Annonse

VIL DERE HJELPE?

 

God morgen fra Hellas ♥

Har dere hatt en fin helg, vakre venner?

Nå er vi altså på plass i Idomeni, som ligger like på grensen til Makedonia. Vi ankom sent i går kveld etter noen gode timer i bil, og nå er vi klar til å sette inn et syvende gir for å hjelpe dem som trenger det aller mest.

Som dere sikkert har fått med dere, har det vært en enorm opphoping av mennesker på flukt her oppe etter at grensen ble stengt. Det befinner seg nå rundt 15.000 mennesker her i grenseområdet… FEMTEN TUSEN!!! Bare i leiren i Idomeni er det rundt fire tusen barn, og jeg kjenner at jeg gruer meg skikkelig til å se det vanvittige omfanget med egne øyne.

På forrige tur, tilbragte vi mye tid i transitcampen i Moria på Lesvos, og til sammenligning oppholdt det seg her mellom 300 og 2000 mennesker. Nå er situasjonen en helt annen, og vi skal gjøre så godt vi kan for å hjelpe så mange som overhodet mulig.

Sent i går kveld hadde vi en gjennomgang med koordinatoren i Dråpen i Havet, og hovedjobben vår blir å distribuere klær, samt handle inn det som trengs av både klær, telt, mat, vann, sko, solhatter, solkrem og hygieneartikler. I dag er det sko til kvinner og jenter som skal deles ut, og desperasjonen er stor blant dem som så sårt trenger sko på bena. Vi fikk høre at køene til utdelingen av diverse, kunne dannes allerede fem timer før «åpning», og da er det ikke en gang sikkert at alle i køen får det de trenger. Kan dere fatte og begripe hvor jævlig det må være, å stå i kø i minimum FEM timer for et par sko?

Vi har masse å gjøre… Vi har masse å handle, og nå håper jeg at dere kan bidra like godt som sist. Da var dere altså med på å gjøre livet bedre for flere hundre mennesker! 3 kroner eller 1000 kroner… Alle monner drar, og alle penger går til dem som ikke har en dritt.

_88623168_db8fe46e-c6eb-40ab-a517-9b96cecdb9a9

Vi setter så enormt stor pris på deres bidrag. Vi bruker så mye vi kan fra egen lomme, men det rekker ikke til alle. Vær så snill – hjelp oss å hjelpe!

Vipps: 93231759
Konto: 1203.21.75579

Nå må vi få gang… Jeg oppdaterer dere i kveld med mer info og bilder.

Ha en fantastisk mandag, fininger.

Annonse