Annonse

WILL YOU MARRY ME?

Hellooooo, rockstars ♥

Har dere hatt en fin dag i dag? 

Jeg kom plutselig til å tenke på at det er skuddår i år, og det er jo sikkert veldig kjekt for alle dere som faktisk har bursdag den 29. februar, hurra! Det som også er litt artig med denne dagen, er at kvinner i følge gamle tradisjoner, faktisk kan fri til en mann. 

Tradisjonelt kan mannen fri til kvinnen når som helst, mens kvinnen ifølge gammel skikk bare kan fri på skuddårsdagen hvert fjerde år. Når en kvinne (i følge Skikk og Bruk) fridde til en mann på skuddårsdagen, var mannen forpliktet til å svare ja. Svarte mannen nei, måtte han ut med en mulkt, som i nyere tid er satt til tolv par hansker, for å skjule kvinnens manglende forlovelsesring. Skuddårsfrieri er fortsatt populært, men i våre dager kan kvinnen fri når som helst.

Det finnes altså en tradisjon som forteller at kvinner kun kan fri til en mann når det er skuddår, i mange tilfeller bare den 29. februar. Vittig? Vittig! Kanskje jeg bare skal ta hele frieriet i egne hender i år? Haha, da tror jeg nok at Dennis hadde blitt ganske oppgitt… Jeg har nemlig en følelse av at dette er noe han selv ønsker å gjøre, men hva tenker dere? Bør et frieri være forbeholdt menn? Er det ikke egentlig bare litt stilig at vi kvinner popper det store spørsmålet?

Pop Art illustration of blue head girl on pink background.Pop Art girl. Party invitation. Birthday greeting card. Advertising poster. Comic woman. Romantic girl hiding her face. Cute girl flirting.

Her er det nok mange ulike synspunkt og meninger, og jeg ble brått så veldig nysgjerrig på hva dere mener er det mest «riktige»… Bør det være mannen som frir til sin utkårede, eller er det faktisk innafor at kvinner setter seg ned på et kne? Er det gammeldags å henge seg opp i at et frieri er en manns oppgave? Finnes det egentlig en fasit, og om det gjør det – bør det egentlig være noen fasit på dette?

Noen menn er jo så treig på avtrekkeren, at det kanskje er like greit at kvinnen får litt fart på sakene, og dessuten er det vel bare helt idiotisk å vente i det uendelige, om begge to faktisk er kalr for å ta forholdet til nye høyder. Noen menn mener nok at det er både koselig og sjarmerende å bli fridd til, mens andre kanskje vil føle seg mindre mandig… Her kommer det nok an på hvordan det gjøres, eller hva? 

Er det noen jenter her som har fridd, eller som tenker på å fri til sin kjære? Hvordan ville dere i så fall valgt å fri? Og hva tenker dere mannfolk om det å bli fridd til? Innafor eller overhode ikke akseptabelt? 

Åhåj…  Her ble det en haug av spørsmål, gitt, men dette temaet har vi jo aldri snakket om før, og jeg er så utrolig spent på hva dere tenker og mener. Kjør debatt, darlings, wuuuhuuuu!

 

Klem i fleng ♥

Annonse