Annonse

DETTE VEKKER GODE MINNER FRA BARNDOMMEN

Er det noe jeg aldri kommer til å glemme, så er det de deilige duftene fra barndommen – den spesielle duften hos landhandleren på den lille kaien i Baldersheim. Duften av skillingsboller og frukt, porselen og aviser. De hadde jo alt her hos landhandleren – alt fra pyntegjenstander og bestikk, til leker, is, mat, medisiner og magasiner. Det var her i Baldersheim vi hadde hytte – en bitteliten hytte med utedo, hvor vi ferierte hver sommer. Mange av mine beste barndomsminner kommer fra disse turene til hytten, hvor ukene gikk med til å nyte naturen, de vakre omgivelsene, hverandre, og lørdagsgodtet vi kjøpte på den vesle kiosken like ved bondegården. Det var noe helt eget over smågodtet før i tiden – det smakte liksom så mye bedre enn nå…

Hytten vår var gammeldags – stilen var typisk «hyttete» , med rødrutet sofa, blondegardiner, hjemmesnekra møbler, og rosemaling. Det var så vakkert – så autentisk… Og jeg kjenner jeg blir varm om hjertet når jeg entrer dørstokken til slike omgivelser. Nostalgi… En lengsel tilbake til tidligere tider – fantastiske, bekymringsløse tider.

På denne turen ser jeg mye som minner om barndommen… Som minner meg om alle de ukene vi tilbragte på hytten vår i Baldersheim, og jeg er så glad for at mye av det vakre gammeldagse er å finne også i 2017. Det er så deilig at ikke absolutt alt skal moderniseres og forenkles, men at den gamle sjarmen bevares og blir godt tatt vare på. Kaffebrenneriet på Forvik er et slikt sted, som er drevet av familien Arntzen i hele fire generasjoner. Ganske så magisk, ikke sant? Her brennes kaffe flere ganger i uken, og la meg bare si det sånn at jeg her fikk servert den beste kaffen jeg noen gang har smakt. Og så i såpass sjarmerende omgivelser da, gitt!? Det blir jo ikke bedre enn dette…

Her kunne vi i tillegg til deilig kaffe, også finne små skatter i form av sjokolade, bringebærdrops, hjemmemekka såper- og luer, og diverse kopper og fat. Et skikkelig skattkammer, med andre ord, og dere kan jo bare tenke dere hvor lykkelig jeg var da jeg tuslet rundt her inne i himmelen, haha. Den deilige kaffeduften gjorde meg så glad, og det gjorde også den herlige samtalen vi hadde med Hanne Birgitte. En herligere og mer energisk dame skal man lete lenge etter, hun her var virkelig et fyrverkeri av de sjeldne!

Deilige, hjemmemekka såper i alle slags deilige dufter.

Miriam og Sandra hygger med en kopp kaffe i sjarmerende omgivelser.

Skal det være en kopp kaffe?


Koselig, ikke sant?

Her på Forvik kan man også overnatte i de nydeligste omgivelsene. Filleryer på gulvet, skjeve gulv og blomstrete tapet på veggene, vekker minner fra barndommen til live!

Nå har vi kommet oss til Lurøy, men flere koselige oppdateringer fra turen så langt deles med dere litt senere i dag. Jeg har så mye mer jeg vil vise dere, som virkelig beviser at vi bor i verdens nydeligste land.

Nyt dagen så lenge, så sees vi om litt. Det er freeedaaaaaag ♥

Og sånn helt på tampen… Hva er ditt beste minne fra barndommen?

Annonse