♥

Det er faktisk en skam at jeg aldri har vært i Lofoten, som jeg kan tenke meg omtales som et av verdens vakreste og mest unike steder.

Man bør jo få med seg nordlyset når man først reiser oppover, men noen sommerdager i Lofoten må være helt himmelsk. Lyse kvelder, fantastisk natur, og himmelsk sjømat. Lofoten står på bucketlisten, så kanskje vi burde ta turen allerede i sommer?

Bergen, Bergen.. You so fine!

Det er ikke helt unaturlig at en bergenser ser på Bergen som et fantastisk reisemål, men Bergen har ekstremt mye herlig å by på. Trehus, fjell, natur… Listen er lang, og attraksjonene er verdt å få med seg. Bryggen i Bergen sjarmerer enhver i senk, for ikke å snakke om Gamle Bergen som ligger i Sandviken.

Her får man virkelig se og føle på Bergens gater og miljø slik det en gang var. I samlingen finner man i dag blant annet bakeriet, bakerens hus, kjøpmannshuset, urmakerens hus, skipperens hus, håndverkerhuset, embetsmannsbolig, hus for tannlege og barberer, og det er helt ubeskrivelig å se hvordan bergenserne hadde det for såpass mange år siden. Det er så gøy å se hvordan bl.a frisøren så ut, og hvilket utstyr som ble brukt den gangen. Jeg elsker Gamle Bergen!!!

 

Hehe, det er heller ikke rart at jeg snakker varmt om Stavanger, men dette er og blir en av favorittbyene i Norge. Noen sommerdager her er ikke feil, og i tillegg til å spise ferske reker i vakre våken, kan man nyte et glass vin i sprudlende Fargegaten, og i tillegg få seg en spektakulær tur til Preikestolen. Har man ikke vært på Preikestolen, er man faktisk helt nødt til å skrive det opp på bucketlisten.. Utsikten derfra tar pusten fra deg!! 

Stavanger byr også på landets beste uteliv, så her blir det perfekt å ta med seg vennegjengen så vel som kjæresten. Juuuhuuuu!

Herlighet.. Nå fikk jeg så innmari lyst til å sette meg i bilen, og bare kjøre rundt i vårt vakre land. Det er mange andre plasser enn dem som er nevnt over her, som også tar pusten fra meg. Skudneshavn, f.eks.. Jeg har hørt så vanvittig mye bra om Skudneshavn, og ut i fra de bildene jeg har googlet meg til, er det ingen tvil om at dette er en av de mest sjarmerende plassene i Norge.

Ålesund er også en vakker by.. Og Kristiansund.. Og Kristiansand.. Og Voss.. Haha.. Norge, ass! 

Hva synes dere, skjønninger? Hvilke byer, bygder, eller steder i Norge anbefaler dere å besøke?

SMASK

Annonse