Annonse

TREKKE MEG FRA VIXEN?

//Lokal tid: 00.11

Phew! Det har virkelig stormet rundt Vixen Influencer Awards de siste dagene, og stormen har nå nådd Mexico. Jeg skjønte fint lite da jeg begynte å fa en del snapchats og kommentarer om at jeg burde trekke meg fra kåringen, og at flere ønsket en kommentar fra meg rundt det hele. Jeg sitter jo som sagt i Mexico, med latterlig dårlig internett. Det er faktisk så vidt jeg klarer å holde meg oppdatert – eller oppdatere for den saks skyld. (Vi har i dag brukt 11 timer på å få lastet opp en 13 minutter lang snutt på YouTube, så det sier jo sitt, haha!) Men da jeg omsider fant et sted med grei dekning, rant altså disse snapsene og kommentarene inn. «Har du lest Blogg om toppbloggere?» , «Har du en kommentar?» , «Hva synes du?» , «Du burde virkelig trekke deg fra hele kåringen» …Dere skjønner tegningen.

Jeg har prøvd å lese meg opp på hva som har skjedd, men skal ærlig innrømme at jeg ikke har klart å få med meg alt, så her må dere gjerne rette meg hvis jeg sier noe feil. Det går i hvert fall i korte trekk ut på at Anniken Jørgensen, Martine Lunde og Blogg om toppbloggere ble disket fra Vixen, grunnet brudd på markedsføringsloven, men at Anniken og Martine likevel fikk være med. Blogg om toppbloggere, derimot, fikk ikke være med, og hvis jeg har forstått det riktig, skal dette være grunnet brudd på åndsverksloven. Alt dette er jo veldig bra dokumentert på Blogg om toppbloggere, men som nevnt har wifien vært så laber at jeg ikke har fått med meg alt. I tillegg er jeg jo tross alt på ferie…

Det første jeg la merke til – og som jeg ble ganske så forundret over, var at BOTB ikke stod blant finalistene i kategorien; Folkets Favoritt. Dette nevnte jeg i innlegget jeg skrev her forleden… De har jo tilsynelatende mange tilhengere – meg selv inkludert, som har vært svært ivrige på å stemme dem frem til finalen. Det skal også være liket for loven. Man kan ikke kaste ut noen for å gjøre feil, mens andre som gjør de samme feilene – om ikke enda større feil – får bli. Jeg synes også at stemmeresultatene burde offentliggjøres, slik at vi faktisk kan se hvor mange stemmer hver enkelt blogger har fått. Jeg ser at det spekuleres i at folket ikke bestemmer når det kommer til stykket, og dette hadde jo enkelt kunne blitt avkreftet eller bekreftet ved å legge frem resultatet.

Vixen – eller «Vitsen» som noen nå skriver – en kåring som er en eneste stor vits! Vel… Jeg kan ikke snakke for de andre finalistene, men for meg betyr dette mye. Hvorfor? Fordi at jeg – om jeg klarer å klamre meg til en pris – kanskje kan få bittelitt ekstra oppmerksomhet. Bittelitt ekstra oppmerksomhet til å nå ut til enda flere med denne bloggen hvor fokuset ikke ligger på bruk og kast, kropp og porno. Og tro meg – det er jævlig vanskelig. Jeg har hatt mine meninger om Vixen, og har flere ganger tenkt at det er noe mer enn en jury som til syvende og sist avgjør hvem som går seirende ut. Uansett, så velger jeg å bite tennene sammen, håpe på det beste, glede meg over at jeg i hvert fall er finalist, og jobbe ræven av meg for å forhåpentligvis havne blant topp fem år etter år. Det gir meg noe å strekke meg etter – et mål, rett og slett.

Jeg er så til de grader mitt ansvar bevisst, og jobber på spreng for å fremme gode verdier og sunn fornuft. Jeg gjør det jeg kan for å være en motstemme til galskapen som florerer i blogg-Norge, og jeg skal love dere at det er vanskelig å bli «sett» i en bransje hvor det skrikes etter oppmerksomhet fra alle hold – hver eneste dag. Det provoseres og sjokkeres, og clickbaitsene vil ingen ende ta. Og det verste av alt? Det fungerer! Det er jo dette dere vil ha! Det er jo oss som forbrukere som holder liv i bloggene som vi mener ikke holder mål, ved å klikke oss inn på daglig basis.

Mange skriver nå at de ønsker at jeg skal ta ansvar ved å trekke meg fra Vixen. Men hvis jeg trekker meg… Hva da? Vil det spille noen rolle når det kommer til stykket? Kåringen vil jo leve videre – at jeg trekker meg vil ikke få konsekvenser eller medieoppslag, for let’s face it, jeg er ikke særlig klikkvennlig. Så hva blir utfallet… I stedet for å stå der – og kanskje til og med ta imot en pris i en kategori som mine fantastiske lesere har brukt masse tid på å stemme meg frem i, går prisen til en annen. Er det ikke i grunn litt flott (hvis jeg skulle vinne) , at jeg da får muligheten til å vise at også oss «normale» bloggere med beina plantet på jorden, kan nå helt til topps, uten å kaste klærene, lure leserne inn på bloggen, eller å spille på sex? Er ikke dette å ta ansvar? – Å faktisk kjempe hver dag for en bittelitt bedre verden, i en svartmalt og faktisk ganske jævlig bransje? For tro meg – det er ikke fett å si at du er blogger i 2018. Denne bransjen er så ødelagt, noe som er ufattelig synd. Det er jo så mange flinke folk der ute, som leverer kvalitetsinnhold til fingerspissene, men som ikke når til topps fordi de ikke leverer nok klikk. Klikk er penger, og penger? Vel… Money talks!

Nei, dere… Det skal ikke være lett, men jeg synes det blir helt feil å trekke seg i dette tilfellet. Dette er et ansvar som ikke hviler på mine skuldre, men som nevnt innledningsvis har jeg ikke helt klart å få med meg saken i sin helhet. Apropos ansvar… Det legges stor vekt på hva som er mitt ansvar… Men hva med deres? Hva med dere som faller for clickbaits, og som faktisk bidrar til at de bloggerne dere misliker så inderlig, fortsetter å håve inn masse cash, og faktisk forblir på topplisten? Har ikke dere et ansvar oppi det hele? Bare en liten tanke…

Hvis jeg vinner en pris, deles den prisen med de fantastiske leserne mine! Med alle dere som støtter meg hver eneste dag, og som har brukt såpass mye tid på å stemme på meg i alle disse ukene… All den tiden dere har lagt ned i dette skal ikke være forgjeves!

Varm og litt klam (haha) klem fra Mexico

Annonse