VERDENS BESTE VEGANSKE CRÈME BRÛLÈE PÅ 1-2-3

Oh yes!! De som følger meg på Snapchat (Styleconnection), fikk med seg at gårsdagens forsøk på vegansk Créme Brûlèe ble vellykket – såpass vellykket at Dennis kastet innpå hele 4 porsjoner! Det betyr at jeg med stolthet kan dele oppskriften med dere – denne desserten er noe av det beste jeg har smakt ♥ Og vet dere hva? Den er superenkel å lage!

OPPSKRIFT: VEGANSK CRÈME BRÛLÈE

DU TRENGER (6 porsjoner)

6 former (jeg fant mine på Jernia til 35,- per stk.) • Créme Brûlèe brenner (fås kjøpt på Teknikmagasinet til 200,-) • 2 ts vaniljeekstrakt (fås kjøpt på bl.a helsekost) • 800 ml full-fat kokosmelk • 1 toppet ss agarflak (et naturlig vegetar substitutt for gelatin, som fås kjøpt på helsekost) • En liten dasj gurkemeie for å få farge. (Denne gir ikke noe bismak) • 3 ss sukker • Sukker til topping

DETTE GJØR DU 

1. Bland alle ingrediensene i en kaserolle. Varm opp under stadig omrøring!

2. Når melken ser ut til å begynne å koke, trekker du kaserollen bort fra kokeplaten. Fortsett å rør rundt et par ganger til, for å forsikre deg om at alle ingrediensene er blandet ut.

3. Fordel blandingen i 6 former, og sett dem i kjøleskapet i 3 timer.

NB! Kokosmelk skiller seg alltid i kjøleskapet, på tross av at agarflakene holder alle ingrediensene sammen som en panna cotta. Det vil oppstå en liten separasjon om formene står i kjøleskapet lenger enn 5-6 timer, som betyr at det vil komme litt overflødig vann rundt puddingene. Dette kan enkelt tømmes vekk i vasken, men kan skape litt ekstra jobb om du skal servere desserten til flere mennesker. Heldigvis er derfor desserten klar til servering etter 3 timer i kjøleskap, så her er det timing som gjelder!

4. Hell sukker over alle formene, og bruk brenneren for å karamellisere sukkeret. Når fargen er gylden brun og sukkeret er blitt hardt, er desserten klar til servering. Serveres gjerne med ferske bringebær eller rips, for å få den rette balansen mellom syrlig og søtt.

Bon Appétit!

  

Nam, nam! Denne desserten skal jeg definitivt lage flere ganger, og gleder meg allerede til neste gang.

Nå surrer hjemmelaget grønnsakssuppe i en gryte på høyreflanken her, så da vil jeg bare ønske dere en nydelig kveld, mens vi hygger med middag. Love you all ♥