VEIEN TIL ET VIDUNDERLIG AVSTANDSFORHOLD

Hello, distance… You’re not so bad after all!

Selvom ordet «avstandsforhold» kan virke skremmende for mange, kan et forhold fungere ypperlig så lenge man engasjerer seg, og jobber for å få det til å funke. Det viktigste er jo at man elsker hverandre høyt nok, til å kunne akseptere denne avstanden. 

Jeg er på ingen måte ekspert på området, men jeg har vært i et avstandsforhold lenge nok, til å ha fått med meg noen erfaringer i kofferten. Jeg har opplevd distansen på godt og vondt, og siden flere av dere er i samme situasjon, og etterlyser noen tips til hvordan man kan skape det perfekte avstandsforholdet, tenkte jeg at det var på tide å dele mine tips og erfaringer. Det er flere faktorer som spiller inn for å få et avstandsforhold til å fungere, og under her tar jeg for meg de viktigste. 

Tillit: Mangel på tillit er mangel på grunnmur, dette gjelder jo for forhold og vennskap generelt, men er tilliten ikke-eksisterende, kan man se langt etter å fungere i et avstandsforhold. Man skal være trygg på hverandre hver eneste dag, og ikke minst hver eneste helg… Ingenting er verre enn å ikke få fatt i kjæresten på nattestid, hvis han eller hun har vært på fest, og avstanden gjør mangel på kontakt enda verre. Visst pokker skal man ta seg en fest i hver sin by, men lag en regel på at man alltid ringer til hverandre når man kommer hjem fra nattens festligheter. Dette synes jeg er en fin ting å gjøre uansett hvor mye man stoler på hverandre, og jeg regner med at man uavhengig av en fest eller ikke, har både behov og ikke minst lyst til å si natta til kjæresten.

Prioriteringer: Et avstandsforhold krever sine prioriteringer for at det skal fungere, og det er ikke rom for å ikke ta seg tid til den ene viktige samtalen, eller den viktige skype-daten. Jada, man har nok en ganske stappet agenda på hvert sitt hold, men har man det travelt, gjelder det å være stukturert nok til å kunne sette av litt tid til en telefon. Om det så er snakk om noen få minutter, er det gjerne ikke mer som skal til, og man kan få sag mye på kort tid. Dessuten har man alltid tid til å ringe eller FaceTime når man ligger i sengen før leggetid, og denne stunden før man sovner er viktig å sette av til en samtale med kjæresten.

Lidenskap: Med avstand kommer også en mer intens lidenskap. Det mener i hvert fall jeg, og denne er viktig å omfavne med vidåpne armer. Det er deilig å savne hverandre, desto deiligere å se hverandre igjen, og når man ser hverandre gjelder der å legge vekk elektronikken, til fordel for sengehygge, kyssing, kosing, og samtaler. Som blogger er det naturlig at jeg blir sittende med data’n i fanget noen timer ila dagen, men når jeg er med Dennis gjør jeg meg kjapt ferdig mens han spiller Fifa, sånn at vi kan gå tilbake til å være med hverandre. Ta hverandre med ut på date, spis gode middager i sofaen eller i sengen, se på film sammen mens dere ligger så tett inntil hverandre som mulig, ta en tur på café, nyt noen kvelder sammen akkompagnert av noen flasker vin, bli småbrisen sammen, le, ha masse sex, og vær leken når dere går ut på byen. Det er viktig at man kan feste sammen, og noe av det gøyeste jeg vet er faktisk å gå ut med Dennis. Om man skal gjøre kvelden ekstra spennende, kan man sjekke hverandre opp på dansegulvet, og da skal jeg love dere at det blir hett. Heheh.

Positive vibber: Når man ikke har sett hverandre på lenge, er det viktig å fylle de dagene eller ukene man endelig får sammen, med gode vibber. Gi hverandre komplimenter, og drit i å klage på at oppvasken ikke er tatt. Tiden du bruker på å irritere deg over ditt eller datt, er tid du aldri får tilbake, så stay positive, og vis din kjære at tiden han eller hun har med deg, er den beste tiden han kan oppleve. Det samme gjelder for telefon- og FaceTime dates. Ikke bruk tiden i telefonen på å hyle og skrike til hverandre hvis det ikke er en grunn til det, og viktigst av alt… Ikke bli et jævla nag! Det finnes ikke noe mer tåpelig enn kjærester som skal drive å kryssforhøre hverandre omkring kveldens bytur eller sammenkomst med vennegjengen. «Hvor er du?», «Hva skal du?», «Hva har du på deg?», «Hva skal du drikke»?, «Når kommer du hjem?», «Hvem er du med? «. Altså come on… Når man først snakker sammen på telefonen, er det hyggeligere å si, «Kjære, kos deg masse i kveld, og så snakkes vi når du kommer hjem«. Positive vibber, altså! Capiche? 

FaceTime: Lenge leve teknologien og hallelujaaa for FaceTime. Dette er en viktig del for å få et avstandsforhold til å fungere noen hakk bedre, for selvom man ikke har kroppskontakt, føles det i hvert fall som at man befinner seg i samme rom. Med hjelp av en liten slant med fantasi og godvilje, selvfølgelig. Hehe. Dennis og jeg er FaceTime-slaver, og er vi bare hjemme uten å ha noe spesielt på agendaen, har vi hverandre på skjermen så og si hele tiden. Selvom man ikke snakker sammen hvert bidige minutt, er det allikevel ekstremt hyggelig å titte opp fra det du driver med, se bort på skjermen og bare, «babe? Jeg elsker deg«

Unngå krangling: Dette punktet er ikke til å unngå, men en avstandskrangel er verre enn en krangel face to face. En krangel her og en krangel der, ser jeg på som sunt, men skal man først krangle, så får man for pokker ha noe skikkelig å krangle om. Jeg har en tendens til å bli litt kranglete over små bagateller, men dette er kun fordi jeg vil ha oppmerksomhet. Herreguuud så dumt, men dette er noe jeg er klar over, og noe jeg jobber med å få en slutt på. Et real utblåsning kan være vitkig i ny og ne, men går krangelen helt ut av kontroll, gjelder det å prøve å bli enige om å sette en strek, roe ned temperamentet, snakke rolig til hverandre, og forklare hva som er galt, uten å snakke i munnen på hverandre. Vær en god lytter, vær åpen, og snakk sammen!

Elsk hverandre: Dere er sammen for en grunn, og takler avstanden fordi dere er ubeskrivelig glad i hverandre eller fordi dere elsker hverandre. Er følelsene på riktig plass, får man et avstandsforhold til å fungere, og forhåpentligvis har man jo en visjon om å komme nærmere på ett eller annet tidspunkt. Et avstandsforhold kan ikke vare evig, og det er bare en slags mellomfase frem til man evt. blir samborere, og når man har noe såpass stort å se frem til, klarer man å komme seg rimelig greit igjennom dagene fra hverandre. 

Phuu.. Det ble visst noen linjer det her, men jeg håper punktene over her kan være til hjelp for alle som er i samme situasjon som meg. Dennis og jeg har støtt på noen utfordringer tidligere, som har gjort avstanden svært vanskelig, men nå er vi der vi skal være, og sammen har vi det helt fantastisk. Det bunner ut i denne tilliten som vi nå har fått på plass, og skal jeg være helt ærlig, så er det jo deilig å savne hverandre litt. Som jeg nevnte over her, blir jo gleden når man omsider ser hverandre ekstra stor, og nå kjenner jeg at det kribler ekstra godt i kroppen… Jeg sitter i skrivende stund på Gardermoen, flyet mitt går om en liten halvtime, og før jeg aner ordet av det ligger jeg inntil mannen min i Stavanger. 

Åh, livet er godt!

Nyt kvelden, fininger. Jeg er uendelig glad i dere ♥