Annonse

MIN ULTIMATE LA-GUIDE!

//Flyreisen er sponset

En riktig god lørdag, superstjerner ♥

Jeg håper dere har en deilig helg så langt, og at helgen behandler dere bra. Nå har jeg fått landet litt etter hjemreisen fra USA, og nå tenkte jeg at det var på tide å komme med en real LA-guide. Det er så mange som har etterlyst nettopp dette, så nå skal jeg prøve å informere så godt jeg bare kan, slik at dere vil få en kanon opplevelse om dere planlegger til the city of angels.

HOW TO GET THERE:

Vi har reist masse i løpet av de årene vi har vært sammen, og utallige ganget til Los Angeles. Vi flyr alltid med Norwegian, rett og slett fordi Norwegian tilbyr de billigste billettene. En tur til LA kan du få ned i 1099,- og det er helt fantastisk! Dette sier jeg uavhengig av at vi fikk akkurat denne flyturen sponset – Norwegian sin Dreamliner er magisk, og vi storkoser oss alltid på den 10-timers lange flyturen.

Det som er ekstra alright med Norwegian sammenlignet med andre flyseselskaper, er at du kan få business class-følelsen for en snill pris. Når vi har råd og ønsker å unne oss en ekstra fin flytur, bestiller vi premium-billetter. Her får vi ekstra bagasje inkludert i prisen, deilig mat (også for oss veganere), så mye gratis alkohol og mineralvann du måtte ønske, og selvfølgelig noen sykt digge seter med ekstra god beinplass. Dette er gull verdt når man skal reise langt, spesielt for Dennis som er 187 høy.

Opplevelsen blir enda bedre, man er ekstra godt uthvilt når man kommer frem eller hjem, og så føler man seg bare litt ekstra bra når man reiser premium, haha. I tillegg har man tilgang på loungen på flyplassen, hvor du kan kose deg med så mye gratis mat og drikke du kan ønske deg. Slike premium-billetter kan du få ned i rundt 4.000 kroner, som er en brøkdel av prisen for en business-billett hos andre selskaper. HURRA!

WHERE TO STAY: 

Vi har i løpet av årene funnet noen favoritthoteller i LA. Vi trives best i West Hollywood (WEHO) eller på eller i nærheten av Venice Beach, og nå når vi var der fant vi en ny hotellperle vi definitivt kommer til å dra tilbake til.

I West Hollywood sjekker vi alltid inn på Grafton on Sunset. Herregud så mange ganger jeg har spurt om spons, men neida – jeg får aldri napp, haha. Spons eller ikke, dette er og blir favoritten vår, og betaler med glede noen ekstra dollar for å bo akkurat her. Hotellet har perfekt beliggenhet langs Sunset Blvd, og er i nærheten av gode restauranter og fantastiske barer. I tillegg er det hotellet er lite og lekkert, og har Los Angeles’ største saltvannsbasseng som er en stor bonus!

Adresse: 8462 Sunset Blvd, West Hollywood, CA 90069, USA

Den andre favoritten ligger en 3 minutters sykkeltur fra Venice Beach, og er et fyrverkeri av et hotell med masse farger og perfekt beliggenhet. I tillegg har de så gode senger atte hjelp, og jeg tror faktisk ikke jeg har opplevd noe så komfy som her. Hotellet heter The Kinney Hotel Venice Beach, og ligger like ved Abbot Kinney Blvd.

Her har de et lite basseng for dem som ønsker å ta seg en dukkert, og et herlig uteområde med peis, bordtennis, bar og solsenger. De tillater også at du kan nyte medbrakt alkohol her ved solsengene, som er et stort pluss!

Adresse: 737 Washington Blvd, Venice, CA 90292, USA

WHERE TO EAT:

Åh, Los Angeles har mange bra restauranter i alle prisklasser, og det er noe jeg setter enormt stort pris på – at det er så mye god mat å velge i. Her er noen favoritter:

Gracias Madre: En fantastisk mexikansk og 100% vegansk restaurant som serverer de nydeligste retter. Åh, jeg får vann i munnen av å tenke på dette stedet, som alle burde teste en eller annen gang i løpet av livet.

The Butcher’s Daughter: Et must langs Abbot Kinney Blvd. Her har de yummy mat for veganere og vegeterianere, og er et perfekt brunchsted. Jeg elsker både interiøret og beliggenheten, og er man ekstra heldig, får man fatt i et bord ute på den lille terrassen.

Adresse: 1205 Abbot Kinney Blvd, Venice, CA 90291, USA

Obica: Dette er et relativt nytt tilskudd til Sunset Plaza, og er en fantastisk italiensk perle. Her lages alt fra bunnen av på et kjøkken med full innsikt, og man kan virkelig smake at det legges stort fokus på gode råvarer og deilige smaker. Tar du turen hit, er du helt nødt til å starte med bruchettaen – herregud den er så yummy!

Adresse: 8630 Sunset Blvd, West Hollywood, CA, West Hollywood, CA 90069, USA

Katana: Liker du sushi? Da liker du Katana. Restauranten er mørk men innbydende, mystisk og sexy, og et perfekt sted for date night. Utvalget av vegetarsushi er også helt topp, og kokken disker mer enn gjerne opp med egne ruller for veganere. Rett over gaten fra Katana ligger Mondrian Hotel og Mondrian Skybar. Ta turen innom en middag på Katana for noen drinker akkompagnert av utsikt over hele LA – magisk!

Adresse:  8439 Sunset Blvd, West Hollywood, CA 90069

Cafe Gratitude: Nok et nydelig veggis-sted til min store glede. Det er superenkelt å spise vegansk i Los Angeles, og utvalget av gode restauranter er enormt. Café Gratitude er en av mange favoritter – jeg elsker denne plassen.

Adresse: 512 Rose Ave, Venice, CA 90291, USA

WHERE TO SHOP: 

Det er masse bra shopping i LA, og for min del er det to gater som gjelder; Abbot Kinney Blvd og Melrose Avenue. Her finner du alt du trenger pluss litt til, og begge gatene bugner av unike små sjapper med både morsomme gadgets, kule klær og en haug av vintage skatter. Når du vandrer langs Abbot Kinney må du ikke glemme å stikke innom livets butikk; Burro! Dette er himmelen for oss som elsker nips

Adresse – Burro: 1409 Abbot Kinney Blvd, Venice, CA 90291, USA

Melrose Ave. er definitivt best på vintage, så her er det bare til å begynne i en valgfri ende, og titte innom alle butikkene du finner på din vei. Her finnes også Urban Outfitters for de som digger denne butikken, samt Shoe Palace som har sjukt mange fete sneakers. Begge gatene bugner forresten av fargerik street art, som også er fett å få med seg!

Skulle du ha mer lyst på kjøpesenter, har Beverly Center er bra utvalg av mange spennende butikker. I tillegg kan det være fint å sjekke ut The Grove!

Adresse – Beverly Center: 8500 Beverly Blvd, Los Angeles, CA 90048, USA
Adresse – The Grove: 189 The Grove Dr, Los Angeles, CA 90036, USA

WHAT TO DO: 

Det er mye moro å finne på i LA, og det finnes noe for både store og små, for de aktive og for de som liker å chille, og nyte late dager på strand eller ved basseng. Her er et par forslag til hva du kan gjøre i LA.

The Comedy Store: Stand up er gøy, og enda gøyere i USA. Billettene til et morsomt show får du for ca 6$, og det er sjukt billig for en hel time med moro. Denne klubben ligger et steinkast unna Grafton Hotel, så om du velger å sjekke inn her, har du The Comedy Store som din nærmeste nabo – hurra!

Adresse: 8433 Sunset Blvd, Los Angeles, CA 90069, USA

Museum of ice cream: Dette er et pop-up museum om jeg ikke tar helt feil, så ta turen innom før det er for sent. Det dukker stadig opp freshe utstillinger i LA, så det gjelder å holde øynene åpne både før avreise, og mens du befinner deg på location.

Adresse: 2018 E 7th Pl, Los Angeles, CA 90021, USA

Sykle fra Venice til Santa Monica: En obligatorisk ting å gjøre når man er i LA, er å leie sykler på Venice Beach, og sykle fra Venice til Santa Monica. Det er gøy, det er en fin måte å få beveget kroppen på, og en perfekt aktivitet for to. Venice Beach generelt er et must å sjekke ut – her er så mye morsomt å se. Ikke gå glipp av Muscle Beach, skateparken, og all den deilige graffitien!

Santa Monica Pier: Ingen tur til LA uten en tur til Santa Monica Pier – her har du en liten fornøyelsespark, et hav av farger, boder som selger all slags ræl, sukkerspinn, og nydelig utsikt utover havet.

Walk of Fame: KUN hvis du ikke har vært her før. Det må liksom oppleves, men bare én gang, haha. Her snakker vi tidenes turistfelle, men så er det jo litt stas med et bilde av en stjerne med navnet til f.eks. favorittartisten eller skuespilleren!

Universal Studios: Selv om denne fornøyelsesparken også kan oppleves som en skikkelig turistfelle, er det jo veldig kjekt for alle som liker action, berg-og-dalbaner, og tivoli generelt. Jeg trives best der hvor jeg kan vinne bamser, haha, og lar de jævligste karusellene være forbeholdt de tøffe typene. Likevel er det mye moro å finne på også for meg, og et hyggelig sted å dra om man har litt tid til overs!

AWESOME INSTAGRAM SPOTS: 

Det er ingen tvil om at LA bugner av fete Instagram-spots… Når man scroller gjennom Insta, ser man ofte kule bilder av kule folk foran kule vegger, eller på kule locations. Mange av disse befinner seg i Los Angeles, og her er noen av dem:

Surfing Cowboys: 12553 Venice Blvd, Los Angeles, CA 90066, USA

Pink Wall Paul Smith: 8221 Melrose Ave, Los Angeles, CA 90046, USA

Graffiti Wall i Venice: 1800 Ocean Front Walk, Venice, CA 90291, USA

Heart Wall:  1205 Abbot Kinney Blvd, Venice, CA 90291, USA

Made in LA Wall: Cisco Home, 8025 Melrose Avenue, Los Angeles

Angel Wings Wall: 8223 Melrose Avenue, West Hollywood

LA River (Hvor bilscenen i Grease ble spilt inn): Under the 6th St Bridge, DTLA

Silver Retna Mural: 140 S Orlando Ave, Los Angeles, CA 90048

 


Phew – da er jeg i mål, tror jeg… Noe mer dere lurer på? I så fall er det bare å spørre i vei, så skal jeg svare i kommentarfeltet ♥ Og folkens? Har dere mer å tilføye? Kjør på!

Nå blir det middag og vin med Caroline, og i kveld blir det vors og party med jentene. GØY!

Annonse