Annonse

TRENGER DU HJELP?

Det er ingen tvil om at det er mange som sliter litt ekstra i disse juletider…

Økonomien strekker ikke til, og det er derfor vanskelig å gjøre litt ekstra stas på dem man er så glad i. Den dårlige samvittigheten sniker seg innpå, og julen blir ikke lenger like koselig…

Dessverre lever vi i et samfunn hvor kjøpepresset er stort blant dagens ungdom. Enkelte blir til og med mobbet om de ikke har akkurat den jakken eller de skoene, noe som ikke er annet enn helt forkastelig. Jeg kan ikke forestille meg hvor grusomt vanskelig det må være å være foreldre i disse dager – i hvert fall om man har dårlig råd, og om man må velge mellom å ta seg en råd til en god julemiddag, eller en ekstra fin gave til datteren i huset. 

Dyre gaver eller gaver generelt betyr ikke en dritt når det kommer til stykket.. Så lenge man har hverandre er det faktisk gave nok i seg selv, for det er faktisk et privilegium og langt fra en selvfølge. Det er nok flere her til lands som ønsker seg en familie eller gode venner, fremfor en dyr jakke eller en fin veske. 

Jeg bladde meg litt i arkivet, og fant et bilde hvor jeg i desember for to år siden hadde en real opprydning i garderoben. Noe skulle jeg gi bort, men en del ting havnet på bloppisen min, og nå sitter jeg her og tenker på hvorfor i alle dager jeg skulle selge disse klærene fremfor å bare gi bort alt sammen. Jeg er i en posisjon hvor jeg får en del gratis stasj, og i og med at jeg designer klær og driver egen nettbutikk, hoper det seg fort opp av klær og stasj som jeg egentlig ikke trenger.

Nå ønsker jeg å gi bort store deler av garderoben fremfor å selge, og jeg ønsker å gi dette bort til dem som ikke har så mye å rutte med.. Til dem som ikke har råd til å kjøpe gaver til jentungene i huset, eller dem som ikke har råd til å kjøpe klær til seg selv. En god del er nye produkter med merkelappen på, andre ting er pent brukt, men alt i alt er produktene fine og av god kvalitet. 

Det kan ikke alltid være like enkelt å stikke innom Fattighuset, Frelsesarmeen eller andre organisasjoner som tilbyr gratis klær. Det kan nok kanskje for enkelte føles som et knekk i selvtillitten, så kanskje en pakke i posten kan føles litt lettere? 

Dette innlegget er altså til deg som sliter litt nå i julen, og som så gjerne skulle gitt noe mer enn du har råd til, til de du er glad i. Jeg har selvsagt ikke ubegrenset med klær, men send meg en mail på kristin@styleconnection.no med litt info, så sender jeg julepakker til garderoben er tom. 

Ta vare på hverandre i julen, ok? Smil til hverandre eller gi en klem til en du ikke kjenner.. For noen vil dette bety mer enn noe som kan pakkes inn.

Klem i fleng

Annonse