Annonse

VI LEVER I EN HYSTERISK VERDEN

I går leste jeg følgende overskrift – «All frukt er godteri«!!

Er vi virkelig kommet dit? Har vi blitt såpass hysterisk? Vi har nå utvilket en frykt for frukt. Frukt for faen! 

Vi har utvilket en frykt for grovt brød. Vi har utviklet en frykt for alt som inneholder sukker og karbohydrater og kalorier for den saks skyld. Nå begynner til og med melkeprodukter å bli en fare. Og dette melkeprodukter som gresk yoghurt og mager cottage cheese, som har fremstått som supersunne alternativer i en god stund nå. Egentlig bør man ikke spise noe som helst sånn som jeg ser det, eller joda.. Men da skal det være trendy, aller helst vegan, og er man virkelig dedikert skal du holde deg unna alt som ikke heter økologiske grønnsaker. Den supertrendy chia-puddingen har erstattet magre yoghurter på Instagram, og kombinerer du denne puddingen med en knallgrønn avokado-smoothie er måltidet et Instagrambilde verdig. Jeg sitter bare igjen med spørsmålet, hvor pokker gikk det galt?

Denne diskusjonen vil nok aldri ta slutt, og jeg vil aldri slutte å bli forbauset over hvor hysteriske vi har blitt. Se på den forrige generasjonen.. Er det noen av oss som har foreldre som var like opptatt av å holde seg unna visse matretter og ingredienser som nå? De hadde et normalt sunt kosthold og holdt seg i bevegelse, og det ser ut til å ha funket for veldig mange av dem. Neida.. Så hadde de verken Instagram eller blogg på den tiden som bidrar til denne påvirkningen, men jeg kan banne på at det ikke var like mange overskrifter vedr. hva du bør og ikke bør spise for 20 år siden. Den tiden der må ha vært så herlig! Et slags press i en eller annen form har nok alle generasjoner følt på, men i 2015 føler jeg at det begynner å bli på grensen til farlig. Jeg vil selvfølgelig heie på sunt kosthold, vi skal ta vare på kroppene våre og holde oss friske og raske til vi er gode og gamle.. Lite hjelper så godt som et riktig og sunt kosthold, men alt handler om balanse her i livet, så ikke kom til meg og fortell meg at FRUKT er GODTERI!!!

Sosiale medier har som vi alle vet en enorm påvirkning på folk. Her er det kjente mennesker og bloggere som står bak og knytter de nye mattrendene tett til brystet, for så å påvirke sine tilhengere. Vi går jo tross alt mot sommer, og da skal sommerkroppen på plass.. Og den får man ved å spise ditt og holde seg unna datt. Man skal trene fem dager i uken, og man skal dele det på Facebook og Instagram. Det er fortsatt folk som benytter seg av check-in funksjonen, for det er jo viktig å vise til så mange som mulig at du faktisk er på trening. Allerede der trener man vel egentlig mer for andre og ikke for deg selv, eller? Man skal ta med seg den forbanna telefonen rundt på SATS, ta bilde av seg selv i speilet og legge det rett ut på Instagram med hashtags som #fitness #healthy #happy #youcandoit #nevergiveup #workout #weightloss #motivation #lifestyle #soon2befit osv. osv. osv. Hashtags kan være en fin ting det, men når du står på trening og bruker mer energi på å huske på å taste inn alle hashtagsene som du mener beskriver situasjonen du er i akkurat nå, enn å faktisk løfte vekter, ligger ikke da fokuset på feil plass? Da er det igjen viktigere å vise alle at du er på trening og at du ELSKER det ved hjelp av happy-taggen, fremfor å bare trene for å gjøre kroppen din glad. Trening har jo aldri vært negativt for kroppen, det er jo viktig å bevege seg og holde seg i form, men i 2015 er det viktigere å få dele og poste fra gymmen enn å faktisk bare gymme. For all del.. Det finnes alltid to sider av en sak, og til dere som faktisk henter motivasjon ved å sjekke inn dine selfies på nett – all creds, MEN.. Nå snakkes vi om den majoriteten som lever for å ha et tilsynelatende bra liv online fremfor offline.

Det er ikke rart man blir påvirket. Det er ikke rart at tusenvis av jenter der ute føler på det enorme kroppspresset som er så til de grader tilstede i dagens samfunn. Har vi f.eks. til nå sett en eneste blogger legge ut et bilde av seg selv i bikini eller i treningstøy som ikke er tatt fra riktig vinkel, og som ikke har en «Instagramvennlig» kropp? Jeg satt og tenkte litt på dette i går mens jeg scrollet gjennom alle jeg følger på Insta som ofte lar seg avbilde relativt lettkledd.. Ikke én! Ikke en eneste en! Når sant skal sies er de fleste kroppene slanke, men man ser så tydelig at det ikke er hvilket som helst bilde som blir lagt ut. Det er de bildene hvor lyset treffer perfekt, hvor vinkelen er spot on og hvor man tar seg aller best ut. Jeg savner å se bilder av en blogger eller en annen kjent person som bare har en «vanlig» kropp, og som bærer den med stolthet. Som lar sittevalkene leve fritt mens man sitter der i bikini, uten å suge inn magen og presse hoftebeina ut av kroppen. Hmm.. Tenke, tenke!

På lørdag drar jeg til varmere strøk.. Vi reiser nedover til sol og varme, og jeg skal ikke stikke under en stol at jeg ikke synes jeg så så altfor smashing ut i prøverommet på PINK, da jeg presset meg inn i den ene bikinien etter den andre. Den vinterbleike kroppen med hårete legger og en bikinilinje på vill flukt, fikk ikke akkurat bikinien til å skinne, men vet dere hva? Jeg gir så faen.. Jeg har helt ærlig ikke gitt faen tidligere.. Eller, jeg har gitt faen, men ikke på bilder. Jeg har sørget for å sitte riktig eller stå i en viss vinkel for å se best mulig ut iført badetøy, men neste uke er det spikern på kisten for den type gjennomtenking. Jeg skal la valkene fare fritt, jeg skal sitte rett opp og ned mens magen henger over bikinitrusen, for vet dere hva? Det er sånn jeg ser ut, og jeg har ingen planer om å gjøre noe med det.

Jeg er altfor glad i god mat, god drikke og godis, akkurat når det passer meg, og det å spise det jeg vil når jeg vil gjør meg så mye mer lykkelig enn å ha en «bra» kropp.. Sommeren 2013 var jeg skrapa tynn etter Robinson Ekspedisjonen, så jeg har virkelig følt på forskjellene.. Og vet dere hva? Det har ikke en dritt å si. Jeg var ikke mer lykkelig med flatere mage enn det jeg er nå, og jeg skal prøve å få frem at det er ok å ikke være en fitnessfrue for å gå rundt på stranden. Så lenge man utstråler selvtillitt og selvsikkerhet, kommer dette garantert til å ta bort fokuset fra den dvaske magen og de slappe lårene! Dette kan kun bli positivt, og jeg gleder meg.. 

SMASK ♥

Annonse