VERDENS BESTE FASTELAVNSBOLLER

Hehe, denne oppskriften burde vel strengt tatt blitt delt før fastelav(e)nssøndag, men nå har det seg slik at jeg ikke prøvde meg på disse bollene før søndag, og at jeg heller ikke visste hvordan resultatet ville bli. Dessuten kan man vel i grunn spise boller både med og uten krem når som helst på året, og jeg vet i hvert fall at jeg kommer til å bake en haug av boller fremover. Det er jo SÅ godt!

Jeg har ikke bakt boller siden barndommen – eller… Det var vel mamma som bakte, mens jeg fulgte ivrig med, så noen bollekunster kan jeg altså ikke skryte på meg. Heldigvis ble resultatet helt fantastisk – takket være Mari Hult. Hennes oppskrift er helt nydelig, men jeg tilføyet også litt ekstra kardemomme, samt vaniljesukker.

DU TRENGER (12 store boller) :

Bolledeig: 500 gram hvetemel  100 gram sukker  0,5 ts salt • 2 ts malt kardemomme • 0,5 ts bakepulver • 1 ts vaniljesukker  100 gram vegansmør (Jeg bruker rapskokos fra Berit Nordstrand) • 3,5 dl soyamelk • 50 gram fersk gjær • Soyamelk til pensling

Krem/topping: En kartong Soya Cuisine vispbar matfløte  • 2 ts sukker 1 ts vaniljesukker  Bringebærsyltetøy  Melis

DETTE GJØR DU: 

1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

2. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

3. Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.

4. Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir.

5. Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene under plast 20-30 minutter. Pensle med soyamelk og stek bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

6. Hell soyafløten i en bolle, og tilsett sukker og vaniljesukker. Vispes til du får ønsket konsistens på kremen.

7. Skjær bollene i to på midten. Ha en spiseskje med syltetøy på bunnen av hver bolle, legg krem over. Legg på den øverste delen av bollen, og sil melis over før servering.

YUMMY!

Disse bollene smakte akkurat likt som jeg minnes fra barndommen. Og for å være ærlig smakte de faktisk bittelitt bedre! Det er liksom noe ekstra smakfullt over mat som kan spises med 100% god samvittighet ♥

Håper det smaker!