Annonse

VIKTIGST AV ALT…

God morgen, verdens beste dere!

Det er 19.april allerede, og mai måned sniker seg sakte med sikkert innpå oss. Mai blir en veldig spesiell måned for meg – det er mye som står på planen, men viktigst av alt er en ny tur til Hellas for å hjelpe mennesker på flukt.

Da jeg først begynte å engasjere meg i flykningkrisen, var det ingen tvil om at jeg faktisk ønsket å gjøre noe, og ikke bare sitte på rævva og oppfordre folk til å engasjere seg. Etter første tur, visste jeg at jeg måtte tilbake, og nå er tiden snart inne. Flinke og fine May Lisbeth tar meg under vingene enda en gang, og sammen skal vi gjøre en forskjell!

Om dere enda ikke har sett videoen fra turen til Lesvos i februar, anbefaler jeg alle å se den HER.

img_3033-571707-9-1454742729421

Krisen er langt fra over!! Det virker på meg som at mange tror situasjonen har forbedret seg, og at det ikke lenger er nødvendig å engasjere seg. Dette er  absolutt ikke tilfelle – vi snakker kritiske tilstander nedover i Europa!

Før var kulden den verste fienden, i tillegg til regn, gjørme og nattefrost. Snart blir det varmt… Skikkelig varmt! Å bo i telt, uten skygge på dagtid hvor gradestokken fort viser 40 varme, blir ikke annet enn forferdelig tøft. I tillegg er det svært mange mennesker som er syke – mange sliter med luftveisinfeksjoner, og på toppen av det hele har vi den grusomme lusen og skabben, som er forferdelig vanskelig å bli kvitt da de hygieniske forholdene er dårlige, og svært dårlig tilrettelagt.

Bare tenk på hvor fort lusen formerer seg på hvilken som helst barneskole i Norge!? Det er vanskelig å forstå det vanvittige omfanget, eller å sette seg inn i den håpløse situasjonen tusenvis av mennesker befinner seg i.

76ab31eb0930fa0f930f6a7067007989_tx600

321DB2AB00000578-3488892-A_mother_living_in_a_tent_in_a_refugee_camp_outside_the_Greek_to-a-14_1457792378824

GettyImages-515573652

Tenk om det var oss, sier jeg bare… Tenk om det var vi som bodde i et bittelite telt med fem småbarn, midt i et helvete uten tilgang på mat, vann, eller hygieneartikler? Bare prøv å sett dere inn i en slik situasjon, og tenk en ekstra gang over hvor forbanna heldige vi er som bor i Norge.

Det er to uker til avreise, og vi trenger alt fra telt, mat, vann, solkrem, shampoo, såpe, babymelk og hostesaft. Nå skal jeg ut for å gjøre viktige innkjøp –  vi reiser med stappfulle kofferter nedover, men kommer til å storhandle på destinasjonen. Dette er uten tvil den beste måten å gjøre det på, og takket være DERE, fikk vi muligheten til å handle det mest nødvendige da vi var på Lesvos i februar. Dere vippset som bare det, og alle beløpene som tikket inn på konto, bidro til å hjelpe de som trengte det aller mest. 3 kroner hjelper. 1000 kroner hjelper. ALT hjelper, og jeg ønsker enda en gang å oppfordre alle til å bidra med noen kronasjer om det lar seg gjøre.

Valgfritt beløp kan:

Vippses til 93231759
Overføres til 3411.67.10031

Jeg blir helt matt, jeg… Jeg blir så oppgitt over situasjonen, og ikke minst politikken, men nå skal jeg ikke la mine politiske meninger fare fritt i akkurat dette innlegget – det får vi spare til senere, for det viktigste nå er å engasjere dere enda en gang, og oppfordre dere til å bidra økonomisk. Jeg bruker så mye jeg har muligheter til fra egen lomme, sånn om noen skulle ha sine tvil… Er det én ting jeg synes er viktig å bruke penger på, så er det å hjelpe mennesker i nød!

img_3178-571707-12-1455000520997

img_3187-571707-12-1455000492484

Det er så vanvittig å tenke på at mange av de vi møtte i februar, muligens ikke har kommet seg lenger enn til en flyktningleir lenger nord i Hellas. Fy faen og velkommen til 2016!!!

Nå skal det handles, så da vil jeg bare ønske dere alle en vidunderlig dag. Husk at dere betyr enormt mye for meg, vakre venner ♥

Del gjerne innlegget videre, slik at flere kan få muligheten til å bidra!

Annonse