Annonse

VI HAR MYE Å LÆRE…

//Lokal tid: 10.27

Vi har mye å lære av Mexicanere… I hvert fall av de som er bosatt her i Sayulita. Jeg har ikke opplevd maken til gjestfrihet, og uansett hvor du går, blir du møtt med et smil og åpne armer. I palmene nedover den bittelille hovedgaten, finner man skilt med ord som Love og Respect – og man får inntrykk av at dette er de grunnleggende reglene å leve etter. Her behandler man hverandre med kjærlighet og respekt, og det skinner så godt igjennom. Det er ikke rart at de fleste ser ut til å nyte livet – stemningen er rett og slett bare så chill og magisk…

I trærne bor Iguaner som stort sett ikke gjør så mye mer enn å ligge og late seg, og det er så fascinerende å leve såpass tett med ville dyr vi nordmenn bare ser på TV. Vi har fem iguaner i treet ved siden av bungalowen vår, samt et gigantisk pungrotte-lignende vesen som tasser rundt i hagen til naboen, og for oss nordmenn som ikke er vant til noe mer crazy enn hjort, er dette en opplevelse i seg selv. Jeg tør riktignok ikke tenke på hvor mange ekle taranteller, slanger og skorpioner som gjemmer seg i busker og kratt, og har heldigvis ikke møtt noen enda – *bank i bordet*. At jeg faktisk hadde en tarantell som kjæledyr i tenårene er jo et eneste stort mysterium… Sånn siden jeg hater edderkopper og alt som hører til, hah!

 Sayulita er et surfeparadis, og byen byr på flere surfeskoler/surfeutleie, hvor man kan leie brett og surfe på eget initiativ, eller få litt opplæring av noen som er litt mer dreven!

 Liker du fargerikt interiør? Da har du kommet til rett plass! Her finnes mange skjønne butikker, som selger lekre putetrekk i alle regnbuens farger, i tillegg til pyntegjenstander og møbler. Det er rett og slett en fryd å gå rundt og titte i butikkene.

 «Mer kjærlighet, vær så snill» – slike tekster og skilt finnes overalt… Er det ikke hyggelig?

   

Vi har også mye å lære når det kommer til bruk av farger. Alle hus er malt i én eller flere knallfarger, som gjør byen så ubeskrivelig vakker og sjarmerende. Tenk om vi bare kunne bruke en annen farge enn grå eller beige på bygningene i Oslo? Herlighet så fin hovedstaden hadde blitt. Eller hva om Barcode var malt i alle regnbuens farger? Dét hadde jaggu vært noe!

Sayulita er en eneste stor fargeklatt, og jeg er sikker på at de som bor her har det ekstra bra, siden de faktisk er omringet av såpass mange lekre og freshe farger! Farger gjør noe med humøret – det er til og med både bevist og forsket på!

Nå skal vi komme oss opp av sengen, og få gang på dagen. Solen skinner fra skyfri himmel, og det er fortsatt mye av byen vi enda ikke har sett. Jeg gleder meg til å legge ut på dagens oppdagelsesferd ♥

Har dere det fint, der hjemme? Ønsker dere alle en vidunderlig fredag!

Annonse