Annonse

TOTAL MANGEL PÅ SELVDISIPLIN

Er det ikke rart hvordan en dyne og en digg seng kan forandre deg som menneske, og få deg til å gå fullstendig imot alt du står for? Jepp, det er nemlig det som skjer hos meg hver eneste morgen. Og det skjer uansett hvor bestemt jeg kvelden før, på at jeg skal opp før fuglene fiser, og ta et grepa tak rundt morgenkvisten.

Sengen driver rett og slett en slags uhyggelig hersketeknikk – sengen har blitt sjefen i huset… Nesten som en  ond djevel som sitter på skulderen min, som lurer meg til å tro at det er greit å sove 5 minutter til. Djevelen får meg til og med til å slå av vekkerklokken i mange tilfeller, mens han sier til meg at jeg garantert kommer til å våkne av meg selv noen minutter senere.

«Kristin, nå skal du høre her… Nå ringer alarmen, ikke sant? Men det er bare tull. Du fortjener å sove litt til – ikke la vekkerklokke eller arbeidsoppgaver sjefe over deg. Ta deg en halvtime til, i denne myke, varme og gode sengen her. Du trenger det! Kristin? DU TRENGER DET» .

Jeg må jo bare le av hele opplegget… Sånn høres det altså ut i hodet mitt hver morgen. Og hver morgen forsover jeg meg. Og hver eneste dag blir jeg like rasende. Forbanna og sint på meg selv, og det svake menneske jeg er, som ikke eier et snev av selvdisiplin.

IMG_44331-2

I det siste har det vært verre enn ellers, men det er nok fordi livet mitt er så kaotisk. Jeg har mye å gjøre, et hus som står på hodet da jeg nå bruker stuen som varelager, en telefon ute av kontroll, og så mye som 312 uleste meldinger, 83 ubesvarte anrop, og 598 uleste e-poster i innboksen. Når man har det såpass kaotisk, er det rett og slett altfor lett å sone helt ut, og bare overse alt som skal gjøres i stedet for å ta tak i situasjonen. Man vet liksom ikke helt i hvilken ende man skal begynne, og det blir så overveldende at man bare utsetter oppgavene til neste dag.

«Jeg tar det i morgen, i morgen er jeg klar. I morgen, DA skal jeg være så effektiv atte hjelp. Og så skal jeg stå opp klokken 06.00, og ta tak i alle gjøremål. Gud bedre som jeg gleder meg – dette blir så BRA» .

Er det noen som kjenner seg igjen, eller?

Og så kommer morgendagen, da… Og da står djevelen nok en gang klar på skulderen din, og oppfordrer deg til å kulan helt. Han lurer deg til å slumre, til å sove, og til å bli i sengen i noen timer lenger enn planlagt. Og så har vi det gående, dag etter dag. Alltid forsinket, alltid bak skjema, alltid stresset og alltid sint og skuffet over seg selv.

I dag skal dette endres – jeg har skuffet meg selv lenge nok! Nok er nok, og i dag skal jeg begynne å trene opp viljestyrken. Jeg skal trene den opp ved hjelp av disse punktene under her, som jeg kom over i denne artikkelen. Jeg har endret litt på dem, men jada – her sitter jeg og googler meg frem til hvordan jeg kan få løst problemer, haha.

1. Begynn i det små. Skal du gjøre flere store endringer på en gang vil du fort bli sliten og viljestyrken svekkes. Begynn med å fokusere på èn oppgave, gjerne noe lystbetont, og opplev å lykkes før du gir deg i kast med neste oppgave. Du kan gi deg selv flere utfordringer etter hvert.

2. Velg mål som er viktige for deg.

3. Sett deg daglige mål, og gjennomfør dem uansett. På denne måten praktiserer du selvdisiplin hver dag og dette styrker viljestyrken.

4. Det hjelper å fokusere på de langsiktige målene, når gjennomføringen begynner å bli kjedelig eller vaskelig.

5. Unngå å lage unnskyldninger eller bortforklaringer på hvorfor du skal utsette, eller ikke skal gjennomføre målene dine. (HE HE HE!)

6. Legg til rette for suksess. Husk å spise og sove nok, og gjør det du kan for at det skal bli lystbetont og stas å gjennomføre målene dine.

7. Belønn deg selv. Bestem deg for belønninger på forhånd, så vet du hva du arbeider mot.

It’s on! Og jeg tror det er mange der ute som kjenner seg igjen i det jeg skriver her, og som kanskje kan dra nytte av disse punktene over her? Sammen skal vi bli så selvdisiplinerte og viljesterke atte halleluja!

Klem i fleng

Og dere? Sånn helt på tampen… Dennis har lagt ut en ny gaming-film på kanalen vår HER. HURRA!

Annonse