Annonse

WHERE TO EAT IN OSLO

Jeg burde ikke starte dagen med å klage på været.. Jeg vet at dere hater når jeg klager på været.. Men jeg MÅ bare.

Det snør!

Det snøøøør.. Skjønner dere? WTF just happened outside my window, liksom! Dette går jeg faktisk ikke med på. 

Sånn.. Ferdig å klage! Nå kommer et innlegg mange av dere har ønsket seg i en evighet – nemlig noen tips til gode restauranter og caféer i Oslo. Jeg ser at enkelte skriver at de ender opp på Egon og Fridays når de reiser til Oslo, rett og slett fordi de ikke vet hvor de skal spise, og denne informasjonen får meg til å grøsse.

Egon?? Egon må være en av de dårligste restaurantene i Norge.. Dårligste og dyreste! Mye av maten er vakumpakket halvfabrikate greier som koster en knøttliten brøkdel av det du betaler i restauranten, så neste gang dere er på Oslo-visitt skal dere absolut ikke innom Egon. Unnskyld, men jeg haaater Egon. Verste plassen, haha!

Her er noen deilige tips til hvor man bør spise i Oslo. Oslo er så mye mer en Egon og Fridays, men dessverre har man som turist en tendens til å kun vanke i Karl Johan, og her er det ikke mye mer å finne. Kom dere bort fra turisthelvete og opp til Løkka f.eks.. Her er det jo så innmari koselig ♥

 

VAPIANO

Har du sansen for italiensk mat har du sansen for Vapiano. Frisk og avslappet atmosfære, og byens beste pasta. Her lager de pastarettene mens du står og ser på, og pastaen er hjemmelaget og helt fersk. Hurra! Unn den en Strawbeey Jar til maten – en slags Strawberry Daiquiri bare hundre ganger bedre!

Noe som er unikt og herlig med denne plassen er at du får utdelt et eget kort som registrerer maten/drikken du bestiller. Dette er perfekt om man vil slippe å regne ut og splitte regningen på slutten av kvelden, rett og slett fordi det du har bestilt til deg KUN er registrert på ditt kort som scannes i kassen. Dette kan også være smart om man er på date, og er usikker på om daten kommer til å spandere eller ikke, haha!

DINNER BAR & RESTAURANT

Mmmm.. Dette er plassen man stikker til om man er keen på fantastisk, utsøkt og superdigg kinesisk/asiatisk mat. Atmosfæren er hyggelig og eksklusiv og prisnivået er deretter. Perfekt sted for en date om man ønsker å slå på stortrommen. 

Adresse: Stortingsgata 22, 0161 Oslo

BURGER JOINT

Halleluuja. Jeg liker egentlig ikke burger, men burgeren på Burger Joint er så himmelsk at til og med burgerhatere som meg blir frelst. Her får dere fries med trøffelolje og parmesan, liksom.. Skjønner dere? Yummy in my tummy! Stedet er knøttlite med superhyggelig – absolutt verdt en visitt. 

Adresse: Holmens Gate 3, 0250 Oslo. 

KASBAH

Falaffel er LIVET. Hummus er LIVET. Kasbah er LIVET. På kasbah får du den diggeste maten til en sjarmerende pris, og her kan du sitte i fargerike og avslappende omgivelser og nyte god mat. Kasbah har et stort utvalg av brettspill og annet moro, så her kan man bli sittende lenge og hygge max i godt selskap. 

Adresse: Kingos Gate 1B, 0457 Oslo.

TIJUANA

Glem alt du har lært om taco. Fredagstacoen kan gå å legge seg etter en runde på Tijuana. Alt på menyen er så yummy at jeg får vann i munnen av tanken, og drinkene er farlig gode. Omgivelsene er sprudlende og fargerike, noe som gjør måltidet til en fest!

Adresse: Thorvald Meyers Gate 61, 0552 Oslo. 

DELICATESSEN

Åhåj..

Erru keen på tapas er dette plassen for deg. Delicatessen serverer den mest magiske tapasen i hele denne vide verden, og du er garantert en himmelsk smaksopplevelse i superkoselige omgivelser. Stedet egner seg like godt til date nights med kjæresten som til date nights med vennegjengen, og her står du lett i kø i en time for å få bord. SÅÅ god er maten, men her er altså bordreservasjon ikke mulig. Helt ok, sier jeg bare. Jeg venter lett på denne vidunderlige maten. 

Adresse: Søndregate 8, 0550 Oslo. 

VILLA PARADISO

Den beste pizzaen i byn får du på Villa Paradiso. Pizzaen er så yummy at det gjør vondt, og i tillegg er omgivelsene supertrivelige. Når solen skinner kan man nyte pizzaen ute i solsteiken, noe som gjør Villa til en enda bedre plass. Her må du også belage deg på å stå i kø, men pizzaen er så god at den er verdt å vente på.

Adresse: Olaf Ryes Plass 8, 0552 Oslo. 

SÜD ØST

Konseptet til restauranten er Asian Crossover, som betyr at man krysser asiatisk mat med andre matkulturer for å danne noe nytt og spennende. Og GJETT om det er spennende.. Crispy Duck, f.eks? Eller desserten; Asiatiske tilslørte bondepiker? OMG!! Dette er foodporn på høyt plan. 

Restauranten er lekkert innredet – både inne og ute, og dette er den perfekte plassen for å samle en stor vennegjeng til en gathering eller bursdagsfeiring. 

Adresse: Trondheimsveien 5, 0560 Oslo. 

Dette er nok favorittene når det kommer til restauranter i Oslo.. «Where to eat in Oslo – Vol. 2» kommer på et senere tidspunkt, og da skal jeg ta for meg caféer og barer. 

Håper denne lille guiden falt i smak, og at dere tester ut disse restaurantene en eller annen gang i fremtiden. Jeg kan garantere at dere ikke kommer til å bli skuffet! Kom gjerne med deres favorittsteder i Oslo – jeg får aldri nok av gode tips når det kommer til spisesteder. Hurra!

Klem i fleng 

Annonse