Annonse

VERDENS UNDERGANG?

Okei… Hva skjer? Hva i alle dager er det som skjer?

Jeg våknet rundt klokken fem i natt, og så at Trump lå an til å vinne. Hell no, tenkte jeg – dette er bare en vond og sinnsyk drøm… Alt kommer til å ordne seg til slutt. Og så våkner jeg noen timer senere og bare, «NEEEEEEIIIII»! Dette er både skummelt og trist!

Ikke en gang mot en mann som Trump, klarte amerikanerne å velge en kvinne. Trump, for pokker. Tufsen fra «The Apprentice» . Han som hadde det så tøft… Han som startet opp med to bare hender, og 1 million dollar.

donald-trump-quote-in-people-magazine-circa-1998-2

Trump, trolig den største vitsen ever made, er Amerikas nye president, og det er ikke en damn shit vi kan gjøre med det. Jeg føler seriøst at dette er Prison Break på ekte – er systemet virkelig korrupt? Er alt rigget? Nei, det er jo ikke det. Folket har talt – det er en kamp om utdanning, ressurser og levevilkår, og de som stemte på Trump, tror oppriktig at han vil gjøre USA til et bedre sted. Hva tror dere?

USA har nå en president som vil beskytte retten til å bære våpen. Han vil fjerne helseforsikringsordningen Obamacare, nekte muslimer innreise til USA, og i tillegg til dette har han i alle år hevdet at menneskeskapte klimaendringer er bullshit. Trump sier faktisk at han vil ta USA ut av Paris-avtalen, som selvsagt vil øke sannsynligheten for at togradersmålet ikke vil nås. Heldigvis må en utmelding av Paris-avtalen varsles ett år på forhånd, og deretter må man vente i tre år. Det betyr at den nybakte presidenten må vente til sin eventuelle andre periode før han kan gjøre noe med dette, men at han i det hele tatt tenker i disse baner, er jo ikke annet enn fryktelig skremmende. Jeg er oppriktig redd!

Men – det er jo et stort men her. Trump vil skape jobber, og det er ikke noe negativt over dette. Faktisk vil han skape så mye som 25 millioner arbeidsplasser i løpet av ti år, og siden Donald Trump faktisk er en fighter fremfor en politiker, skal man ikke se bort i fra at han klarer å gjøre betydelige endringer som vil gange amerikanerne.

Nei, dere… Det amerikanske folket har talt, og det må vi respektere. Han vant, faktisk. Nå får vi bare håpe at mister T, ikke gjør USA til lukket samfunn, og at han ikke kjører økonomien fullstendig på ræv. Det er allerede en uro i finansmarkedet verden over, og det gjenstår å se hvordan dette vil utvikle seg videre.

Fred ut!

Annonse