Annonse

UKENS MENY + HANDLELISTE

Hallaisen fra sofaen til mamma ♥ Jeg hygger her ute hos henne i dag siden Jon er i Stavanger – når han er bortreist er det nemlig litt kjekt for mamma med besøk, og for min del er det jo bare helt gull å få litt kvalitetstid med henne. Bare oss to – den kommende mormoren og meg.

Før jeg suste utover her, brukte Dennis og jeg en liten time på å få unnagjort ukens handel. Det var en av dere som tipset oss om å ikke handle inn på mandager, da butikkene enda ikke har fått påfyll av varer, og da dette ble påpekt, skjønte jeg fort at det stemte. Det var jo relativt glissent forrige gang vi handlet på ukens første dag – spesielt blant frukt og grønt, så nå velger vi å «starte uken» på tirsdager eller onsdager.

Forrige uke hentet jeg masse inspirasjon på Greenbonanza og Veganmisjonen. Disse fantastiske damene gjør det så innmari enkelt å mekke i hop smakfulle, veganske middager, og denne uken henter jeg også inspo på Vegetarbloggen. Der finnes det mange godsaker som er inkludert i menyen vi har valgt for de neste seks dagene, og her er det så mye godt at jeg egentlig bare har lyst til å lage alt på en gang, haha.

Sånn ser vår ukesmeny ut:

Onsdag: Pastagrateng
Torsdag: Ut og spise med jentene
Fredag: Himmelsk vegan Taco
Lørdag: Minicalzone med sopp
Søndag: Minestronesuppe
Mandag: Indisk linsegryte med blomkål og papadums
Tirsdag: One-pot-pasta

Snacks: Gulrotkake

For å gjøre det superenkelt for dere, slenger jeg med hele handlelisten også, så kan dere suse bort til butta og handle inn alt dere trenger, om denne menyen falt i smak. Kanskje dere til og med har noen av ingrediensene fra før? Merk også at det er noe jeg har kuttet ut, som bl.a ingefær og koriander. Dette er to ting jeg ikke er så begeistret for, så ta gjerne en ekstra titt på oppskriftene for å sørge for at dere får med dere alt. Det var også noen ingredienser jeg hadde fra før som bl.a. mais, løk, søyasaus og næringsgjær, så en ekstra titt på de ulike oppskriftene er ikke dumt.

Jeg gleder meg ekstra mye til pastagratengen som skal serveres i dag, og ikke minst til calzonene jeg skal prøve å lage på lørdag. Jeg har aldri laget calzoner før, så dette skal bli skikkelig spennende. Gøy med noe helt nytt, ikke sant?

Det blir også skikkelig spennende å se om gulrotkaken blir like yummy som jeg håper på! Dette er jo Dennis sin favorittkake, så det hadde vært så hyggelig å kunne overraske han med en smakfull kake en av dagene ♥

I tillegg til alt dette, kjøpte vi også kaffe, brød og diverse pålegg. Og sjokomelken fra Oatly, selvfølgelig! Omg den er så yummy, og jeg må alltid ha et lite glass etter frokosten. Totalt brukte vi 1500,- men dette inkluderte også toalettpapir, tørkerull, oppvaskmiddel og truseinnlegg. Så… 1500,- for hele uken? Det synes jeg er innafor. Vi snakker under 250,- per middag, og det er noe man kan være fornøyd med!

Hva står på deres meny denne uken da? Kanskje dere har noen spennende oppskrifter på lur?

Nyt onsdagen, fininger!

Annonse