Annonse

UBRUKELIG!

Og der var  vi jaggu i gang med en ny lørdag, og nå sitter jeg i zombiemodus her i sengen, og reflekterer over både gårsdagen og selve prosjektet. I går tilbrakte jeg nemlig mesteparten av dagen over rekken på båten, mens jeg spydde som en gærning, og på dager som denne begynner jeg jo virkelig å lure hvorfor jeg i det hele tatt orker dette her. Jeg føler meg jo så ufattelig ubrukelig atte hjelp, og kan jo ikke bidra med en damn shit på denne båten, annet enn å ligge i en krok å hate på livet, haha.

Jeg satser på at dette gir seg ut i neste uke – hvis ikke, må jeg nok bare innse at jeg faller innenfor kategorien som består av folk som aldri blir sjøvant uansett hva de gjør, og da kan dette bli noen meget interessante måneder, lol. Heldigvis er det mye som veier opp for sjøsyke og dårlig form, som bl.a alle disse fantastiske stedene vi besøker, og de herlige menneskene vi hilser på – dette ville jeg aldri vært foruten…

I går hadde jeg gleden av å vise dere litt happiness fra Mandal, og i dag synes jeg vi skal gå løs på Farsund – Sørlandet på sitt mest sjarmerende. Dette er en typisk hvit Sørlandsby, men også så ufattelig mye mer… Farsund er nemlig Norges svar på Skagen, Kaperbyen, Det amerikanske Lista, Trappebyen, Rederbyen eller Kaperredet – kjært barn har mange navn!

I årene mellom 1807 og 1814 raste Napoleonskrigene i Europa. Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807, og som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Denne kapervirksomheten ble vi «utsatt» for, da det var arrangert kapere som kom i robåter for å fange Cathrine og meg, haha. Vi hadde jo ikke snøring om av som foregikk, og før jeg visste ordet av det hang jeg over skulderen til en tidig type, og deretter bundet fast til masten i deres «sjørøverskip» . Jadda, man kan trygt si at vi får oppleve mye rart.

Etter en begivenhetsrik dag med både trappeløp, lunsj på Husan – Farsunds Rådhus, sightseeing i en rød og rå amerikaner, og en tur innom en av Norges største skatehaller, besøkte vi «Trunken» – en fantastisk og morsom butikk som åpnet sine dører på Thanksgiving 25 November 2004. Deres ønske var å starte noe annerledes, noe som folk kunne føle tilhørighet til, og siden de selv har sterke bånd til Amerika, og har vokst opp med følelsen, tenkte de at det ville være helt rått å starte opp en skikkelig amerikansk sjappe. Det har de klart så til de grader, og bilder av denne butikken kommer litt senere.

//Foto: Alessandra Langum

I går ankom vi Tanager for et lite pitstop på veien, og nå fortsetter ferden mot Stavanger. Det er kanskje ikke så rart at jeg gleder meg litt ekstra til denne destinasjonen, siden Dennis venter på oss der – hurra. Og jeg har i tillegg en overraskelse til crewet, som jeg vet at de kommer til å sette stor pris på, hehe.

Har dere det fint, vakre venner? Behandler disse fridagene dere bra?

Suss og klem i fleng

Annonse