Annonse

UKENS…

Ukesoppdateringer funker som en kule uansett når de publiseres, er dere ikke enig? Hehe! La oss oppsummere uken som gikk, shall we?

UKENS SAVN: 

Haha, jeg må jo faktisk bare le, for hele uken var Dennis supertrist over å ha levert tilbake Barney til Mia. Dennis var nemlig barnevakt da jeg var i Paris, og koste seg glugg ihjel med den nydelige lille krabaten. Undulater er søren meg stilige dyr, ass, og Barney er helt rå!

IMG_1193

IMG_1204

IMG_1194

UKENS JODEL:

? ? ? ? ?

jodel

UKENS BESTE INNKJØP:

Det som er så kjekt med å drive egen butikk, er at jeg selv bestemmer hva jeg skal ta inn av diverse. Og da blir det jo ofte sånn at jeg bestiller det jeg selv har så inderlig lyst på, sånn at jeg rett og slett kan kjøpe det av meg selv. Jeg har nå gått til innkjøp av verdens fineste veske – denne blå herligheten under her. Altså OMG! Har dere sett noe så fresht?

Denne brukte jeg på helgens julebord, i kombinasjon med mitt knæsj rosa tyllskjørt. Perfekt kombo!

IMG_1446

IMG_1346

IMG_1452

UKENS LÅT: 

Holy macaroni – her snakker vi gåsehud og frysninger på høyt plan. Nordnorsk Julesamle er virkelig en av de aller vakreste julesangene jeg har hørt, og Christel Alsos synger den så vakkert at det nesten gjør vondt.

UKENS INSTAGRAM: 

@amyventures gir meg både reiselyst og et smil om munnen. Denne damen vet hvordan hun skal inspirere følgerne sine – dette her er rett og slett helt magisk!

PicMonkey Image-19

UKENS WANDERLUST:

Etter at jeg var i Agadir i Marokko, har jeg ønsket å dra tilbake. Jeg ønsker å oppleve mer av dette spennende landet, og øverst på listen står kystbyen Essaouira. Dette skal visst nok være et surfeparadis, og en sjarmerende, unik plass, for de som ønsker å komme seg litt bort fra turismen.

-14-2

5502791363_2ab38edf9f_b

IMG_5243

Essaouira_1-2-October-2015_111

4da81cb1_original

lets-travel-to-morocco-essaouira-with-sandra-jordan-5

tumblr_ndp4ms0OjR1rwy7z1o8_1280

Essaouira-Morocco-Orange-juice-stall-by-travel-photographer-Matthew-Williams-Ellis //Foto: Tumblr

UKENS CRAVING: 

Nam, naaaam!

Veganmisjonens Vegisterkaker, er faktisk det eneste jeg går og drømmer om fortiden. Yummy!

vegisterkaker3w800-2

UKENS MORSOMSTE NEW IN:

Dere har nok fått med dere at jeg har bestilt inn en haug av kule pool floats til sjappa, men jeg må jo enda en gang bare få lov til å uttrykke min begeistring for denne leveransen. Her snakker vi feelgood og hurra-meg-rundt-stemning på høyt plan, og den perfekte accessorien når man skal til syyyden. Yay!

IMG_1458

IMG_1463

UKENS BILDE: 

Åh! Jeg blir så glad av dette bildet av min kjære Morten og meg, fra helgens julebord! Han er en av de morsomste jeg kjenner, og en av de beste kompisene en kan ønske seg!

IMG_1378

PÅ DENNE DAGEN I FJOR/UKENS TANKE: 

På denne dagen i fjor delte jeg en del tanker her på bloggen, som omhandler denne førjulstiden, minner, og hvordan julen var før sammenlignet med nå. I år som i fjor går jeg rundt med akkurat de samme tankene og følelsene, så da kan jeg like så greit kopiere hele teksten, og dele den på nytt.

«Nå sitter jeg her i kjøkkenkroken med alle disse tankene mine.. 

Tankene om at førjulstiden i år skulle bli så mye annerledes.. Jeg hadde nemlig sett for meg å ha bedre tid. Bedre tid til å virkelig ta fatt på juleforberedelsene. Bedre tid til å bake, arrangere gløggkvelder og juleverksted.. Tid til å bruke god tid på julegavehandelen, og god tid til å pakke inn. I tillegg hadde jeg i år bestemt meg for å se en av de fantastiske julekalenderne som gikk på TV i barndommen – en episode hver dag, og planen var å sakte men sikkert gjennom hele desember, komme i den rette stemingen.. Dennis og jeg skulle ha vår egen lille julaften med pinnekjøtt og hele pakken, før han dro til Stavanger. Det fikk vi selvsagt ikke tid til, og i dag sitter jeg her i sjokktilstand over at førjulstiden fløy så innmari fort forbi. 

Det er 22. desember, og jeg kan ikke stryke ut et eneste punkt på listen, haha.

At vi faktisk har fått opp juletreet er jo et eneste stort under i seg selv, og heldigvis har morgenstundene ved det nydelige juletreet bidratt til et snev av deilig julefølelse.. Jeg må nok bare innse at julen ikke er like fredfull som tidligere. Jeg har for mye å gjøre, men det er vel det som er å være voksen?

img_1688-571707-9-1450776726643

Det er ingen tvil om at julen var mer magisk da man var liten…

Alle forventingene… Den enorme stemningen, og kriblingen i hele kroppen hver eneste dag i desember. Desemberrutinene var så fine.. Man våknet med et stort smil, før man tasset bort til julekalenderen. Der ventet en liten oppmerksomhet, og man gikk stolt til skolen, hvor man kunne dele gleden med de andre klassekameratene over det tøffe viskelæret som lå i dagens luke.

Min frøken leste hver morgen opp en liten julefortelling for oss, mens vi satt i det mørkelasserommet. Det var kun stearinlyset på kateteret som lyste opp rommet, og vi satt alle helt stille med store øyne, mens vi lyttet til de fine fortellingene. På ettermiddagen ble det alltid litt lek i snøen, siden det tross alt alltid var hvit jul i barndommen (i hvert fall i følge minnene og det man husker), før mamma og jeg krøp opp i sofaen for å se på Skomaker Andersen, Amalies Jul eller Den Gyldne Hale. Dette var dagens høydepunkt… 

Når vi entret lille julaften var det tid for å pynte juletreet.. Både hos mamma og meg, men også nede hos mormor og morfar som bodde i samme hus, så her snakker vi dobbel glede i form av to juletrær. Sissel Kyrkjebø på kasett skapte julestemning i rommet, før mormor satt seg ned ved pianoet og spilte julesanger for oss mens morfar og jeg danset rundt i rommet. Julekakene som sto fremme var selvsagt hjemmelaget, og morfar sine krumkaker var de beste i hele verden.. Jeg vil aldri glemme smaken av disse! Og så må vi ikke glemme de herlige minuttene med Grevinnen og Hovmesteren… 

Det var nesten umulig å få sove natt til julaften. Jeg var så spent på siste luke i kalenderen, men også på julestrømpen som jeg visste ville henge klar ved siden av sengen, og gleden var alltid like stor da jeg så hva som var oppi. Masse smågodt, i tillegg til juleheftet Stomperud 91, haha. Ingen jul uten Stomperud! På selveste julemorgenen var det kos i sofaen som gjaldt, med Julemorgen på TV, og selvsagt Tre nøtter til Askepott. Alt i kombinasjon med deilig smågodt, selvfølgelig. 

På julaften var det alltid julelunsj hos mormor og morfar.. Varm sjokolade (kakao) ble servert i små kopper med nisser på, i tillegg til varme rundstykker med så mye godt julepålegg som kunne få plass på bordet. Ribberull, oksetunge, sennepsild, tomatsild, ansjos og kokte egg, var bare noe av det som fylte opp bordet, og her satt vi og hygget mens snøen lavet ned utenfor. Vi fire.. Mamma, mormor, morfar og jeg.. Den beste firerbanden i verden! Åh, som jeg savner disse stundene.. Disse fine stundene med mine fine besteforeldre.. Vi var ikke noe A4 familie, men det er ingen tvil om at vi var en kjernefamilie! Jeg kunne i hvert fall ikke bedt om noe bedre…

img_1676-571707-9-1450776735999

img_1666-571707-9-1450776775988

Jeg tror dessverre ikke det er mulig å få slik julestemning som man fikk i barndommen… Men kanskje den kommer tilbake om man selv får barn? Da må man jo faktisk ta seg tid til å skape fine tradisjoner for de små, for man vil vel at de skal vokse opp med de samme herlige stundene som du selv gjorde da du var barn!? 

Julen er vidunderlig.. Både med og uten julestemning, og jeg ser virkelig frem til den gode maten, og det hyggelige samværet med de fine foreldrene mine. Vi blir bare oss tre på julaften i år, og Fokus da, selvfølgelig. I morgen reiser jeg ut til dem på overnatting, og så får vi se om jeg er så heldig å våkne opp til julestrømpe på julaften i år også, hehe. Man blir faktisk aldri for gammel for julestrømpe!

Hva er deres aller beste minner fra julen i barndommen? Er det forskjell på julestemningen fra den gang til nå? »

Vi sees senere, fine venner. Love ya’ll ♥

Annonse