VEGANSKE LEFSERULLER TIL 17.MAI-FROKOSTEN

Annonse: go’vegan

OMG! Tror dere ikke at vidunderlige Synnøve Finden har kommet med en ny vegansk herlighet på markedet? Jaddaaaa, våre bønner er hørt, og Synnøve kliner nå til med en vegansk kremost. Denne er like anvendelig og hundre ganger bedre enn andre kremoster, og perfekt på frokostbordet.

Nå nærmer jo årets aller beste dag seg med stormskritt, og for mange starter dagen med en skikkelig smakfull og innholdsrik 17.mai-frokost. Kanskje du disker opp med alt selv? Eller så får kanskje alle gjestene ansvaret for hver sin rett? Dette er jo i grunn det enkleste, og hvis du tilhører sistnevnte kategori (men ikke aner hva du skal lage) , kan jeg bjuda på et superdigg tips som garantert vil falle i smak.

Lefseruller hører koldtbordet til, men de trenger ikke inneholde verken laks eller spekeskinke… Soltørkede tomater blandet med go’vegan smøreost, hvitløk, spinat og basilikum er bare latterlig mums. I tillegg lager du disse på noen usle 15 minutter.

  

Du trenger: 

10-12-15 soltørkede tomater (enten i olje eller bløtlagte) Jeg brukte disse som allerede er hakket opp • 65 g babyspinat (1 liten pose) • Noen kvaster basilikum • 2 hvitløksfedd • 1 boks kremost fra go’vegan • 4 hvetetortillas • Salt • Pepper

Dette gjør du: 

1. Skjær tomatene, grovhakk spinat og basilikum. Riv hvitløk.

2. Bland sammen tomater, spinat, basilikum, hvitløk og kremost i en bolle. Smak til med salt og pepper.

3. Legg hvetetortillasene på kjøkkenbenken. Fordel fyllet utover de fire, pass bare på at du har cirka 1/4 av toppen på hver ledig til å rulle sammen slik at det blir enklere å lukke rullen.

4. Rull lefsene med det digge innholdet sammen, og skjær dem opp i like store biter rett før servering.

5. Nyt!

Disse funker også like bra på tapasbordet som til 17.mai, og jeg kjenner at jeg gleder meg til neste tapaskveld.